Neler Yeni

Monster (Mavi Ekran hatası)

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
öylesine biri
GenuineIntel.sys hatasını vermiş. İşlemcinde donanımsal bir sorun olabilir. Buradan Chipset sürücüsünü bir yükle bakalım (https://d3h2wpqs6mxrtw.cloudfront.net/Drivers/Tulpar+Serisi/Tulpar+T6/Tulpar+T6+V3.2/01chipset.zip). Bunu da indirip kur (https://d3h2wpqs6mxrtw.cloudfront.net/Drivers/Tulpar Serisi/Tulpar T6/Tulpar T6 V3.2/02serialio.zip). Bir de Monster'a mail at. En son çıkan BIOS'u göndersinler sana. Güncel mi değil mi BIOS sürümlerine bakalım. Aygıt Yöneticisinde ünlemli bir aygıt var mı onu da kontrol edebilir misin?
hocam tam da mail atmak üzereydim. Öncelikle teknik servise yolladım geri geldiğinde bir form bırakmışlar yapılan işlemler diye "işletim sisteminde yaşanan soruna istinaden sistemi sıfırlamışlar ve dediklerine göre bana göre şüpheli kontroller yapılmış Bir sistem sorunu olduğu tespit edilmiş ve Cihaz lisanslı olarak satıldığı için tekrar sürücü yüklenmesinin gerek olmadığına vurgu yapılmış ve tekrar sürücü yüklediğimden dolayı bu problemle karşılaşmışım. lakin teknik servisten geldiğinde hiç bi şekilde sürücü yüklemedim ve bugün mavi ekran nasıl olsa alıyorum diye sadece windows11 güncellemelerini yaptım o kadar. bana linkini vermiş olduğunuz sürücüleri tekrar yüklesem mi bilemedim sonuçta bir şey değişmeyecek aygıt yöneticisinde de ünlem yok hocam msinfo32 komutuyla buldugum bios sürümü şu şekilde hocam tarihiyle birlikte " INSYDE Corp 107.11TFB1, 18.11.2024 "

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer
Dostum belki ramlardan kaynaklıdır veya MSI burnerı açıp bir dene sistemi ne kadarlık kısmı kullanılıyor diye

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
öylesine biri
Dostum belki ramlardan kaynaklıdır veya MSI burnerı açıp bir dene sistemi ne kadarlık kısmı kullanılıyor diye
diyelim ki ramlardan kaynaklı olsun yeni bir bilgisayar olduğu için anlamlandıramıyorum hani 3-4 ay kullansam neyse de bu ramlar 0 bir bilgisayarda hata verme ihtimali var mı ki ? varsayalım ramlardan kaynaklıysa ne yapılması gerekiyor söyler misin acaba bir bilgisayarcıyla görüşüp ramlarda sıkıntı olup olmadığını kontrol ettirsem mi kendim yapabilir miyim ? çünkü araştırmalarıma göre genelde ram hatasından dolayıdır diye söyleniyor ya da çözümü yeni ram almak ama bozuk olup olmadığını nasıl anlayacağım dostum.

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
yolcu arslan
Yeni bilgisayar olduğu için sorun olmayacak diye herhangi bir kitapta yazmaz? Zaten bu sebeple iade süreci vardır.
Sadece 14 gün değil kusurlu olduğu ispat edilirse 6ay içinde yenisi ile değişim hakkın vardır.
1.hatan monstere bulaşman teknik servisi iyi olabilir ama işçilikleri kötü. Lenovo Dell Asus tercih et birdahakine monstere bulaşma.

Neden çünkü ekran sorunu yaşaman muktemeldir. İşçilikleri iyi olsa 1.sınıf bilgisayar piyasasına rahatlıkla girer.
Bende monster vardı resimlemiştim gönderirken. Bir ara casper kullandım batarya sorunu için videoya almıştım masaüstüne bıraktım kendileri görmesi açısından ve sorunu tespit ettiler.

Madem oyunda sorun var sürücülerin tam lisanslı olarak aldığın oyun mavi ekran veriyorsa bunu video ile belgele.
Tabi unutma doğru sürücü seçimi+doğru işletim sistemi yapısı+topraklı priz gibi yeterli güç gibi durumlarda bu süreçte rol oynar.
Mesela Win10 22h2 yüklemişsindir mavi ekran gelir. Fakat 21H2 sürümüne veya nnvidanın 572.36 gibi bir sürümüne geçersin bir bakmışsın tüm sorunlar uçup gider.
Tecrube ile sabittir.

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
öylesine biri
Yeni bilgisayar olduğu için sorun olmayacak diye herhangi bir kitapta yazmaz? Zaten bu sebeple iade süreci vardır.
Sadece 14 gün değil kusurlu olduğu ispat edilirse 6ay içinde yenisi ile değişim hakkın vardır.
1.hatan monstere bulaşman teknik servisi iyi olabilir ama işçilikleri kötü. Lenovo Dell Asus tercih et birdahakine monstere bulaşma.

Neden çünkü ekran sorunu yaşaman muktemeldir. İşçilikleri iyi olsa 1.sınıf bilgisayar piyasasına rahatlıkla girer.
Bende monster vardı resimlemiştim gönderirken. Bir ara casper kullandım batarya sorunu için videoya almıştım masaüstüne bıraktım kendileri görmesi açısından ve sorunu tespit ettiler.

Madem oyunda sorun var sürücülerin tam lisanslı olarak aldığın oyun mavi ekran veriyorsa bunu video ile belgele.
Tabi unutma doğru sürücü seçimi+doğru işletim sistemi yapısı+topraklı priz gibi yeterli güç gibi durumlarda bu süreçte rol oynar.
Mesela Win10 22h2 yüklemişsindir mavi ekran gelir. Fakat 21H2 sürümüne veya nnvidanın 572.36 gibi bir sürümüne geçersin bir bakmışsın tüm sorunlar uçup gider.
Tecrube ile sabittir.
haklısınız en azından bilgilendirmişsiniz beni ispatlarıyla birlikte 6 ay içinde yenisini talep edebiliyormuşsun ayıplı malsa tabii ayıplı mal olsa da kendileri kabullenmez dün yazdığım maile de cevap vermişler sürücüleri güncelle diye hani üst üste sürücü kurmak mavi ekran hatasına bedeldi çelişiyorlar kendileriyle. şimdi tüm oyunlarımı indiricem orjinal hepsi zaten 3-4 tane oyun deneyeceğim %100 mavi ekran hatası alacağımı da biliyorum telefonla kayıt alırım artık. önümüzdeki süreçte şikayetçi olacağım bir çözüm vs bulamazsam ayıptır ya ram bellekte sıkıntı yokmuş bu arada mesajda bunu bile ilettiler güvenmiyorum da kendilerini gidip bilgisayarcıya göstereceğim.

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
yolcu arslan
haklısınız en azından bilgilendirmişsiniz beni ispatlarıyla birlikte 6 ay içinde yenisini talep edebiliyormuşsun ayıplı malsa tabii ayıplı mal olsa da kendileri kabullenmez dün yazdığım maile de cevap vermişler sürücüleri güncelle diye hani üst üste sürücü kurmak mavi ekran hatasına bedeldi çelişiyorlar kendileriyle. şimdi tüm oyunlarımı indiricem orjinal hepsi zaten 3-4 tane oyun deneyeceğim %100 mavi ekran hatası alacağımı da biliyorum telefonla kayıt alırım artık. önümüzdeki süreçte şikayetçi olacağım bir çözüm vs bulamazsam ayıptır ya ram bellekte sıkıntı yokmuş bu arada mesajda bunu bile ilettiler güvenmiyorum da kendilerini gidip bilgisayarcıya göstereceğim.
Doğrusu o şekilde olur. Ispatı faturalsı ile birlikte Tüketici hakem heyetinede başvurabilirsin sonuç alamazsan. Ben öyle yapmıştım.
Monster çok inatçıdır malı satar arkasında durmaz.

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
öylesine biri
Doğrusu o şekilde olur. Ispatı faturalsı ile birlikte Tüketici hakem heyetinede başvurabilirsin sonuç alamazsan. Ben öyle yapmıştım.
Monster çok inatçıdır malı satar arkasında durmaz.
faturayı sakladım ama bulamazsam n'olur ? sadece fotoğrafını çekmiştim faturanın işe yarar mı?

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
yolcu arslan

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
öylesine biri
Bilgisayarcıya getirdim ve adam tanıdık olduğundan bırak servis uğraşsın dedi bende öyle yaptım gelmişken bi tane kulaklık alayım dedim eve geldim kulaklığı deneyeceğim ne göreyim 1 saatır mavi ekran vermedi inanamıyorum çok saçma geliyor bana mavi ekran vermemesini kulaklığa bağlamam :D eğer bugünü böyle atlatırsam mavi ekran vermezse inşallah konuyu çözüldü yapacağım gelip yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar teşekkür ederim eğer devam ederse de buradan bildiririm zaten bi süre monster ekibini rahatsız ederim baktım olmuyor en son hakkımı arayacağım. ama şu an 16.30'dan beri oyun oynadığımı varsayarsak mavi ekran almadım hiç bi şey de yapmadım sadece kulaklığı takıp oyuna girdim. ilerleyen süreçte bir şey olursa yazarım.

osmandemi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Osman kan
Bilgisayarcıya getirdim ve adam tanıdık olduğundan bırak servis uğraşsın dedi bende öyle yaptım gelmişken bi tane kulaklık alayım dedim eve geldim kulaklığı deneyeceğim ne göreyim 1 saatır mavi ekran vermedi inanamıyorum çok saçma geliyor bana mavi ekran vermemesini kulaklığa bağlamam :D eğer bugünü böyle atlatırsam mavi ekran vermezse inşallah konuyu çözüldü yapacağım gelip yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar teşekkür ederim eğer devam ederse de buradan bildiririm zaten bi süre monster ekibini rahatsız ederim baktım olmuyor en son hakkımı arayacağım. ama şu an 16.30'dan beri oyun oynadığımı varsayarsak mavi ekran almadım hiç bi şey de yapmadım sadece kulaklığı takıp oyuna girdim. ilerleyen süreçte bir şey olursa yazarım.
Yazmadı ve ben yeni okudum aldı beni bir merak. Hemde tulpar t6 v3.2.5 siparişi vermişken 😀

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
öylesine biri
Sorunum devam etmektedir. Monster'e bulaşmayın.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,115
İsim
Emre Zengin

wescking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
öylesine biri
Yazmadı ve ben yeni okudum aldı beni bir merak. Hemde tulpar t6 v3.2.5 siparişi vermişken 😀
kardeşim gelir gelmez denedikten sonra buraya görüşlerini bırakır mısın bu modelin hatalı bir model olup olmadığı konusunda kesin bi yargı çıkarabiliriz çünkü şikayet sitelerinde bu model hakkında şikayetler hep benzer o yüzden senden cevap bekliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yeni mavi ekranlar var mı hocam?
Emre Bey mavi ekran hatalarım devam etmektedir tipik fakat bugün clock watchdog hatasıyla karşılaştım webte gezinirken ilk farklı hataydı bu diğerleri tipik aynıydı. Orjinal oyunda aynı korsan oyunda aynı tipik mavi ekran hatalarıyla karşılaşıyorum genelde de "ntoskrnl.exe" adlı bi uygulamadan kaynaklı oluyor. Daha bugün farklı bi oyun alayım dedim 10$ yükleme yaptım steam "witcher hunter 3" oyununu satın aldım bu nadir mavi ekran veriyor fakat oyunu 10 dakika oynar oynamaz oyun kaapatıyor kendisini şu an sadece tek akıcı oynayabildiğim oyun counter strike o da çok nadir mavi ekran veriyor genelde 10 dakika sürmeden mavi ekran yiyorum çoğu oyunda. ne yapmamı önerirsiniz? sinirden ağlayacağım artık kendime yakıştıramıyorum 1 aylık leptop, oyunlarımı oynarken extradan bilgisayarı yoracak uygulamardan da kaçınıyorum.

Son düzenleme:
Top Bottom