Bu duruma geçen düştüm hocam z590 serisi anakart var elimde bitene 4.0 destekli slot var geçen m2 ssd aldım taktım okumadı meğer ise 11 nesil işlemci ile uyumluymuş buna dikkat ederek alırsan iyi olur, 5000 okuma yazma vardı testte 3500 görüyorum 3.0 okuyor şuanPCIe 4.0 Bir SSD'yi PCIe 3.0 Destekleyen Anakarta Takarsak Ne Olur?
Okuma/Yazma durumlarında kayıp yaşanır mı?
Başka hangi durumlarla karşılaşılabilir ?
Bu duruma geçen düştüm hocam z590 serisi anakart var elimde bitene 4.0 destekli slot var geçen m2 ssd aldım taktım okumadı meğer ise 11 nesil işlemci ile uyumluymuş buna dikkat ederek alırsan iyi olur, 5000 okuma yazma vardı testte 3500 görüyorum 3.0 okuyor şuan
Hocam valla fazla bilgim yok aktardığım ise geçen yaşamış olduğum bir şey ona göre kafanızda kurun 4.0 desteklemez ise 3.0 destekler die düşünüyorum
Bunu almayı düşünmekteyim işlemcim ryzen 5 2600 anakartım asus b450 mk2 alacağım diski kayıp okuma/yazma kaybı yaşatsa bile görür mü? Ne yapmalıyım? Başka bir ssd öneriniz var mıdır?
PCIe 3.0'da maksimum 3500 MB/s yazma ve okuma hızları görürsün.PCIe 4.0 Bir SSD'yi PCIe 3.0 Destekleyen Anakarta Takarsak Ne Olur?
Okuma/Yazma durumlarında kayıp yaşanır mı?
Başka hangi durumlarla karşılaşılabilir ?
O anakarta özgüdür muhtemelen.pci 4 M2 pci3 te çalışır ama hızı PCI 3 ile sınırlı kalır.Bu duruma geçen düştüm hocam z590 serisi anakart var elimde bitene 4.0 destekli slot var geçen m2 ssd aldım taktım okumadı meğer ise 11 nesil işlemci ile uyumluymuş buna dikkat ederek alırsan iyi olur, 5000 okuma yazma vardı testte 3500 görüyorum 3.0 okuyor şuan