yo stabil ram ve anakarta bağlı6000mhz ustu stabil degil
Amd islemciler ve anakartta daha tam stabilitesi oturmus degil kankacim6600 destekliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
yo stabil ram ve anakarta bağlı
çok şansa bağlı kimi var 7800 çalıştırıyo kimide 6400 göremiyorAmd islemciler ve anakartta daha tam stabilitesi oturmus degil kankacim
Anakart güncelleme ile 8000lere kadar kaldırıyor ilk çıktığı hali 6600kardeşlerim zaten adamın karti max 6600
Şuan 4800mhzde çalışıyor ramler kaç yapayım anakartim ilk konuda var ve güncelleme ile baya yüksek mhzlere kadar destekliyorAm5 işlemciler malesef 6000 MHz üzeri aşırı derecede parazit yayiyorlar genelde bu sorun 4 slotlu ramlerde yaygın çok nadiren stabil çalışan sistem gördüm genellikle mavi ekran yada hiç acilmayabiliyor Asus bu konuya özel çıkarttığı özel ram slotları var sadece rog strix ve crosair anakartlarinda mevcut bunlarda stabil 8000 MHz kadar çalışabiliyor bunu çözmenin en basit yolu slotlu yüksek MHz ram desteği olan anakart kullanmak bu sayede parazit azaltilip stabil değerlerde 7000 MHz kadar sorunsuz çalıştırılabilir. Kullanılan teknolojinin adı ise NİTROPATH
Anakart yazılımsal olarak destekler ama fiziksel olarak 6000 üstü sıkıntı mavi ekran yer durursunŞuan 4800mhzde çalışıyor ramler kaç yapayım anakartim ilk konuda var ve güncelleme ile baya yüksek mhzlere kadar destekliyor