SATA SSD alırken dikkat edilmesi gerekenler

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
5,073
SATA SSD alırken en dikkat edilmesi gereken şeyleri listeliyorum.
1- SSD'nin kronik sorunlarının var olup olmadığını araştırmalısınız çünkü kronik sorunlu SSD'lerde ısınma, performans kaybı, anlık hız düşüşü ve sağlık düşüşü gibi durumlar gerçekleşir.
2- SSD'nin okuma yazma değerlerine bakın. Ortalama bir SSD 500 MB yazma 450 MB okumaya sahip olmalıdır. Eğer bu değer daha düşükse pek önermem.
3- TurboX gibi markaların SSD'lerinden uzak durun çünkü zamanla HDD'ye dönüşeceği kesin.
4- SSD'yi aldığınız ilk gün testlere sokup satıcının size verdiği değerleri kontrol edin. Eğer 20 30 MB az verirse sorun yaratmaz fakat 80 90 MB az verirse direk iade edin.
5- SSD'nin garanti sürelerine bakın.
Evet arkadaşlar 5 maddemiz bitti şimdi uzak durulması gereken SSD türevlerini yazıyorum.

ADATA'nın SU630 ve SU650 modellerinin zamanla sağlık ve hız düşme gibi bir sorunu vardır.
Crucial BX500 modelinin %95'i ısınma sorunundan dolayı performans düşüşüne mahkum kalıyor.
Toshiba TR200'ün hızlı sağlık düşme sorunu vardır fakat yeni çıkan Kioxia serisi sorunsuzdur.
James Donkey LE SSD'ler ise sistem kilitlenme gibi sorunları vardır.
Team GX1 SSD'lerinde kapasiteyi doldurdukça o kadar fazla hız düşüyor, normal SSD'lere göre.
Sandisk Plus'ın 120 ve 240 GB'lık modellerinin vaat ettiği hız değerlerinin baya altında bir hız değeri veriyor.
Kingston A400'ün çoğu ürününde hızlı sağlık düşme sorunları başladı onun yerine HyperX Fury SSD'lerini alın.
SSD konusunda önerdiğim SSD'ler ise aşağıda.

Samsung EVO, Pro bütçe az ise QVO.
WD Blue, WD Black ve WD Green.
Kingston HyperX Fury.
HDD yerine sadece depolama amaçlı Netac SSD.
Gigabyte SSD.
Patriot SSD.

Son düzenleme:
1- SSD'nin kronik sorunlarının var olup olmadığını araştırmalısınız çünkü kronik sorunlu SSD'lerde ısınma, performans kaybı, anlık hız düşüşü ve sağlık düşüşü gibi durumlar gerçekleşir.
2- SSD'nin okuma yazma değerlerine bakın. Ortalama bir SSD 500 MB yazma 450 MB okumaya sahip olmalıdır. Eğer bu değer daha düşükse pek önermem.
3- TurboX gibi markaların SSD'lerinden uzak durun çünkü zamanla HDD'ye dönüşeceği kesin.
4- SSD'yi aldığınız ilk gün testlere sokup satıcının size verdiği değerleri kontrol edin. Eğer 20 30 MB az verirse sorun yaratmaz fakat 80 90 MB az verirse direk iade edin.
Evet arkadaşlar 5 maddemiz bitti şimdi uzak durulması gereken SSD türevlerini yazıyorum.
Adata SU630 ve SU650 serisi kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
Crucial BX500 kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
James Donkey LE SSD kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
SanDisk SSD Plus 120 ve 240 GB'lık Modeli kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
Toshiba OCZ TR200 serisi kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
Team GX1 SSD kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
sorunlu ssd listesi yokmuydu başka konuda
ve bilgilendirmeniz güzel olmuş

Adata SU630 ve SU650 serisi kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
Crucial BX500 kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
James Donkey LE SSD kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
SanDisk SSD Plus 120 ve 240 GB'lık Modeli kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
Toshiba OCZ TR200 serisi kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
Team GX1 SSD kronik sorunludur.
Alıntıyı görüntüle
Benden çalmasaydınız iyidi.

Düzeltiyorum pek bilgim yoktu genelde 90 MB az verirse sorunlu diye biliyordum.
Madem bilginiz yok neden böyle bir rehber yapıyorsunuz?
Burada da doğrusu var zaten.

IOPS Okuma: 180K
IOPS Yazma: 240K ben bu okuma yazma değerlerine bakıp en yüksek olanı tercih ediyorum. Hız satalarda hemen hemen eşit gibi.

IOPS Okuma: 180K
IOPS Yazma: 240K ben bu okuma yazma değerlerine bakıp en yüksek olanı tercih ediyorum. Hız satalarda hemen hemen eşit gibi.
Doğru olanı yapıyorsun.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,516
Üyeler
183,847
Son üye
bexonway