Çözüldü✓ Beyaz DDR5 Ram ve Dramli SSD Önerisi

Estağfurullah. Sadece cl değeri için 2.000 TL fark var ve sistemin fiyatı düşündüğümden çok daha fazla olucak gibi. Bu yüzden belki benim piyasa da kaçırmış olduğum ramler vardır diye konu açmıştım ki sizin attığınız cl36 Corsair rami kaçırmışım. Ssd konusu ise mesela Corsair ram alsam marka uyumluluğu için direk Corsair marka dramli ssd alıcam. Modeli aklımda değil şuanda.
ssdye bütçe nedir

SSD ve Ram marka uyumunun hiç bir esprisi yok ki, zaten anakartın SSD soğutucu bloğu üstünü kapatacağı için SSD görünmez dostum.
Evet biliyorum ama kendimi tatmin etmek için ve ilk kez kendim sistem toplıyacağımdan içimden geldiği gibi yapmak istiyorum. Tabi ki önerileriniz ile bu fikrimi değiştirebilirim çok da muhim değil yani.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ssdye bütçe nedir
Hocam hiç mi okumadınız ilk yazı mı 😃?
4.500 TL ama muhim olan ssd değil, ram. Ssdyi marka uyumunu bırakırsam direk Kingston Renegade alıcam gibi mesela.

Evet biliyorum ama kendimi tatmin etmek için ve ilk kez kendim sistem toplıyacağımdan içimden geldiği gibi yapmak istiyorum. Tabi ki önerileriniz ile bu fikrimi değiştirebilirim çok da muhim değil yani.
Düz RGB siz beyaz ram hiç bilmiyorum açıkçası o yüzden bişey öneremeyeceğim malesef :) Yani XPG lancer 6000/30 değerleri olan ramler iyidir alınıp RGB si kapatılarak kullanılabilir.

Hocam hiç mi okumadınız ilk yazı mı 😃?
4.500 TL ama muhim olan ssd değil, ram. Ssdyi marka uyumunu bırakırsam direk Kingston Renegade alıcam gibi mesela.
yalan söylemicem yorgunum ama uyuyamıyorum ondan takılıyordum okumaya erindim .d bütçe varsa bu iyidir

Düz RGB siz beyaz ram hiç bilmiyorum açıkçası o yüzden bişey öneremeyeceğim malesef :) Yani XPG lancer 6000/30 değerleri olan ramler iyidir alınıp RGB si kapatılarak kullanılabilir.
eh bence corsair için olanı demiştim

yalan söylemicem yorgunum ama uyuyamıyorum ondan takılıyordum okumaya erindim .d bütçe varsa bu iyidir

eh bence corsair için olanı demiştim
Bende aynı durumdayım malesef.
Teşekkürler bütün önerileriniz için. Hayırlı geceler.

Teşekkürler mecbur RGB'li alcak gibiyim. Hayırlı geceler sizede.

Selamün aleyküm, hayırlı geceler. Full beyaz bir sistem topluyorum. Şuan da elimde bulunan bileşenler;

Nzxt H5 Flow 2024 kasa
Nzxt T120 işlemci soğutucu
Gigabyte Aorus Elite X870 İCE anakart
Gigabyte Aorus Elite 850W İCE güç kaynağı

Bunlara ek güzel, sade ve RGB'siz bir ram almak istiyorum. Örnek olarak ise Corsair'in Vengeance modeli var fakat 5200mhz cl40 şeklinde sisteme yakışmayacak değerleri var.

Ssd olarak ise ram ile aynı marka alma düşüncesi ile Corsair'in dramli ssdsine baktım. Yani önereceğiniz ürünlerde, ssd ve ram marka uyumu olursa mutlu olurum. Tabi ki marka uyumu olmasa da özellikle ram tarafında güzel önerilerinizi bekliyorum.

Bütçem ram için 5, 6, 7 bin TL verebilirim duruma göre, ssd için ise 4.500 civarlarında.
XPG Mars 980 Blade

Dramide var ve beyaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,605
Üyeler
183,146
Son üye
finbye10
Geri