Yardım BU ADAM KONUSUNDA NAPMALIYIM? TİCARET

Koydum da noldu mahalle inledi o kadar, bakalım yarın hangi dedikodular çıkacak. Aileyi bulaştırmayıp ben karakola gidip şikayetçi olup paşa paşa halledecektim. Üstne çok konuşacak bir şey kalmadı olan oldu.
Ailene karşı çık demiyorum ama bu tür konularda doğruysan ve doğru olduğuna inanıyorsan ailen sana destek olmuyorsa sen de anlaşamadığınız insana karşı çık elinden geleni yap çoğu insan bağırıp çağırarak bir bebek acıktığında ağlayıp bağırmazsa aç olduğunu anlamazsın ama ağladığında bağırdığında acıktığını anlıyor ve yemek veriyorsun birazcık buna benziyor sen ses çıkarmadığında seni daha çok ezmeye çalışır o yüzden sesini yükselt bildiğin yolda devam et sen de bağır çağır elinden geleni yap o onu diyecek bu bunu diyecek bakma sen o eşyaya o parayı vermişsin almışsın çalışmışsın emek harcamışsın böyle insanlar ise hırsızlık yapıyor.

2.elde fatura olmaz
ürün senden çıktığı anda ürün tamamen bozuk olsa bile iade e de mez
isterse başsavcı olsun hiçbirşey yapamaz ikinci el üründe garanti olmaz
sen parayı niye veriyorsun...

Yav ikinci el satışta fatura mı olur? Araba alıyoz satıyor noterde fatura mı kesiyoruz.
Noter bedelleri içinde devlete belirli ücret ödüyorsun.Burada fatura kesmenin mantığı devlete ücret ödemek.Yoksa devletin umrumda bile değil senin kestiğin fatura.

Ya onlar anlamıyor bilmiyor 2.el ürünlerde fatura kesilmez zaten senin adına fatura kesilmiş senin yapacağın tek bir şey var şimdi ailene diyorsun benim kazancım benim ticaretim siz karışmayın ben halledicem diyorsun arıyorsun adamı diyorsunki ben ürünü appe'ın kendi teknik servisine yolluyacağım eğerki üründe parça değişimi olmuş ise veya bir zarar gelmiş ise ben seni mahkemeye vereceğim apple'dan gelen resmi ürün raporu ile 2.elde geri iade yoktur 2.elde fatura kesimi yoktur sen mağazadan alışveriş yapmıyorsun'ki 24 saat sonra ürün bozuk diye kapıma dayanasın? Diyorsun sonra bu dediklerimi uyguluyorsun tedirgin olmadan aile veya mahalle ne der demeden milletin ağzı kendi malına gelince açılır bir başkasının malına gelince pabuç olur takma milleti sen poliste karışamaz o görevini yapmakla sorumlu 2.el ürüne yalan yere ugraşmamak için fatura kesilmeli bırak işte demekle değil
İşte burdada sorun şunla tehtid etti en son. Bizim kapının önünde hafif boğuştuk ettik zili çalmasın tüm binayı üşüştürmesin diye (zaten adamın bağırışından sonra herkes duydu) sen beni darp ettin tişörtüm yırtıldı vb. Ki evet cart sesi geldi ama ben bi yırtık bir şey göremedim. Boğuşma dediğimde ittirme kaktırma kapıya geçmesini engellemeye çalışmam. Aynı şeyi o da yaptı itmek falan.

İşte burdada sorun şunla tehtid etti en son. Bizim kapının önünde hafif boğuştuk ettik zili çalmasın tüm binayı üşüştürmesin diye (zaten adamın bağırışından sonra herkes duydu) sen beni darp ettin tişörtüm yırtıldı vb. Ki evet cart sesi geldi ama ben bi yırtık bir şey göremedim. Boğuşma dediğimde ittirme kaktırma kapıya geçmesini engellemeye çalışmam. Aynı şeyi o da yaptı itmek falan.
Ara polisi yine dediğimi söyle ne yüzsüz insanlar var ya

Noter bedelleri içinde devlete belirli ücret ödüyorsun.Burada fatura kesmenin mantığı devlete ücret ödemek.Yoksa devletin umrumda bile değil senin kestiğin fatura.
Ticari kar güdülsün güdülmesin alım satım işlerinin hepsi mükellefiyete giriyor.Ama bizim ülke fakir olduğu için devlet çokta muhalif olmuyor.Ülkede milyonlarca kaçak telefon kullananlar var devlet istese bunları kaçakçılıktan hapis bile yatırtır.Ama ses çıkarmıyorlar.

Onlarında iplemiyor ki. Gelenleri gördük
Ara polisi yine dediğimi söyle ne yüzsüz insanlar var ya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bina mahalle falan diyorumda, kimseden utandığımdan falan değil. Gocunmam etmemde tek sorun ailemle aramda bu satış işleriyle ilgili sorunlar vardı( yapma etme git ders çalış gibi) onların duymamasıydı olay o kadar.

O halde adamı ara dediklerimi söyle kendi tıpış tıpış getirir getirmezse gönderi cihazı servise incelerler raporu yazarlar verirsin mahkemeye üstünede eklersin kapıma dayandı böyle böyle dedi diye ordanda bi 2-4 yıl yer gider bakar keyfine

Bina mahalle falan diyorumda, kimseden utandığımdan falan değil. Gocunmam etmemde tek sorun ailemle aramda bu satış işleriyle ilgili sorunlar vardı( yapma etme git ders çalış gibi) onların duymamasıydı olay o kadar.
Cihazın şuan neyi var bu arada

O halde adamı ara dediklerimi söyle kendi tıpış tıpış getirir getirmezse gönderi cihazı servise incelerler raporu yazarlar verirsin mahkemeye üstünede eklersin kapıma dayandı böyle böyle dedi diye ordanda bi 2-4 yıl yer gider bakar keyfine

Cihazın şuan neyi var bu arada
Bende bilmiyorum ki ama bu kadar tantana çıkaracak bir şey olduğunu sanmıyorum. Prize takıp hata tanılama testini yapınca ek’te ki şey çıkıyormuş. O da anladığım kadarıyla şarj cihazı ile ilgili bir şey. Ancak ben hiçbir problem görmedim ne şarjında ne başka bir şeyinde.

Eğer ki şarj cihazı ile ilgili bir şeyse. Bu da iki ihtimali doğuruyor. Ya adam içinden parça söktü ya da iade etmek için bahaneydi.

Ekler

• 5bdd6aee-b652-4f5f-86cb-7395b676f634.jpeg
    5bdd6aee-b652-4f5f-86cb-7395b676f634.jpeg
    709.1 KB · Hit: 37
Bende bilmiyorum ki ama bu kadar tantana çıkaracak bir şey olduğunu sanmıyorum. Prize takıp hata tanılama testini yapınca ek’te ki şey çıkıyormuş. O da anladığım kadarıyla şarj cihazı ile ilgili bir şey. Ancak ben hiçbir problem görmedim ne şarjında ne başka bir şeyinde.
Ya bizim milletimizde saf ve cahil çok aldığı malın ne olduğunu bilmeden alan çok sen malı satarken mağaza değilsinki üreten değilsinki herşeyini bileceksin bunu alacak olan düşünecek sen bunu satıyorsun diye her detayını bilemezsin adaptör bide bu saf bilmesen yaygara kopartmış yolla apple'a yollasınlar yeni bir adaptör

Ya bizim milletimizde saf ve cahil çok aldığı malın ne olduğunu bilmeden alan çok sen malı satarken mağaza değilsinki üreten değilsinki herşeyini bileceksin bunu alacak olan düşünecek sen bunu satıyorsun diye her detayını bilemezsin adaptör bide bu saf bilmesen yaygara kopartmış yolla apple'a yollasınlar yeni bir adaptör
Şimdi evde bir ömür bunun tantanası sürecek. Bende bu şansla ben daha çok denk gelirim böyle şeylere.. 1 yıldır ehliyet alamıyorum. iktiğim sürücü kursu fotoğrafımı bulanık tarattı diye 1 yıldır onun peşinde koşuyorum zaten yok oraya ifade ver yok buraya belge götür.

Şimdi evde bir ömür bunun tantanası sürecek. Bende bu şansla ben daha çok denk gelirim böyle şeylere.. 1 yıldır ehliyet alamıyorum. iktiğim sürücü kursu fotoğrafımı bulanık tarattı diye 1 yıldır onun peşinde koşuyorum zaten yok oraya ifade ver yok buraya belge götür.
Hayatımda ilk defa böyle bir şey duydum valla dostum senin adına üzüldüm umarım işlerin yoluna girer.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,963
Üyeler
183,497
Son üye
Kunakan1740
Geri