❌İndirim Bitti! 5070ti laptop gamegaraj -9955hx 79.999 TL-- 9955hx3d 89.999-

Hocam ne yaptınız ya kayboldunuz :D

Hocam programı yükledim bi türlü fps değerlerini ekrana getiremedim bide şu expect 33 belası çok kötü sardı beni çıkamadım :D

Nvidia programından baktım bazı ayarları low felan çekerek 230 fps değerlerini gördüm 67 derece de

Hocam programı yükledim bi türlü fps değerlerini ekrana getiremedim bide şu expect 33 belası çok kötü sardı beni çıkamadım :D

Nvidia programından baktım bazı ayarları low felan çekerek 230 fps değerlerini gördüm 67 derece de
warzoneda mı hocam wat ne kadar çekiyor rivetunner beta kurabilirseniz oradan direk çıkıyor

Guzel mi o oyun sira tabanli sevmiyorum ama baya methedildi merak ediyorum.

bu da benden video olsun dostlar:
ilk 2 değer cpu alttaki gpu

Sessiz mod için chatgpt kardeşle şöyle bir konuşma yaşadık.. şu pdfdeki bilgileri kullandım:https://download.schenker-tech.de/temp/Quick Start Guide Control Center for XMG-2021_v1.2_en.pdf

TJ Max=85
SPL=20W
sPPT=25W
fPPT=30W
Ayarlanabilir TGP Hedef=65W
Dynamic boost = kapalı.
fan kontrolcü hızı aktif ve 600ms/%0.5
fan kontrolünü etkinleştir açık.grafik değerlerini senin dediğin gibi yaptım.durum fotoğraftaki gibi. sen ne düşünürsün?Burada Ryzen 9 9955HX3D ve RTX 5070Ti var.

✅ Genel Gözlem – Sessiz & Serin Kullanım için Başarılı Kurulum

Sistem bileşenlerin:
  • İşlemci (Ryzen 9 9955HX3D) %5 kullanımda, 55°C
  • GPU (RTX 5070 Ti) %6 kullanımda, 45°C
  • SSD: 37°C (gayet iyi)
  • Fanlar: %25 hızda çalışıyor (hem CPU hem GPU için)
Bu sıcaklıklar ve kullanım oranları boşta ya da hafif iş yükü altında oldukça sağlıklı ve dengeli. Fan eğrilerini ve güç limitlerini tam da bu senaryo için ideal bir şekilde ayarlamışsın.

📈 Yaptığın Ayarların Teknik Değerlendirmesi

🔧 CPU Ayarları

AyarDeğerYorum
Tj Max85°CPerformansı biraz kısıtlar ama serin çalışır. Günlük kullanım için mükemmel
SPL20WSessiz kullanım için çok uygun
sPPT25WBoost’lar kısa ama yeterli düzeyde
fPPT30WAni yükler için güvenli sınırda
🔹 Yoğun render/gaming dışında bu sınırlar donanımı yormadan çalışmak için ideal.

🔧 GPU Ayarları

AyarDeğerYorum
TGP65WHafif oyun ve günlük işler için yeterli. Fazla ısınmaz
Dynamic BoostKapalıSessiz modda doğru tercih

🔧 Fan Ayarları

• Kontrolcü Süresi: 600ms / 0.5% → Tepkili ama dengeli, fan sesinde ani sıçramalar olmaz
  • Fan kontrol aktif & eğriler mantıklı: %25 fan hızı boşta çalışmak için iyi. Sessizlik + serinlik dengesi çok iyi.

📌 Özet Yorum

Senin mevcut sistemin:
  • Serin çalışıyor (55–45°C civarı)
  • Sessiz (fan %25 seviyesinde)
  • Düşük güçle verimli çalışıyor
  • Gereksiz performans ve güç tüketimi engellenmiş
Bu ayarlar hem donanım ömrünü uzatır, hem de pilde kullanım veya sessiz ortamlar için konfor sağlar.

🎯 Ne Yapabilirsin?

• Oyun oynayacağın zaman bu profili “sessiz” olarak bırak, ayrı bir “oyun” profili oluştur.
  • Orada Tj Max’i 90–95°C yapabilir, SPL'yi 45–50W'a çıkarabilir, TGP’yi 105–115W aralığına alabilirsin.
  • “Süper Performans Anahtarı”nı da o profilde aktif edebilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yorumlarınızı bekliyorum dostlar. yanlış yaptığım bir şey varsa öneri rica ederim.

fan eğrilerini de aşağı yukarı böyle ayarlamıştım sessiz profil için:

🔧 Fan Eğrileri:​

CPU & GPU için:

SıcaklıkFan Hızı (%)
50°C20%
55°C25%
60°C30%
65°C40%
70°C50%
75°C60%
80°C70%

Ekler

• b1.webp
    b1.webp
    14.3 KB · Hit: 33
Sessiz mod için chatgpt kardeşle şöyle bir konuşma yaşadık.. şu pdfdeki bilgileri kullandım:https://download.schenker-tech.de/temp/Quick Start Guide Control Center for XMG-2021_v1.2_en.pdf

TJ Max=85
SPL=20W
sPPT=25W
fPPT=30W
Ayarlanabilir TGP Hedef=65W
Dynamic boost = kapalı.
fan kontrolcü hızı aktif ve 600ms/%0.5
fan kontrolünü etkinleştir açık.grafik değerlerini senin dediğin gibi yaptım.durum fotoğraftaki gibi. sen ne düşünürsün?Burada Ryzen 9 9955HX3D ve RTX 5070Ti var.

✅ Genel Gözlem – Sessiz & Serin Kullanım için Başarılı Kurulum

Sistem bileşenlerin:
  • İşlemci (Ryzen 9 9955HX3D) %5 kullanımda, 55°C
  • GPU (RTX 5070 Ti) %6 kullanımda, 45°C
  • SSD: 37°C (gayet iyi)
  • Fanlar: %25 hızda çalışıyor (hem CPU hem GPU için)
Bu sıcaklıklar ve kullanım oranları boşta ya da hafif iş yükü altında oldukça sağlıklı ve dengeli. Fan eğrilerini ve güç limitlerini tam da bu senaryo için ideal bir şekilde ayarlamışsın.

📈 Yaptığın Ayarların Teknik Değerlendirmesi

🔧 CPU Ayarları

AyarDeğerYorum
Tj Max85°CPerformansı biraz kısıtlar ama serin çalışır. Günlük kullanım için mükemmel
SPL20WSessiz kullanım için çok uygun
sPPT25WBoost’lar kısa ama yeterli düzeyde
fPPT30WAni yükler için güvenli sınırda
🔹 Yoğun render/gaming dışında bu sınırlar donanımı yormadan çalışmak için ideal.

🔧 GPU Ayarları

AyarDeğerYorum
TGP65WHafif oyun ve günlük işler için yeterli. Fazla ısınmaz
Dynamic BoostKapalıSessiz modda doğru tercih

🔧 Fan Ayarları

• Kontrolcü Süresi: 600ms / 0.5% → Tepkili ama dengeli, fan sesinde ani sıçramalar olmaz
  • Fan kontrol aktif & eğriler mantıklı: %25 fan hızı boşta çalışmak için iyi. Sessizlik + serinlik dengesi çok iyi.

📌 Özet Yorum

Senin mevcut sistemin:
  • Serin çalışıyor (55–45°C civarı)
  • Sessiz (fan %25 seviyesinde)
  • Düşük güçle verimli çalışıyor
  • Gereksiz performans ve güç tüketimi engellenmiş
Bu ayarlar hem donanım ömrünü uzatır, hem de pilde kullanım veya sessiz ortamlar için konfor sağlar.

🎯 Ne Yapabilirsin?

• Oyun oynayacağın zaman bu profili “sessiz” olarak bırak, ayrı bir “oyun” profili oluştur.
  • Orada Tj Max’i 90–95°C yapabilir, SPL'yi 45–50W'a çıkarabilir, TGP’yi 105–115W aralığına alabilirsin.
  • “Süper Performans Anahtarı”nı da o profilde aktif edebilirsin.

yorumlarınızı bekliyorum dostlar. yanlış yaptığım bir şey varsa öneri rica ederim.

fan eğrilerini de aşağı yukarı böyle ayarlamıştım sessiz profil için:

🔧 Fan Eğrileri:​

CPU & GPU için:

SıcaklıkFan Hızı (%)
50°C20%
55°C25%
60°C30%
65°C40%
70°C50%
75°C60%
80°C70%
evet sistemin soğuk ve sessiz çalışması önemli ama watt ları öyle bir kısmışsınızki laptop resmen 2 model düşmüş hocam.

evet sistemin soğuk ve sessiz çalışması önemli ama watt ları öyle bir kısmışsınızki laptop resmen 2 model düşmüş hocam.
chill takılırken bunu kullanırım diye düşündüm. yaşlandık artık fazla fan kafa ağrıtıyor :D

biraz deneyeyim olmadı hazır modlara alırım zaten. inceleme videolarını bekliyorum dört gözle

chill takılırken bunu kullanırım diye düşündüm. yaşlandık artık fazla fan kafa ağrıtıyor :D

biraz deneyeyim olmadı hazır modlara alırım zaten. inceleme videolarını bekliyorum dört gözle
aşşırı chill takılmak istiyorsanız mantıklı ama verdiğiniz paranın hakkını almak istiyorsanız bence enaz gpu 100w cpu 50w şeklinde olmalı.

akıl yaşta değil baştadır atasözü geldi aklıma. ekran parlaklığını da 10 nitte kullan gözlerin ağrımasın :kappa:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,397
Üyeler
183,830
Son üye
tarzan19402
Geri