e_mir
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 2
Peki hocam ekran kartına bir zararı veya ısı artışı gibi şeyler yaşanır mı çift monitörde?Yok, kullanılamıyor.
Peki hocam ekran kartına bir zararı veya ısı artışı gibi şeyler yaşanır mı çift monitörde?Yok, kullanılamıyor.
İyi de ne bekliyordun ki? Bir sisteme iki monitör takınca iki bilgisayar gibi mi olmasını bekliyordunBu biraz üzdü ama olsun.
Hayır, GTX 1050 kullanırken de 3 monitör kullanıyordum, bir şey olmuyordu.Peki hocam ekran kartına bir zararı veya ısı artışı gibi şeyler yaşanır mı çift monitörde?
Harbi hocam ya. Bizim arkadaşın 2 monitörü vardı acayip özeniyodum o öyle kullanıyormuş zannediyordum. Peki ne gibi rahatlıkları oluyor?İyi de ne bekliyordun ki? Bir sisteme iki monitör takınca iki bilgisayar gibi mi olmasını bekliyordun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayır, GTX 1050 kullanırken de 3 monitör kullanıyordum, bir şey olmuyordu.
Valla bir kere oyun oynarken yanda Discord, Spotify vb. şeyler açık kalıyor ve ALT+TAB atmadan yazılanları okuyabiliyorsun. Eğer oyun oynamıyorsan, benim gibi forumda takılıyorsan bir şey araştırırken birden fazla monitör olunca cidden rahatlatıyor, her şekilde avantajlı işteHarbi hocam ya. Bizim arkadaşın 2 monitörü vardı acayip özeniyodum o öyle kullanıyormuş zannediyordum. Peki ne gibi rahatlıkları oluyor?
Anladım. Şey aklımda bir soru daha var. Ben şimdi ekran genişletme yaptım ama yan ekran mesela 15, 16 inç tarzı bir şey. Onda da oyun açılacak mı? Açılsa da oynanacak mı? Ben onda açılmasını istemiyorum.Valla bir kere oyun oynarken yanda Discord, Spotify vb. şeyler açık kalıyor ve ALT+TAB atmadan yazılanları okuyabiliyorsun. Eğer oyun oynamıyorsan, benim gibi forumda takılıyorsan bir şey araştırırken birden fazla monitör olunca cidden rahatlatıyor, her şekilde avantajlı işte.
HDMI 1.3 ve altı ise 144 Hertz alamaz diye DP önermiştimHangisine taktığının bir önemi yok yeter ki gerekli giriş olsun. Ana monitörünü DisplayPort ile bağladın diyelim, HDMI ile de ikinci monitörü bağlarsın, veya DVI varsa onunla bağlarsın. Ondan sonrası kolay zaten. Görüntü ayarlarına girip Birden çok ekran yazan yerin altından Masaüstünü bu ekrana genişlet diyeceksin. 3 monitör var şu an bende, çok güzel. Herkese en az 2 monitör kullanmasını öneriyorum, çok rahatlatıyor cidden.
"Bunu ana ekranım yap" diye bir seçenek var zaten, ana ekran yaptığın ekranda açılır oyunlar.Anladım. Şey aklımda bir soru daha var. Ben şimdi ekran genişletme yaptım ama yan ekran mesela 15, 16 inç tarzı bir şey. Onda da oyun açılacak mı? Açılsa da oynanacak mı? Ben onda açılmasını istemiyorum.
Ne demek istediğini anlamadım?HDMI 1.3 ve altı ise 144 Hertz alamaz diye DP önermiştim
Bildiğim kadarıyla HDMI 1.3 max 1080p de 120Hz destekliyor. Alacağı monitör 144Hz olacağı için tam kullanamayacak tabii eğer HDMI 1.3 veya daha altı ise"Bunu ana ekranım yap" diye bir seçenek var zaten, ana ekran yaptığın ekranda açılır oyunlar.
Ne demek istediğini anlamadım?
Niye bunlarla uğraşıyor ki, DisplayPort'la bağlasın işte ana monitörünü?Bildiğim kadarıyla HDMI 1.3 max 1080p de 120Hz destekliyor. Alacağı monitör 144Hz olacağı için tam kullanamayacak tabii eğer HDMI 1.3 veya daha altı ise
Yanlış okumuşum başta alıntıladığımıNiye bunlarla uğraşıyor ki, DisplayPort'la bağlasın işte ana monitörünü?![]()
Ben kendi monitörümün içerisinden çıkan DisplayPort kablosunu kullanıyorum. Normal bir DisplayPort kablosu işini görür ya, şarj kablosu gibi değil bu zaten, zırt bırt çıkartıp takmıyorsunSenin kullandığın displatport’u bana söyler misin? Kaliteli dp bulmam lazım