BU İKİ BİLEŞEN UYUMLU MU ? ryzen 7 7800x3d / rtx 4060

ulash0

80+
Reaksiyon skoru
6
Bütçe
42000
Merhaba sıfırdan bir pc topluyorum maximum bütçem 41-42 bin TL arası bu ekran kartı ve işlemciyle birlikte sıvı soğutma am5 bir setup dizmeyi düşünüyorum darboğaz veya daha farklı problemlerle karşılaşır mıyım parça tavsiyesi yaparsanız çok sevinirim amd GPU önermeyin lütfen

Merhaba sıfırdan bir pc topluyorum maximum bütçem 41-42 bin TL arası bu ekran kartı ve işlemciyle birlikte sıvı soğutma am5 bir setup dizmeyi düşünüyorum darboğaz veya daha farklı problemlerle karşılaşır mıyım parça tavsiyesi yaparsanız çok sevinirim amd GPU önermeyin lütfen

Hocam sen dünyanın en iyi oyun işlemcisine belediyenin dağıtıyor gibi herkezde olan düşük performanslı bi ekran kartıyla kullanmaya çalışıyorsun
Bende ryzen 7 7800x3d kullanıcısıyım ilk önerim rtx4070 ile 4070 süper olucak ama d ekran kartı kullanman çok çok daha iyi olucaktır sen amd önermeyin demişsin ama ikinci bi öneri olarak amd radeon rx 7800xt 4070 süper e kafa tutan bi kart gidipte millete uyyp 4060 alma işlemciden performans alamazssın

uyumlu ama darboğaz olur mümkünse ekran kartını 4070s üstü al ama bütçen totalde 42 ise 7500f alıp 4060la kullanabilirsin

uyumlu ama darboğaz olur mümkünse ekran kartını 4070s üstü al ama bütçen totalde 42 ise 7500f alıp 4060la kullanabilirsin
İşlemci fix hocam 3d olması zorunlu rust oynuyorum başka işlemci alamam ekran kartı değiştirebilirim ama oda nvidia olmalı çok kararsız kaldım ya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sen dünyanın en iyi oyun işlemcisine belediyenin dağıtıyor gibi herkezde olan düşük performanslı bi ekran kartıyla kullanmaya çalışıyorsun
Bende ryzen 7 7800x3d kullanıcısıyım ilk önerim rtx4070 ile 4070 süper olucak ama d ekran kartı kullanman çok çok daha iyi olucaktır sen amd önermeyin demişsin ama ikinci bi öneri olarak amd radeon rx 7800xt 4070 süper e kafa tutan bi kart gidipte millete uyyp 4060 alma işlemciden performans alamazssın
en iyi oyun işlemcisi 9800X3D değil mi ya peki 4060ın bir üst segmenti nvidia ekran kartı ne alınabilir

İşlemci fix hocam 3d olması zorunlu rust oynuyorum başka işlemci alamam ekran kartı değiştirebilirim ama oda nvidia olmalı çok kararsız kaldım ya

en iyi oyun işlemcisi 9800X3D değil mi ya peki 4060ın bir üst segmenti nvidia ekran kartı ne alınabilir
Ekran kartına ne kadar bütçe kalıyor

Ekran kartına ne kadar bütçe kalıyor
En başta işlemci ve ekran kartını belirleyerek gittim 41 bin TL ye sıvı soğutmalı ddr5 32 GB ramli beyaz büyük atx kasalı bir setup toplayabildim ekran kartı bütçem belirsiz yani toplam bütçem 45 bin TL civarı

En başta işlemci ve ekran kartını belirleyerek gittim 41 bin TL ye sıvı soğutmalı ddr5 32 GB ramli beyaz büyük atx kasalı bir setup toplayabildim ekran kartı bütçem belirsiz yani toplam bütçem 45 bin TL civarı
Hocam bir yalının içine tüplü televizyon koymak ne kadar mantıksızsa kasayı ve diğer parçaları çok kaliteli toplayıp içine 4060 koymak da o kadar mantıksız. Ekran kartı bütçenin 25 civarı olduğunu varsayarak 4070 super veya 5070 öneririm Nvidia tarafında. Ama bütçen o kadar kalmayacaksa hiç değilse 5060 çıkmasını bekle fiyatı 4060'la aynı olur büyük ihtimalle, onu alırsın

x3d olmayınca oynanmıyor mu bu oyun
veya x3d den önce bu oyun oynanmıyor muydu

x3d olmayınca oynanmıyor mu bu oyun
veya x3d den önce bu oyun oynanmıyor muydu
Dostum şöyle örnek vereyim r9 5900x işlemcim var şuanda ve bahsettiğimiz işlemciden -50-60 fps az alıyorum biraz araştırırsan 3d nin rustta ne kadar farkettiğini anlarsın bende çok araştırdım bu işlemci benim için şart

Dostum şöyle örnek vereyim r9 5900x işlemcim var şuanda ve bahsettiğimiz işlemciden -50-60 fps az alıyorum biraz araştırırsan 3d nin rustta ne kadar farkettiğini anlarsın bende çok araştırdım bu işlemci benim için şart
Dostum 9600x alman yeterli olur. Senin şu an yaşadığın sorun işlemcinin çift ccd olması ve bundan dolayı gecikmesi yapması ayrıca tekli çekirdek skorunun düşük olması. 7800x3d'nin yanında 4060 koyacaksan o kasanın hiç bir anlamı kalmıyor. O paraya 5060ti 16gb bir sistem alabiliyorsun rahatlıkla. X3d işlemci olmasına bu kadar takma. 7500f bile işini görür.

biraz araştırsan diyorsun da biraz araştıran değil çok araştıran biriyim

ben x3d işlemciler kötü demedim
alınmaz da demedim

her şart altında x3d işlemci alma zorunluluğu hissetmeye başladı ben buna karşıyım

hattaa toplumumuzun güzel bir deyimini sansürlü bir şekilde söylersek
sırf en tepe işlemcileri alacam diye ekran kartını olabildiğince dandik seçip at......de kelebek gibi duruyor dedirten sistemlere karşıyım

7800x3d nin sırtındaki yük

Geri