Yardım Sizce cihaz değişimini onaylayayım mı?

Farex

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,341
Gençler şimdi benim geçen yaz aldığım, MSİ VECTOR 17 HX A13VIG model laptobum var ve ben bakımları için Polonya’da servise göndermiştim. Her seferinde termal bakır borular değişiyordu bende bakım gereği satılıyor sanıyordum. Neyse bugün servis bana mail attı ve cihazın ısınma sorunu olduğu geçmiş kayıtlara nazaran cihazın üretim hatalı olabiliceğinden değişim yapabileceklerini söylediler fakat söyledikleri model VECTOR 16 hx a14vıg sizce kabul edeyim mi?

IMG_2137.png

et ağzına yanayım et seri et agam direkt değiştirsinler

Niye öyle dediniz acaba ? Çünkü benim laptop 17.3 fakat diğer laptop 16 inç ayrıca soğutma olarak kasanın küçültülmesi ısı riskini arttırıyor diye biliyorum bu yüzden çok çelişkide kaldım
donanım olarak verdikleri daha güçlü kardom direkt değiştir çok düşünme ben olsam sordukları an tabi demiştim

donanım olarak verdikleri daha güçlü kardom direkt değiştir çok düşünme ben olsam sordukları an tabi demiştim
Soğutma olarak nasıl bir fark var bilmiyorum daha sonrasında uzun vadede yoğun kullandımda ısınma sorunu olsun istemiyorum bir sıkıntı oluyor mu bu durumda ayrıca i9-13980 hx mi daha çok ısınıyor yoksa i9-14900hx mi

Soğutma olarak nasıl bir fark var bilmiyorum daha sonrasında uzun vadede yoğun kullandımda ısınma sorunu olsun istemiyorum bir sıkıntı oluyor mu bu durumda ayrıca i9-13980 hx mi daha çok ısınıyor yoksa i9-14900hx mi
ısınma illa ki olur fakat ona göre soğutucusu var üretiminde hata yoksa sıkıntı yaşatmaz

kardeşim senin aldığın sorunlu olduğunu keşfetmişler bu yüzden değiştirmişler senin pc özel o sorun yeni alacağın aynı olacak diye korkmanı anlıyorum fakat bu işler biraz şans işi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4090 kartın vardı demi eski laptopta

lan kanka vektör serisi soğutması aynı 16 serisi yeni seri sana gidip 14 nenil intel verecekler işte sadece ekranin 1 inç sen farkı bile hissetmessin ki
ısınma illa ki olur fakat ona göre soğutucusu var üretiminde hata yoksa sıkıntı yaşatmaz
Reddit’te falan okumuştum 16 inç versiyonları kasa küçültmesi olduğu için şu şekilde yazmışlar ve kafamı karıştırdı bu durum;

Termal Tasarım / Soğutma:

• 17 HX: Daha büyük kasa = daha iyi hava akışı, daha iyi soğutma.
  • 16 HX: Küçük kasa = ısınma riski daha yüksek, uzun yük altında performans kaybı yaşanabilir.

kardeşim senin aldığın sorunlu olduğunu keşfetmişler bu yüzden değiştirmişler senin pc özel o sorun yeni alacağın aynı olacak diye korkmanı anlıyorum fakat bu işler biraz şans işi

4090 kartın vardı demi eski laptopta
Evet öncekinde de 4090 vardı

Reddit’te falan okumuştum 16 inç versiyonları kasa küçültmesi olduğu için şu şekilde yazmışlar ve kafamı karıştırdı bu durum;

Termal Tasarım / Soğutma:

• 17 HX: Daha büyük kasa = daha iyi hava akışı, daha iyi soğutma.
  • 16 HX: Küçük kasa = ısınma riski daha yüksek, uzun yük altında performans kaybı yaşanabilir.

Evet öncekinde de 4090 vardı
1 inç farkın büyük olduğunu düşünüyorsun ama gördüğünde anlicaksan boyut ve inç farkının yok denecek kadar az olduğunu

1 inç farkın büyük olduğunu düşünüyorsun ama gördüğünde anlicaksan boyut ve inç farkının yok denecek kadar az olduğunu
O olay genel olarak inç farkı değil soğutma performansı yani ben şimdi o bilgisayarı aldığım zaman Reddit‘te okuduğuma göre 17 hx göre Daha kötü soğutma performansı oluyormuş ya bu durumda bundan dolayı birazcık ikilemdeyim Ayrıca bana göre bir sorun görünmüyordu ben kullanıyordum ve çok fazla bir aşırı ısınma sorunu yoktu performans kaybı yoktu çok memnundum ben sadece bakım için gönderdim tabi lahmacunu değilsin falan diye bu durum beni de şaşırttı açıkçası ha cidden bir sorun olsa değiştireceğim ama ortada benim gördüğüm kadarıyla bir sorun yok

değiştir bence
Soğutma performansı konusunda iki cihazı hakkında ne diyorsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,401
Üyeler
185,721
Son üye
losw3x