I3 10100f işlemcim var 3000k bütçem var

Merhaba,

İ3 10100F-H510M-E- GTX 1650-2x8 ram olarak başladım daha sonrasında işlemciyi sahibinden üzerinden az kullanılmış İ5 11400F ile yükselttim. 10100F i geçen sene 1.300 e sattım. GTX 1650 yi de RTX 3050'ye yükselttim. Çıkanı 2500'e sattım. Bu ay da ramleri kardeşimde boşa çıkan 2x16 ya yükselttim. Çıkanları 1.400 civarına sattım. Yani yeni sistem almaya bütçem olmadığı için parça parça yükselttim. 3 sene içerisinde ufak ufak değiştirdim. Şimdilerde 3060, 3060ti veya 4060 temiz ikinci el veya sıfır alma arefesindeyim. Çıkan parçalarımı hep sattım. Zaten işimden dolayı aşırı yoğun bir şekilde bilgisayara oturamıyorum. Şu an performansından memnunum. Genelde CS2, BF, Pubg tarzı oyunlar ve günlük kullanım için toplamıştım. 11400F-3050 8GB 32ram ile 250 fps alıyorum csde ki fazlasıyla yetiyor. Ayar olarak da youtube da herkesin yaptığı performans ayarlarının aynı. Örneklendirmek istedim.
bende sizin gibi parça parça yükseltmeyi düşünüyorum işte şuan ama parasal bakımdan sıkıntıdayım ve gene intel istiyorum gönül isterdiki amd olsun ama mecbur intel almak durumundayım işlemciyi sizin gibi i5 11. nesile yükselteceğim bende daha sonrasında ekran kartınıda 7700xt düşünüyorum ama ekran kartı 2-3 ay sonraya anca

güzel bir örnek olmuş mesela hocam fakat sizin yükseltme konusu için 11400 ü 4060 ile kullanan biri görmedim sanki online rekabetçi oyunlarda biraz problem çıkarır gibi
Mesela işte bu tarz örnekler hangi ekran kartına yönelmem gerektiği konusunda yardımcı olacak. Kimi ayarları yüksek tutarsın vs gibi önerilerde bulunmuş. 4060 ile aşırı darboğaz olacağını zannetmiyorum çoğu yorumlarda darboğaz yapmaz diye belirtmişler ama tam olarak detaylı araştırmam gerekiyor tabii ki. Mesela B580 bile kullanan var bu işlemciyle. 5500 ayarında işlemci olduğu için aşırı sorun olacağını hiç düşünmedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende sizin gibi parça parça yükseltmeyi düşünüyorum işte şuan ama parasal bakımdan sıkıntıdayım ve gene intel istiyorum gönül isterdiki amd olsun ama mecbur intel almak durumundayım işlemciyi sizin gibi i5 11. nesile yükselteceğim bende daha sonrasında ekran kartınıda 7700xt düşünüyorum ama ekran kartı 2-3 ay sonraya anca
En güzelini yaparsın. 11400F bak kesinlikle. 10100F'i elinden çıkarabilsen işler daha da kolaylaşır sanırım.

Mesela işte bu tarz örnekler hangi ekran kartına yönelmem gerektiği konusunda yardımcı olacak. Kimi ayarları yüksek tutarsın vs gibi önerilerde bulunmuş. 4060 ile aşırı darboğaz olacağını zannetmiyorum çoğu yorumlarda darboğaz yapmaz diye belirtmişler ama tam olarak detaylı araştırmam gerekiyor tabii ki. Mesela B580 bile kullanan var bu işlemciyle. 5500 ayarında işlemci olduğu için aşırı sorun olacağını hiç düşünmedim.

En güzelini yaparsın. 11400F bak kesinlikle. 10100F'i elinden çıkarabilsen işler daha da kolaylaşır sanırım.
aşırı olmaz zaten hocam büyük ihtimalle ama araştırmakta fayda var mesela youtube yazıp ilk videodan baktığımda ekran kartı kullanımı işlemci kullanımının altına düşüyor online oyunlarda bu da sıkıntı yaşatabilir

ama alıcı bulamıyorum işlemciye i3 ü gören herkes malesef diyo takas yapmayı dalanda deniyorum olmuyor

aşırı olmaz zaten hocam büyük ihtimalle ama araştırmakta fayda var mesela youtube yazıp ilk videodan baktığımda ekran kartı kullanımı işlemci kullanımının altına düşüyor online oyunlarda bu da sıkıntı yaşatabilir
Evet izledim o videoyu. Hayırlısı olsun hocam. Şu an acilen değiştirmemi gerektirecek bir durum yok tabi. Yükseltmeye karar verdiğim dönemde belki direkt olarak kasa yenilerim.

ama alıcı bulamıyorum işlemciye i3 ü gören herkes malesef diyo takas yapmayı dalanda deniyorum olmuyor
Valla benim işlemciyi başka bir bilgisayarcı satın almıştı. Ama bu satışa kadar 1 ay civarı ilanda durdu. tabii ki herkes almıyor. İnşallah alıcı çıkar.

i
Evet izledim o videoyu. Hayırlısı olsun hocam. Şu an acilen değiştirmemi gerektirecek bir durum yok tabi. Yükseltmeye karar verdiğim dönemde belki direkt olarak kasa yenilerim.

Valla benim işlemciyi başka bir bilgisayarcı satın almıştı. Ama bu satışa kadar 1 ay civarı ilanda durdu. tabii ki herkes almıyor. İnşallah alıcı çok

Valla benim işlemciyi başka bir bilgisayarcı satın almıştı. Ama bu satışa kadar 1 ay civarı ilanda durdu. tabii ki herkes almıyor. İnşallah alıcı çıkar.
inşallah monitör klavye kulaklık falan güzel fakat bi bilgisayar kaldı monitörüm 2k 180hz ama tam performansını kullanamıyorum işlemci yüzünden

11400f 5600e yakın
4060 ile tencere kapak olur

Cs2de geri kalıyordu hatırladığım kadarıyla ama the finals gibi fps oyunlarında da nerdeyse aynı performansı veriyordu

aynen öyle hocam aklınızda soru ya da danışmak istediğiniz konu fikir olursa buradan dönüş yapabilirsiniz

600 tl uygunmu o işlemciye sizde kutulu fanlı birisi 600 tl teklif verdide

11400F al geç, amd'ye edeceğin masrafa değmez daha sonra ddr5'e geçersin.

Hocam şuanki işlemciye 600 tl teklif geldi kabul edilirmi

Okadar tiksiniyorumki işlemciden yani kurtulmak istiyorum artık
600 az olur 750-800 ideal. Uğraşmayayım dersen ver geç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,423
Üyeler
184,162
Son üye
neurtal
Geri