Arduino uno ile pil ölçer yapımı

Mr.PEAK

80+
Reaksiyon skoru
1
arkadaşlar selam arduino uno ile pil ölçer yapmaya çalışıyorum bu konuda çok yeniyim youtubedan videolar izleyerek yaptım fakat lcd ekran üzerinde görüntü alamıyorum yardımcı olabilecek bu konulardan anlayan varmı ?

devre fotoğrafını aşşağıya bırakıyorum:

Ekler

• WhatsApp Image 2025-04-14 at 23.52.55.jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-14 at 23.52.55.jpeg
    443.1 KB · Hit: 78
5V dan fazla sakın gerilim verme pinlere

LCD pinlerin hatalı gibi.
Ayrıca breadborad temassızlık çok yapıyor. dikkatli olmak lazım.

arkadaşlar selam arduino uno ile pil ölçer yapmaya çalışıyorum bu konuda çok yeniyim youtubedan videolar izleyerek yaptım fakat lcd ekran üzerinde görüntü alamıyorum yardımcı olabilecek bu konulardan anlayan varmı ?

devre fotoğrafını aşşağıya bırakıyorum:
bende zamanında lcd ekran çalıştıramadım bayağı bir denemiştim yapabilirsenkonuyu güncellersen sevinirim

1744664867504.png

LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2);

LCD de pot yerine pwm sinyal kullanmıştım ben potum olmadığı için ama şuan hatırlamıyorum bağlantıları vs. net bir şekilde. pot ile parlaklık kontrolünü denedin mi peki? ben pwm üzerinden 5V verirken bu şekilde gözüküyordu aslında her ne kadar yazılar yazsa da tamamen beyaz kareler olarak gözüküyorlardı pwm sinyali düşürünce düzeliyordu.

hocam robotistanın videosunu birebir yaptım ekran yukarıda attığım gibi çalışıyor kod yükleme kısmında mı yoksa breadbord damı sorun var anlayamadım nasıl anlayabilirim ?
kod yüklemesi başarı ile tamamlandı ise sorun yoktur, büyük ihtimal pinlerden. Loop içinde ekrana bir şey yazdırın, sürekli data yollasın ekrana. O sırada kablo ile oynayın.

Dediğimi anlamadıysanız chatgpt ye dediğimi yazın o size gerekli kod güncellemesini yapar.

Ayrıca daha önce lcd kullanmadıysan önce lcd ye kendin bir yazı yazdır daha sonra pili entegre etmeni öneririm

kod yüklemesi başarı ile tamamlandı ise sorun yoktur, büyük ihtimal pinlerden. Loop içinde ekrana bir şey yazdırın, sürekli data yollasın ekrana. O sırada kablo ile oynayın.

Dediğimi anlamadıysanız chatgpt ye dediğimi yazın o size gerekli kod güncellemesini yapar.
teşekkür ederim bi deneyeceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca daha önce lcd kullanmadıysan önce lcd ye kendin bir yazı yazdır daha sonra pili entegre etmeni öneririm
teşekkür ederim bi deneyeceğim

dostum selam bu gün tekrar uğraştım ve kodu upload ederken sroun yaşıyorum aşşağıya ekran resmini bırakacağım yeni arduino yazılımını kullanmaktan kaynaklı sorun olabilir yardımcı olabilirmisin problem nedir sence ?

Ekler

• resim_2025-04-15_142902416.png
    resim_2025-04-15_142902416.png
    149 KB · Hit: 27
Geri