Evet kullan, onları oraya bosuna koymamıslar.Arkadaşlar Ryzen 7 9700x işlemci için anakarttaki iki girişi de kullanmalı mıyım ?
Alıntıyı görüntüle
bildiğim kadarıyla 2 tanesini kullanmana gerek yok (eğer i9 14900k veya o tarz hayvan gibi güç çeken işlemci kullanmicaksan) 2 tane 8x pin soketinin amacı daha çok overclock atanlar için 1 tane 8 pin soketi ile 150-200w civarı güç çekebiliyor, diğer pin soketi OC yapanlara konulmuş ekstra bir özellik gibi düşünebilirsin. ama görüntü güzel dursun istiyosan 2 sinide kullan kafanı yormaArkadaşlar Ryzen 7 9700x işlemci için anakarttaki iki girişi de kullanmalı mıyım ?
Alıntıyı görüntüle
Teşekkürler ekran kartı da rtx 5070 dediğinizi yapıp ikisini de takıyorumEvet kullan, onları oraya bosuna koymamıslar.
Ryzen 7 9700x ve ust duzey kart ta tek soket kullanırsan absurt olurdu..
bendede aynı şekilde 1 tane 1x8 pin 1 tanede 4 pin var toplam 12 tane pin falan var. normalde 8 pin yetiyor ama görüntü güzel olsun bide kafam rahat olsun diye ikisinide taktım.Teşekkürler ekran kartı da rtx 5070 dediğinizi yapıp ikisini de takıyorum
PSU 650W da sıkıntı olmaz herhalde. Extra güç çekmiyor sonuçta boştaki pin di mibendede aynı şekilde 1 tane 1x8 pin 1 tanede 4 pin var toplam 12 tane pin falan var. normalde 8 pin yetiyor ama görüntü güzel olsun bide kafam rahat olsun diye ikisinide taktım.
evet sadece ihtiyacı kadarını çeker. ama yinede dikkat etmekte fayda var Gold veya platinium sertifika deilse 5070 ile düşük performans veya crashler alabilirsinizPSU 650W da sıkıntı olmaz herhalde. Extra güç çekmiyor sonuçta boştaki pin di mi
9700x'in üst seviye olduğunu bilmiyordum ayrıca o kabloların tanesi 384 watt destekliyor. o yüzden esas bu dediğin absürtRyzen 7 9700x ve ust duzey kart ta tek soket kullanırsan absurt olurdu..
yok hocam tek 1 kablo 380 watt çekemiyor araştırdım9700x'in üst seviye olduğunu bilmiyordum ayrıca o kabloların tanesi 384 watt destekliyor. o yüzden esas bu dediğin absürt
yok hocam tek 1 kablo 380 watt çekemiyor araştırdımher 8 pin 150w çekecek kadar güçlü olduğu yazıyor. tabi daha güçlü bir kablo alındıysa bilmiyorum ama fabrika çıkışı 150w oluyor![]()