Neler Yeni

Yardım Turkcell Super Online İle Router Kullanabilir miyim?

Empress

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Samet
Senden istemez zaten bu bilgileri. Bu bilgiler otomatik kayıtlı kalıyor modemde. Hard reset atmadan gitmez. Giderse de müşteri hizmetlerini arayıp tekrardan kayıt etmelerini istemek zorunda kalırsın.

Bu bilgileri başka modeme geçmek istiyorsan kullanırsın ama modem veya Superonline sana vermiyor bilerek ve seni zorla kendi modemini kullandırtıyor. Başka modeme geçme durumun varsa yöntemleri bu. Tercih senin.
Peki üstadım ben router kullanacağım onda da benden bu bilgileri isteyecek mi?

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,682
İsim
Baran Kut
Peki üstadım ben router kullanacağım onda da benden bu bilgileri isteyecek mi?
İster tabii ki. Ana hat kablosunu bağladığında çalışmaz bu bilgilere sahi değilsen. Anca Access Point yani aktarma amaçlı kullanırsan modemi onda çalışır, onda da modemin birçok özelliğini kullanamazsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,613
İsim
Yuzarsef
Wow eğer doğru bilgilerse valla gayet güzel açıkladı
Hatta iki farklı yöntem olduğunu ve nasıl yapılacağını kullnmak istediğim modemi ve o modem ile bu işleri nasıl halledebileceğime kadar hepsini yazdı
kardom harbiden güzel şeyler yazıyor çalışmayan bi tarafı olunca direkt söyle şunu şunu yaptım burada batırdım diye yine anlatıyor.

Empress

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Samet
İster tabii ki. Ana hat kablosunu bağladığında çalışmaz bu bilgilere sahi değilsen. Anca Access Point yani aktarma amaçlı kullanırsan modemi onda çalışır, onda da modemin birçok özelliğini kullanamazsın.
Peki bana verilen cihazda WAN portu yok LAN portundan çıkardım kabloyu aldığım routerın WAN portuna takınca tam özellikte kullanabiliyor muyum?

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,682
İsim
Baran Kut
Peki bana verilen cihazda WAN portu yok LAN portundan çıkardım kabloyu aldığım routerın WAN portuna takınca tam özellikte kullanabiliyor muyum?
O tamamen ikinci modemi hangi moda ayarladığına bağlı hocam.

Eğer ana modemden kablo aktarıyorsan Access Point moduna alırsın yeni modemini ve limitli özellikle kullanırsın.

Eğer ana hattan tek modem olarak yeni modemini bağlarsan modemin kurulum aşamasında veya sonrasında senden PPPOE bilgilerini yani bu sana attığım yöntemle gelen kullanıcı bilgilerini girmen gerekir. Onda da tüm özellikleri açık olur kullanıma. Başlıkta istediğin gibi Superonline ı başka router ile kullanmış olursun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada san verilen yeni(?) cihaz tamamen access point amaçlı olabilir. O yüzden WAN portu olan bir modeme bak.

Top Bottom