Bir kez gelinen hayatta çirkin olmak

Albert Einstein
Karl Werner Heisenberg
Margaret Mead
Niels Bohr
Marc Antony
Norman Reedus

Türklere geçelim;

Okan Bayülgen
Yıldız Tilbe
Kaan Tangöze
Mustafa Uğurlu

Şu anda bütün sanatçıların estetistiksiz hali...

Bunların hepsinin ortak noktası çirkin olmaları. Ama hiçbiri sağda solda "Ben çirkinim" diye ağlamadı. Hepsi bu dünyadan göçtüğünde iz bıraktı ya da bırakacak. O yüzden ağlamayı bırak ve vatan millete hayrının dokunacağı işlere yönel.

Albert Einstein
Karl Werner Heisenberg
Margaret Mead
Niels Bohr
Marc Antony
Norman Reedus

Türklere geçelim;

Okan Bayülgen
Yıldız Tilbe
Kaan Tangöze
Mustafa Uğurlu

Şu anda bütün sanatçıların estetistiksiz hali...

Bunların hepsinin ortak noktası çirkin olmaları. Ama hiçbiri sağda solda "Ben çirkinim" diye ağlamadı. Hepsi bu dünyadan göçtüğünde iz bıraktı ya da bırakacak. O yüzden ağlamayı bırak ve vatan millete hayrının dokunacağı işlere yönel.
dostum dünya üzerinde milyonlarca çirkin insan vardır ve yaşayıp ölenleri saymıyorum bile, sence bu kadar basit olsaydı şuan ışınlanmayı, zaman yolculuğunu, vs. bulmuş olmaz mıydık bu psikolojine, imkanlarına bakıyor dediğin gibi olsa alt sınıf insanlar kendilerini eve kapatıp 7/24 bi buluş bulurdu (ama böylede saçmalık olmuyor mu günün sonunda yine çirkin bir insan görünüşü iyi olan bir insanın hayatında işine yarayacak bir şey icat ediyor kendi icadını ne kadar kullanabilecekki) şuan tüm dünya binlerce yıl ileride olurdu yada en kötü ihtimal tüm ülkeler teknolojik olarak japonya kadar gelişmiş olabilirdi, yani örneğin çok mantıklı bir örnek değil gibi.

dostum dünya üzerinde milyonlarca çirkin insan vardır ve yaşayıp ölenleri saymıyorum bile, sence bu kadar basit olsaydı şuan ışınlanmayı, zaman yolculuğunu, vs. bulmuş olmaz mıydık bu psikolojine, imkanlarına bakıyor dediğin gibi olsa alt sınıf insanlar kendilerini eve kapatıp 7/24 bi buluş bulurdu (ama böylede saçmalık olmuyor mu günün sonunda yine çirkin bir insan görünüşü iyi olan bir insanın hayatında işine yarayacak bir şey icat ediyor kendi icadını ne kadar kullanabilecekki) şuan tüm dünya binlerce yıl ileride olurdu yada en kötü ihtimal tüm ülkeler teknolojik olarak japonya kadar gelişmiş olabilirdi, yani örneğin çok mantıklı bir örnek değil gibi.

Tamam o zaman tüm çirkinler oturup ağlayalım. Daha mantıklı geldi sen böyle konuşunca...

• Üzgün
Reaksiyonlar: sad.
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Özgüven olmadıktan sonra tipin olsa ne olur
Yakışıklısın ama evde çünkü sosyal fobin var.
Kaslısın ama denize girerken tişörtle giriyorsun, bilgili birisin ama söz isteyip konuşamıyorsun anksiyeten var vs vs
mesela geçen konumda anlattığım bi arkadaşım vardı iyi trollemişti veledi zina
Adam benim yarı boyumda benden daha tipsiz her hafta sevgili değiştiriyordu bende yanında saf ***** takılıyodum yanına 2 3 kız gelince telefona bakıyodum borsaya bakıyordum vs

zaten 1 yılı geçiktir kimsem yok sosyalleşebildiğim tek zaman arkadaşlarımlaykendi onlarda yavaş yavaş iletişimi kesince birbirimizi arayıp sormaz olduk ve bitti, son zamanlarda kendimi dinlere, araştırmaya verdim diyebilirim eğer buna hobi denilirse, dış görünüş konusuna tekrar gelecek olursak verdiğin bir örnekle cevaplayayım ''cirkin bir insanin hobi edinmesi daha makul olur bence cunku seni insanlar yargilar ama cizdigin resimler, okudugun kitaplar, kostugun kosu bantlari seni yargilayamaz'' kısacası diyebilirizki çirkinsen hayatı gerçeklikten koparak kendini hayattan uzaklaştıracak bir şeylere vererek yaşamalısın çünkü kolay kolay arkadaş edinemeyeceğinden ve asla ilişkin olmayacağından hayat boyu sürecek bir yalnızlık, mutsuzluk seni bekliyor olacak bunu kırmak istiyorsanda belkide her gün her saat insanlarla şansını denemen gerekecek buda bir yerden sonra insanı insandan soğutuyor.
sizin o eski arkadas ortaminiz iyi bir arkadas ortami degil bu yuzden kimsenizin olmamasi bence daha yararli... dislanmaktan iyidir ve hepsinin iletisimi kesmesini de cirkinliginize baglamiyorsunuzdur umarim 10 kisi sizinle iletisimi kesiyorsa 10 u da tipiniz yuzunden olamaz bir erkek bir erkegin tipini bu kadar onemsiyorsa ya gercekten zekasal olarak problemleri vardir ya da escinseldir baska bir alternatifi olamaz bunun, ''kısacası diyebilirizki çirkinsen hayatı gerçeklikten koparak kendini hayattan uzaklaştıracak...'' hobileri aliskanlik haline getirmeyi lutfen boyle kucumseyerek anlatmayin sizin cirkin insanlar hakkinda dediginiz sey hicbir sey yapmamak benim dedigim sey ise hicbir sey yerine bir sey yapmak... (ustelik hobilerinizle vakit gecirmeniz size arkadas bile kazandirabilir) o yuzden cumlenin basinda kendi ortamimdan biraz bahsettim benim gordugum insanlar ile sizin gordugunuz insanlar bir degil yani demek ki hala bu insanlar dunyanin bir yerinde var ''belkide her gün her saat insanlarla şansını denemen gerekecek'' tabii ki denemeniz lazim yunan tanrisi da olsaniz sokaga ciktiginiz anda o utangac gotik kiz yaniniza gelip arkadas olalim mi demeyecek sizin de cabalamaniz lazim hepimizin lazim bu yuzden genelde arkadas konusundan ornek veriyorum biliyorsunuz zaten kiz konusunun garantisi yok... ee tabii cirkin erkekle beraber olmamasini da normal karsilamak lazim siz de cirkin bir kiz istemezsiniz muhtemelen... son olarak teknoloji belki arkadas bulmak icin son seceneginiz olabilir

Bir forumda bir dostumuzun çirkin olmakla ilgili yazdıkları, beğendiğimden kopyala yapıştırla paylaşayım dedim.

Tüm tarihi bir düşünün. medeniyetler kurulup yıkılıyor, şehirler kurulup yıkılıyor, insanlar ölüyor. büyük savaşlar, soykırımlar, antlaşmalar yapılıyor. devrimler, revizyonlar, politik atışmalar oluyor. ateş, yazı, barut, biyolojik savaş bulunuyor. birileri sinemayı, müziği keşfediyor, at yerine tren ve daha sonra araba ve uçak kullanılmaya başlanıyor. inşa edilen saraylarda soylular yaşıyor, askerler yaşıyor ve ölüyor.

sonra sen doğuyorsun...

ve çirkinsin....

sırf bu yüzden istenmiyorsun, reddediliyor ve bir de üzerine dalga geçiliyorsun. zaten toplasan bu koca devran üzerine yaşayacağın yıl sayısı olsa olsa 85 ve mutlu olamıyorsun. çünkü çirkinsin. istediğin kişiyi sevemiyorsun, istediğine açılamıyorsun, hadi bir şansını denedin, hep karşı tarafın eski sevgilisini dinliyorsun, çünkü çirkinsin....

sonra ölüyorsun. medeniyetler kurulup yıkılıyor, şehirler kurulup yıkılıyor, insanlar ölüyor. büyük savaşlar, soykırımlar, antlaşmalar yapılıyor. devrimler, revizyonlar, politik atışmalar oluyor. bilinmedik mikroplar, adı sanı duyulmadık silahlar peydah oluyor. birileri yeniden sinemayı ve müziği keşfediyor, uçak yerine yer altı trenler, ve uzay turizmi ortaya çıkıyor. inşa edilen gökdelenlerde zenginler yaşıyor.

senin mezar taşın toprağın altında kalıp artık arkeolojik bir değer kazanıyor.

oysa ki sen çirkindin. istediğin gibi yaşayamadın, istediğini sevemedin. bu koca devranda ne para ne de pul, sadece birini sevmek istedin, onu da yapamadın. toz zerresi bile değilsin.

zaten 80 sene yaşayacaksın, onda da çirkinsin.
Knk Çirkinsen Bakım Yaparak Üstünü Kaparsın Bu Arkadaş Çok Fazla Kafaya Takmış Bu Durumu

Özgüven olmadıktan sonra tipin olsa ne olur
Yakışıklısın ama evde çünkü sosyal fobin var.
Kaslısın ama denize girerken tişörtle giriyorsun, bilgili birisin ama söz isteyip konuşamıyorsun anksiyeten var vs vs
mesela geçen konumda anlattığım bi arkadaşım vardı iyi trollemişti veledi zina
Adam benim yarı boyumda benden daha tipsiz her hafta sevgili değiştiriyordu bende yanında saf ***** takılıyodum yanına 2 3 kız gelince telefona bakıyodum borsaya bakıyordum vs
çirkin bir insanda ne kadar özgüvenli olursa olsun sürekli şansını denemesi gerekecek ama dış görünüşü iyi bir insan belkide en ufak bir adımla sosyalleşebilecek.

sizin o eski arkadas ortaminiz iyi bir arkadas ortami degil bu yuzden kimsenizin olmamasi bence daha yararli... dislanmaktan iyidir ve hepsinin iletisimi kesmesini de cirkinliginize baglamiyorsunuzdur umarim 10 kisi sizinle iletisimi kesiyorsa 10 u da tipiniz yuzunden olamaz bir erkek bir erkegin tipini bu kadar onemsiyorsa ya gercekten zekasal olarak problemleri vardir ya da escinseldir baska bir alternatifi olamaz bunun, ''kısacası diyebilirizki çirkinsen hayatı gerçeklikten koparak kendini hayattan uzaklaştıracak...'' hobileri aliskanlik haline getirmeyi lutfen boyle kucumseyerek anlatmayin sizin cirkin insanlar hakkinda dediginiz sey hicbir sey yapmamak benim dedigim sey ise hicbir sey yerine bir sey yapmak... (ustelik hobilerinizle vakit gecirmeniz size arkadas bile kazandirabilir) o yuzden cumlenin basinda kendi ortamimdan biraz bahsettim benim gordugum insanlar ile sizin gordugunuz insanlar bir degil yani demek ki hala bu insanlar dunyanin bir yerinde var ''belkide her gün her saat insanlarla şansını denemen gerekecek'' tabii ki denemeniz lazim yunan tanrisi da olsaniz sokaga ciktiginiz anda o utangac gotik kiz yaniniza gelip arkadas olalim mi demeyecek sizin de cabalamaniz lazim hepimizin lazim bu yuzden genelde arkadas konusundan ornek veriyorum biliyorsunuz zaten kiz konusunun garantisi yok... ee tabii cirkin erkekle beraber olmamasini da normal karsilamak lazim siz de cirkin bir kiz istemezsiniz muhtemelen... son olarak teknoloji belki arkadas bulmak icin son seceneginiz olabilir
emin ol yapayalnız olsaydın ''kimsenizin olmamasi bence daha yararli'' demezdin doğru olabilir ama bu yalnızlık nereye kadar, insan sosyal bir canlıdır uzun süreler sosyalleşmediğinde akıl sağlığı bile bozulmaya başlıyor, çirkin insanlar hobi edinmesin hiçbir şey yapmasın demedim bir hobi edinse bile hayat boyu ona yoğunlaşması gerekecek buda hayattan, gerçeklikten kopmaktır kağıt kalem alıp resim çizmeyi hobi edinse ne olacak bu onu sadece hayattan uzaklaştıracak yalnızlığını bir süre düşünmemesini sağlayacak kısacası bir süre beynini kandırabilecek, ''yani demek ki hala bu insanlar dunyanin bir yerinde var'' dediğimde bu eğer kalkıp beni anlayacak insanları aramaya başlasam her gün her saat bir insanla şansımı denemem gerekecek buda bana göre saçma bir uğraş o zaman insanlar nasıl hiç uğraşmadan gittiği okulda, çalıştığı işte, vs. sosyalleşebiliyor, görünüşün sana zaten özgüven verir örneğin normal kilolardayken (80, 90 kiloyken) markete sadece bi tane soda almaya bile gidiyordum ama zamanla obezde olunca soda içmek istediğimde evde olmadığında çıkıp almak yerine içmeyeyim diyorum insanın görünüşünden alacağı kararlar bile değişiyor mesela bahsettiğin o utangaç gotik kızın yanına gidipte tanışamıyorum çünkü çirkin olduğumu biliyorum artık özgüvenim yok zaten eskiden özgüvenli olmayı denedimde ne oldu.

dostum sence özgüvenli olmayı denemedim mi sırf dış görünüşümden arkadaşlarım dışladı tek tek benle zaman geçirmeyi bıraktılar bunun dışında kim bilir kaç kızla konuşmayı denemişimdir bir kısmı görünüşümden beni hayatsız sapık filan bile sanıp sert karşılık verdi hiç unutmam okul zamanlarımda bahçede bir kızın yanına oturmuştum beni rahatsız ediyorsun gitmezsen abime şikayet edecem demişti yani ben o kızın yanına gerçektende tanışmak için değil o bank a oturmak için oturmuş olsaydımda kız sırf görünüşümden yine yanından kalkmamı isteyecekti, bir süreden sonra bende görünüşümde sorun olduğunu anlayıp bu sosyallik işlerini bıraktım sonuçta normal bir insanım dışlanacak garip bir yanım yoktu tek sorun çirkinliğimdi, burada amacım mutsuzluğumu göstermek değilde hayatın kötü gerçeğini göstermek evet çirkinim ve dış görünüşün önemini biliyorum basit bir örnek vardır belki biliyorsundur uğur böceği görünce durup incelersin bile ama bi hamam böceği gördüğünde olduğu yerden uzaklaşırsın, çirkin insanlar nasıl boş zamanlarda yapacak bir şey bulamıyor engelli mi bu insanlar soruna gelecek olursak kendimden örnek vereyim bir şey yapasım gelmiyor örneğin resim çizsem neye yarayacak hayatımda göstereceğim biri yok bu yine benimle kalacak, kısacası maalesef gezegenimizde eğer gözleriniz görüyorsa dış görünüş ön planda gözlerimiz hayatımızı şekillendiriyor durum böyle olunca çirkin olanın sosyallikten yana pek şansı olmuyor zaten kalkıpta şansını aramaya başlasada hayatı boş bir uğraşla geçecek.

Örneğin fotoğraflarını bıraktığım bu tipte çirkin, bir kız olsan böyle bir tip gelip seninle tanışmaya çalışsa rahatsız olmaz mısın işte biz çirkinlerin yaşadığı durum bu.
bu erkek pedofili ingilterede yaşıyor

kimse kusursuz değil bir eksiğin varsa başka bir şeyle kapatacaksın.Kimse çirkin bir futbolcunun tipine bakmıyor yetenekliyse.

emin ol yapayalnız olsaydın ''kimsenizin olmamasi bence daha yararli'' demezdin doğru olabilir ama bu yalnızlık nereye kadar, insan sosyal bir canlıdır uzun süreler sosyalleşmediğinde akıl sağlığı bile bozulmaya başlıyor, çirkin insanlar hobi edinmesin hiçbir şey yapmasın demedim bir hobi edinse bile hayat boyu ona yoğunlaşması gerekecek buda hayattan, gerçeklikten kopmaktır kağıt kalem alıp resim çizmeyi hobi edinse ne olacak bu onu sadece hayattan uzaklaştıracak yalnızlığını bir süre düşünmemesini sağlayacak kısacası bir süre beynini kandırabilecek, ''yani demek ki hala bu insanlar dunyanin bir yerinde var'' dediğimde bu eğer kalkıp beni anlayacak insanları aramaya başlasam her gün her saat bir insanla şansımı denemem gerekecek buda bana göre saçma bir uğraş o zaman insanlar nasıl hiç uğraşmadan gittiği okulda, çalıştığı işte, vs. sosyalleşebiliyor, görünüşün sana zaten özgüven verir örneğin normal kilolardayken (80, 90 kiloyken) markete sadece bi tane soda almaya bile gidiyordum ama zamanla obezde olunca soda içmek istediğimde evde olmadığında çıkıp almak yerine içmeyeyim diyorum insanın görünüşünden alacağı kararlar bile değişiyor mesela bahsettiğin o utangaç gotik kızın yanına gidipte tanışamıyorum çünkü çirkin olduğumu biliyorum artık özgüvenim yok zaten eskiden özgüvenli olmayı denedimde ne oldu.
bakın sizin dediğiniz cümle tam olarak şu ''boş zamanlarında yapacak bir şey bulamayıp fast foodunu kolanı alıp tüm gün açıp bir film dizi izliyorsun böyle böyle yıllar geçtikçe obezde oluyorsun belli bir zamandan sonra akıl sağlığını korumakta zorlanmaya başlıyorsun'' bu sizin kendi bedeninize bilerek yaptiginiz bir sey ve bunu inkar edemezsiniz her ne kadar cirkin olsaniz bile siz bunu duzeltmek yerine en basta pes ettiginiz icin midenizi doldurdunuz 2-3 dopamin kırıntısı kazanmak icin az mutlu olayım dusuncesi ile... sadece kizacaksaniz kendinize de biraz kizin... ''yalnızlık nereye kadar'' diyorsunuz da ben size hayatınız boyunca yalnız da olun demedim sadece zorbalik gormekten daha iyi oldugunu soyledim ve siz gercekten hobilere yogunlasmanin gerceklikten insani koparacagina mi inaniyorsunuz? bunu cidden soylediniz mi? thomas keller, ricky gervais, bryan cranston bu insanlarin hepsi hobileri sayesinde bu konumdalar diyeceksiniz ''ee ama benim kendimi bu kadar gelistirecegim ne malum? bu insanlar yakisikli oldugu icin bu haldeler zaten...'' ses sanatcisi, ressam veya yazarlik insanlar seni bu islere alirken %100 tipe bakmiyorlar sen bu seyleri yaparken egleniyorsan zaten sorun yok kimse sana bu hobileri gerceklikten kacmak icin kullan da demiyor, ''beni anlayacak insanlar aramak istemiyorum bu isler yorucuyorucu, insanlar bunu caba gostermeden yapiyor'' nasil caba gostermiyor ya? birisinin yanina gidip tanismak icin 2-3 cumle bile agzinizdan cikmiyor ve bunu cok yorucu buluyorsaniz bu tamamen sizin sorununuz ve bu konu hakkinda sikayet edemezsiniz bayagi kendi agzinizla cok yoruldum ya biraz da onlar bana gelsin diyorsunuz sizce hayat o kadar kolay olabilir mi? kim ugrasmadan okulda calistigi iste felan sosyallesebiliyor boyle bir insan tiplemesi oldugunu sanmiyorum yani tabii ki biraz yakisikli olup da konusulan insanlar vardir boyle ama siz sanki dunyadaki butun yakisikli erkeklere butun guzel kizlara herkes ask teklifi ile geliyor gibi anlatiyorsunuz ''görünüşün sana zaten özgüven verir'' kesinlikle ama sadece dis gorunusle kalmiyor ki bu... size bunlari yazan kisinin kilosu 3 basamaklara dayanmak uzere hani o kadarini diyeyim :3 bir lucutik face'e sahip degilim genel guzellik algilarinin hicbiri yoktur bende mesela... size birisi burada bakimli olmakla ilgili bir yorum atti ama siz cirkin oldugunuzu bildiginiz icin hemen isi gucu birakip abur cubur yemeye baslamissiniz insanin alacagi kilodan tabii ki verecegi kararlar degisiyor ama sanki obeziteniz allah vergisi olarak inmis gibi konusuyorsunuz,
size oldugu gibi ben de kotu gunler gecirdim hatta ortaokul anilarimi burada anlatsam bagis toplarlar ama yine de kotu gunlerin sonunda verilebilecek 2 karar var; ya pes edip delirirsin ya da bir sekilde yoluna devam edersin ben bence devam ediyorum ama sizin kullandiginiz kelimelerin altinda buyuk karamsarlik yatiyor ve tek diyebilecegim bu hic hos degil... artik suratinizin dokundugu her seyi etkiledigi dusuncesinden vazgecin bunun faydasi olmadigini goruyorsunuz ''özgüvenli olmayı denedimde ne oldu.'' biraktiniz da her sey daha mi iyiye gitti? hicbir sey olmadi cunku siz hemencecik pes ettiniz... sizi asagilamak gibi bir amacim yok ama o kadar kendinizi gommeye meyillisiniz ki aklima ne gelirse yaziyorum o ozguvenli olmayi belki birakmasaydiniz da hayatinizda yararini gorseydiniz fakat sizde o cesaretin tanesi bile yok... madem bir seyleri degistirmek istiyorsunuz cabalayacaksiniz suyunuz cikana kadar. bazilari anasinin karnindan ekstra sansli doguyor olabilir ama butun gun aglayacaksaniz bizim cok uzun isimiz var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,305
Üyeler
187,314
Son üye
ces-0717
Geri