Neden herkes AMD tercih ediyor?

kısa ömürlü soketler, nesiller arası vasat performans artışları, 15. nesilin tam bir fiyasko olması, lga 1700 işlemcilerin verimlilik bakımından amd işlemcilere kıyasla geride kalmış olmaları, fiyatlandırma, 13. ve 14. nesilde 13600k dan 14900ks e kadar yaşanan yanma problemleri, amd işlemciler tarafından çoğu senaryoda ezilmiş olmaları diye gider liste

fiyatina gore verdigi performansa degmiyor, L3 onbellek az, surekli soket degistiriyor.
Hocam geçen cuma 14400F, 4800 TL satıldı. AMD şuan 6250 civarı satılıyor. Aralarında en az %20 fiyat farkı var. Ancak FPS oyunları hariç aralarında yaklaşık %10 fark oluyor. Bazende intel öne geçiyor. Buna göre intel daha F/P olmaz mı? Intel fan boyu değilim. bana en çok F/P vereni alıp geçerim.
1744228839067.png
1744228832894.png

1744228852730.png

Sorum başlıktaki gibi bu forumda özellikle işlemci olarak AMD tercih eden çok görüyorum. Ancak yaptığım araştırmalarda AMD genellikle tekli çekirdekte önde çıkarken, çoklu çekirdekte intel daha iyi oluyor. Şahsen oyun için tek çekirdek daha önemli olduğunu biliyorum. Ancak bu forumda herkes bilgisayarı oyun için kullanacağını sanmıyorum. Photoshop gibi uygulamar, çoklu çekirdek kullanır ve onla alakalı iş yapan kişiler tahminimce daha hızlı performans için intel tercih etmesi gerek.

Özet olarak. Intel sadece soketi hızlı değiştirmesi hariç neden sevilmiyor? Intel 13. ve 14. nesil I9 işlemcilerde problem çözüldü diye biliyorum zaten.
Öyle zaten herkes ne iş yapacaksa ona göre öneriliyor

kısa ömürlü soketler, nesiller arası vasat performans artışları, 15. nesilin tam bir fiyasko olması, lga 1700 işlemcilerin verimlilik bakımından amd işlemcilere kıyasla geride kalmış olmaları, fiyatlandırma, 13. ve 14. nesilde 13600k dan 14900ks e kadar yaşanan yanma problemleri, amd işlemciler tarafından çoğu senaryoda ezilmiş olmaları diye gider liste
Yanma problerimde kesinlikle haklısınız. Ancak kısa ömürlü soket umrumda değil. 10 yıl I5 6500 kullandım almayı düşündüğüm 13500 işlemcisini yaklaşık 10 yıl kullanırım. ultra core 2. nesil tamamen pahalı onda haklısınız

Edit: Ayrıca AMD 7. nesil ile 8. nesil arasında da vasat performans artışı var.

Ben intel ve nvidiadan şaşmam derdim ama şuan ciddi-ciddi Komple Amd işlemci ve Amd ekran kartı istiyorum. Adamlar F/P piyasasının damarına ince yerden girmişler

Hazır konu açılmışken i5 i3 işlemciler 5. nesil ve 3. nesil felan mı oluyor nasıl oluyor hiç bilmiyorum ve ölü soket dediğiniz ne oluyor ?

İntel kullanıyorum. Render için fakat AMD Laptobum renderda berbat bilmiyorum bana bunu önerdiler. Oyundada kötü değil. 14700KF kullanıyorum. 15kya almıştım gayet memnunum. Ama AMD Laptobumda var. Aralarındaki tek fark bana göre fiyat. Ama renderda ciddi farklar gördüm ben.

Hazır konu açılmışken i5 i3 işlemciler 5. nesil ve 3. nesil felan mı oluyor nasıl oluyor hiç bilmiyorum
I3, giriş seviyesidir. Ofis bilgisayarı gibi kullanacaksınız o zaman tercih edin ve bilgisayarda oyun oynayacaksanız onu önermem.

I5 iste orta seviye oluyor oyun için size gerekli performansı sağlayacağını eminim

Ayrıca işlemcilerde nesil kavramını çok anlamıyorsanız bir ipucu vereyim. Bakacağınız işlemcinin son 3 hanesi çok önemlidir 13100F'De 100 sayısı giriş seviyesi demektir. 13900K'Da 900 sayısı ise en yüksek diyebiliriz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,721
Üyeler
174,912
Son üye
BrokenBones7
Geri