1 Bölgeyi Haftada 1 kez çalışmak

loewry

80+ Silver
Reaksiyon skoru
981
Arkadaşlar öncelikle 1 yıldır spor yapıyorum. Boy 177. Bu süreçte 85kg %21 yağ oranından 77kg %14 yağ oranına düştüm. Vücudumda ciddi değişim var. Beni gören sen naturalmisin falan diyor. Tabi bunun omuz ve kol genetiğimle alakası var. Kolum çevremdeki arkadaşlarıma nazaran bayağı büyük 41cm belkide o yüzden naturalmisin falan diyorlar. Bu vücudu stabil 11 aydır kullandığım programla yaptım. Programım 1 gün git 1 gün dinlen şeklinde yani kısaltarak yazayım anlayın. Pzrt(göğüs biceps), çrş(omuz triceps), cuma(sırt bacak bilek), pzr(tekrar gögüs biceps) şeklinde döngüde. Sizce bunun yerine haftada 2 kez çalıştırmak dahamı sağlıklı. Ben dinlenmenin daha önemli oldupuğunu düşünüyorum o yüzden bu programı bozmayı düşünmüyorum. Malum öğrenciyiz yoruluyoruz zaten. Sağlık açısındanda daha iyi oluyor böyle.

Eskiden ben de 1 bölgeyi haftada 1 kez çalışırdım. Push-pull-legs programıyla 2 kez çalışmaya başladım. Bence çok daha iyi zaten bilimsel araştırmalar da bir bölgeyi haftalık 15-20 set arası çalışmayı hipertrofi anlamında artırdığını gösteriyor. Ayrıca Güray Aydın'ın programını kullanıyorum bana çok verimli geliyor.

Planını daha verimli hale getirebilirsin ama sen zaten istediğin seviyeye gelmişsin ve oturmuş bi planın var değiştirip degistirmemek sana kalmış. 2 tekrara cıkarsan haftada verimi kesinlikle arttırırsın ama herhangi bir iddian hedefin yoksa rölantide devam edebilirsin

Planını daha verimli hale getirebilirsin ama sen zaten istediğin seviyeye gelmişsin ve oturmuş bi planın var değiştirip degistirmemek sana kalmış. 2 tekrara cıkarsan haftada verimi kesinlikle arttırırsın ama herhangi bir iddian hedefin yoksa rölantide devam edebilirsin
Herhalde böyle devam ederim gibi. Çünkü öbür türlü daha yorucu olacak gibi yaz mevsiminde belki deneyebilirin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eskiden ben de 1 bölgeyi haftada 1 kez çalışırdım. Push-pull-legs programıyla 2 kez çalışmaya başladım. Bence çok daha iyi zaten bilimsel araştırmalar da bir bölgeyi haftalık 15-20 set arası çalışmayı hipertrofi anlamında artırdığını gösteriyor. Ayrıca Güray Aydın'ın programını kullanıyorum bana çok verimli geliyor.
Haftada 6 gün fazla geliyor bana bence 4 gün en ideali

Herhalde böyle devam ederim gibi. Çünkü öbür türlü daha yorucu olacak gibi yaz mevsiminde belki deneyebilirin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Haftada 6 gün fazla geliyor bana bence 4 gün en ideali
Dediğim şekilde 5 gün gidiyorum bacağı 1 kez çalışıyorum.

Geri