evet. bu bütçede sıfır alabileceğiniz tek şey ssd ve ram hocam ama o bile bütçeyi ufak da olsa etkiler. örneğin 2.el 700tlye ram alırsanız sıfır 1000tlye almaktan 300tl arttırırsınız ve ekran kartı bütçesinde 300tl arttırmak rx570 yerine rx580 almak demek olabilir. bütçeniz dahilinde onlarca sistem topladım ve tavsiyem kasaya para vermeyip bu bileşenlerden bir sistem toplamanız. bazı parçaların alternatiflerine yönelinebilir illa benim dediğim olmak zorunda değil örneğin işlemciyi r5 1600af de alabilirsiniz ikiside neredeyse aynı işlemcilerdir ancak r3 3100 bi tık daha iyi oyun performansı verir. aynı şekilde uyguna bulursanız b450 anakart da alabilirsiniz. veya fırsat denk gelir 500 değil de 600w psu bulursunuz daha uyguna gibi... zorlandığınız kısımlarda soru sorabilirsiniz 2.el bilgisayar toplamak sanıldığı kadar zor bir şey değil. parça alırken dikkat etmeniz gereken 2-3 temel parça var. diğer parçalar çok nadir sorun çıkartan parçalardır. örneğin işlemcinin pinleri yamuk değilse %98 sorunu yoktur veya ram-ssd sorun çıkartmaz çoğu durumda. anakartta slotlar arızalı değilse genelde problem çıkartmaz. en çok zorlayan kısım ekran kartı oluyor genelde insanları, orada da çekindiğiniz kısımlarda bize soru sorabilirsiniz elimizden geldiğince yardımcı oluruz.hocam hepsi 2 elmi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
ayrıca kasa almayacaksınız diye bir şart yok. tüm sistemi topladıktan sonra bütçeniz artarsa 2.el yine çok ucuza kasalar bulabilirsiniz. hiçbir işe yaramayan bir bilgisayarın ışıklı fanlarla çalışmasını mı yoksa fanların ışığının olmaması ama performansının iyi olmasını mı tercih edersiniz ?evet. bu bütçede sıfır alabileceğiniz tek şey ssd ve ram hocam ama o bile bütçeyi ufak da olsa etkiler. örneğin 2.el 700tlye ram alırsanız sıfır 1000tlye almaktan 300tl arttırırsınız ve ekran kartı bütçesinde 300tl arttırmak rx570 yerine rx580 almak demek olabilir. bütçeniz dahilinde onlarca sistem topladım ve tavsiyem kasaya para vermeyip bu bileşenlerden bir sistem toplamanız. bazı parçaların alternatiflerine yönelinebilir illa benim dediğim olmak zorunda değil örneğin işlemciyi r5 1600af de alabilirsiniz ikiside neredeyse aynı işlemcilerdir ancak r3 3100 bi tık daha iyi oyun performansı verir. aynı şekilde uyguna bulursanız b450 anakart da alabilirsiniz. veya fırsat denk gelir 500 değil de 600w psu bulursunuz daha uyguna gibi... zorlandığınız kısımlarda soru sorabilirsiniz 2.el bilgisayar toplamak sanıldığı kadar zor bir şey değil. parça alırken dikkat etmeniz gereken 2-3 temel parça var. diğer parçalar çok nadir sorun çıkartan parçalardır. örneğin işlemcinin pinleri yamuk değilse %98 sorunu yoktur veya ram-ssd sorun çıkartmaz çoğu durumda. anakartta slotlar arızalı değilse genelde problem çıkartmaz. en çok zorlayan kısım ekran kartı oluyor genelde insanları, orada da çekindiğiniz kısımlarda bize soru sorabilirsiniz elimizden geldiğince yardımcı oluruz.