🔥İndirim Asus Tuf Gaming A15 R7-7435HS RTX 4050 31.999 TL

Lenovoya bulaşmayın. Uzun ömürlü cihazlar değiller. Son 2 lenovo cihazım da ekran kartı arızası verdi.
o senin şanssızlığın yani şuan piyasanın en iyi laptoplarını lenovo üretiyor legion serisi adı altında. tufın maks ömrü 1 sene falan zaten sonra komple cehennem sıcağında çalışıyor

o senin şanssızlığın yani şuan piyasanın en iyi laptoplarını lenovo üretiyor legion serisi adı altında. tufın maks ömrü 1 sene falan zaten sonra komple cehennem sıcağında çalışıyor
90 dereceye kadar cihaz kendi fan açmıyor zaten (açmıyor derken yavaş fan açıyor, 4000-5000rpm anca), 95 derece üst limiti de Asus kendi ayarlıyor. Diğer modeller gibi 70 derecelerde fan fulleyip kafa ütülese serin çalışırdı :) son 4-5 senede 3 farklı Tuf cihazım oldu, hiçbirinde 1 seneden sonra cehennem sıcağı da yaşamadım. Şuan R9 7940HS var boşta fanlar kapalı 35-40 derece saatlerce kod yazabiliyorum. Segmentindeki hiçbir cihaz bu ısılara düşemiyor. Tuf'a ısınıyor deyip önerdiğin LOQ'un 12600HX - 4050 modelini de kullanıyoruz, steam Pubg'de 98-100 dereceleri görüyor. Tuf'un anlık pik noktası olarak bile 95'i geçtiğini görmedim.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7435HS'nin dahili GPU'su yok, ofis tipi kullanımlarda şarj dayanmaz. Saf güç olarak da zayıf bir işlemci zaten. Linkteki ürün daha mantıklı

Son düzenleme:
90 dereceye kadar cihaz kendi fan açmıyor zaten, 95 derece üst limiti de Asus kendi ayarlıyor. Diğer modeller gibi 70 derecelerde fan fulleyip kafa ütülese serin çalışırdı :)
oyun açılır açılmaz fan çalışıyorsa o cihaz zaten ısınıyordur ve tuflar ısınıyor, burada boş yere marka fanboyluğuna gerek yok

Saf güç olarak da zayıf bir işlemci zaten.
saf gücüne laf ettiğin işlemci 7735HS ile aynı güçte ve attığın işlemciden çok daha güçlü.

Ula nitro paylaşılıyor almayın diyonuz, asus paylaşılıyor almayın diyonuz, lenovo loq geliyor alınmaz diyonuz ne alacaz la
o kadar makale yazıyorum okusanız her şey çözülecek zaten

oyun açılır açılmaz fan çalışıyorsa o cihaz zaten ısınıyordur ve tuflar ısınıyor, burada boş yere marka fanboyluğuna gerek yok

saf gücüne laf ettiğin işlemci 7735HS ile aynı güçte ve attığın işlemciden çok daha güçlü.

o kadar makale yazıyorum okusanız her şey çözülecek zaten
7735HS = 12500H dostum, 7735HS, 7435HS'ten tekli çekirdekte %5, çoklu çekirdekte %11 daha iyi. Tersi bile olsa, 7435 daha iyi bile olsa dahili GPU olmadığından şarj dayanmadıktan sonra bir mana ifade etmiyor. Laptop'u prize bağlı olmamak için alıyoruz sonuçta.

Marka fanboyluğu yapmıyorum, bir yanda 4-5 senedir 3 farklı modelini kullandığım , elli kez içini açtığım, sayısız oyunu bitirdiğim, her koşulda ısısını gördüğüm ve bildiğim cihaz serisi var, diğer yanda hiçbir dayanağı - kanıtı olmadan 1'er başlık ve 2'şer satırla yazdığınız makale var. Makale boş, yanlış demiyorum, sadece 4-5 senelik deneyimimin yanında makalede beni tatmin edecek bir yazı yok TUF için

Oyuna girer girmez fan açıyor diye bir şey yazmadım, boşta saatlerce 35-50 derecede geziyor cihaz fanları kapalı şekilde. Şuan bu yazıyı yazarken arkada spotify, 4 tane chrome sekmesi, Zirve muhasebe programı açık, fanlar kapalı ve cihaz 44-48 arası derecede takılıyor. Oyunlarda da genelde 90'ı geçmiyor, ağır bir oyun açarsan da GHZ kısmadan 95 sabitliyor. açar açmaz demiyorum bu ısıları. oyun içi görebileceğin ortalama ısılar olarak söylüyorum. Fanboy olsam Tuf yerine Lenovo LOQ önermem zaten. 7735HS 4050 ve 7735HS 4060 TUF'ların satışı bir süredir yok ve gelmediği sürece de 7435HS saçmalığı yerine 12450HX, 12500H, 12600HX LOQ önermeye devam edeceğim

Son düzenleme:
bence laptoplarda harici gpu suz olmalı ama işlemci çok güçlü olmalı ayrıca thnderbolt 4 olup bu sayede harici grafik kartı ile oyun isteyen oynayabilmeli

7735HS = 12500H dostum, 7735HS, 7435HS'ten tekli çekirdekte %5, çoklu çekirdekte %11 daha iyi. Tersi bile olsa, 7435 daha iyi bile olsa dahili GPU olmadığından şarj dayanmadıktan sonra bir mana ifade etmiyor. Laptop'u prize bağlı olmamak için alıyoruz sonuçta.
al sana passmark sonucu, passmarktan daha güvenilir kaynak bulamazsın. tek farkları igpu

1746881391203.webp

Laptop taşınılabilir bilgisayardır. istersen ilk çıkan laptop modellerine bakabilirsin prize bağlı çalışırlar ve ihtiyaç dahilinde taşınması için tasarlanmıştır. o kadar ağır kasayı sırtlayıp götürmeyeceğine göre adaptörle taş çatlasın 3 kg olan cihazı çantaya atıp gidebilirsin. prizsiz çalışma olayı fantezi kısmına girer, 2 saat dayansa anca dayanır ve prize bağlı değilken laptop kendisine çok deli limit atar. bunları ultrabook niyetine alacaksan hiç alma zaten

al sana passmark sonucu, passmarktan daha güvenilir kaynak bulamazsın. tek farkları igpu

Alıntıyı görüntüle

Laptop taşınılabilir bilgisayardır. istersen ilk çıkan laptop modellerine bakabilirsin prize bağlı çalışırlar ve ihtiyaç dahilinde taşınması için tasarlanmıştır. o kadar ağır kasayı sırtlayıp götürmeyeceğine göre adaptörle taş çatlasın 3 kg olan cihazı çantaya atıp gidebilirsin. prizsiz çalışma olayı fantezi kısmına girer, 2 saat dayansa anca dayanır ve prize bağlı değilken laptop kendisine çok deli limit atar. bunları ultrabook niyetine alacaksan hiç alma zaten
Aradaki 0.3ghz'lik fark, fark yaratmamış gözüküyor 😂 fark yoksa sen 7435HS alabilirsin dostum. İlk çıkan 40 sene önceki modelleri baz alacak 2025 senesinde cihaz alacaksan o da senin sorunun ne diyeyim. Yani Ultrabook'lar harici her cihaz 1-2 saat gitse haklısın da 6-7 saat süre veren sayısız cihaz varken niye 1-2 saat zaten diye kestirip atalım ki?

Ben 7735HS ve 7940HS Tuf ile harici gpu'ları kapatarak 6-7 saat ekran süresi alıyorum. Dahili gpu'ları da GTX 1650 kuvvetinde olduğundan her işimi de görüyor. Ultrabook'a falan gerek yok yani :)

R9 7940HS, 2x16 5600mhz ram ile pilde, harici gpu kapalı şekilde 1440P'de ortalama 70-100fps arası 1.5 saat gta v oynayabiliyorum 😊

Limit dersen, İntel CPU'larda evet aşırı kısıyor işlemciyi, ilk Tuf cihazım 11400H idi fişten çekince Pentium'a dönüyordu ancak AMD'de bu durum geçerli değil. Pilde + Güç tasarrufu açıkken Oyun dışında daha 1 kez bile bu PC yavaşladı, render da alamadım, program dondu demedim. İntel ile arasında dağlar var. Şuan bi Ultrabook pilde ne yapabiliyorsa 7000 serisi amd cpu'lu bir laptopla da çok yakın şekilde yaparsınız.

Aradaki 0.3ghz'lik fark, fark yaratmamış gözüküyor 😂 fark yoksa sen 7435HS alabilirsin. İlk çıkan 40 sene önceki modelleri baz alacak 2025 senesinde cihaz alacaksan o da senin sorunun. Ben 7735HS ve 7940HS Tuf ile harici gpu'ları kapatarak 6-7 saat ekran süresi alıyorum. Dahili gpu'ları da GTX 1650 kuvvetinde olduğundan her işimi de görüyor. Ultrabook'a falan gerek yok yani :)

R9 7940HS, 2x16 5600mhz ram ile pilde, harici gpu kapalı şekilde 1440P'de ortalama 70-100fps arası 1.5 saat gta v oynayabiliyorum 😊

Limit dersen, İntel CPU'larda evet aşırı kısıyor işlemciyi, ilk Tuf cihazım 11400H idi fişten çekince Pentium'a dönüyordu ancak AMD'de bu durum geçerli değil. Pilde + Güç tasarrufu açıkken Oyun dışında daha 1 kez bile bu PC yavaşladı, render da alamadım, program dondu demedim. İntel ile arasında dağlar var. Şuan bi Ultrabook pilde ne yapabiliyorsa 7000 serisi amd cpu'lu bir laptopla da çok yakın şekilde yaparsınız.
Ya bende ASUS TUF 4050 kullanıyorum vallahi abartıldığı kadar ısınmıyor dediğiniz doğru belli bir yerden sonra fanlar gürültülü çalışıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,040
Üyeler
174,292
Son üye
enemiesahead
Geri