- Reaksiyon skoru
- 16
- Konu Sahibi Konu Sahibi
mantıksız gelende bu, neden görünüşümü örtmeye çalışayım bu bana göre saçma bir uğraş diyelimki bir şekilde çirkinliğimi örtebilsem bile bunu her gün yapmam gerekecek günün birinde bir ilişkim olduğunda o kız evime gelip bende kaldığında uyuyup uyandığımızda bakımsız halimi illaki görecek (zaten bununla dalgada geçiliyor evlendiğim kadını makyajını temizleyince tanıyamadım vs.) neden dış görünüşümü sahte bir şekilde değiştirmem gerekliki, en başta pes ettiğimi nereden çıkardın en başta olabileceğim en iyi halimi olmaya çalıştım saç stilimi, giyinişimi olabildiğince iyi yapmaya çalıştım ama anladımki çirkin çirkindir dış görünüşü ile bir yere varamaz, ''birisinin yanina gidip tanismak icin 2-3 cumle bile agzinizdan cikmiyor'' eskiden özgüvenli olmayıda denediğimi söylemiştim konuşmayı başlatan bende olsam yanına gidip oturan bende olsam olmuyor, ''kendi agzinizla cok yoruldum ya biraz da onlar bana gelsin diyorsunuz sizce hayat o kadar kolay olabilir mi?'' onlar bana gelsin demiyorum ben ne yaparsam yapayım sosyalleşemiyorum diyorum, şansa edindiğim arkadaşlarımda dediğim gibi iletişimi kestiler, ''biraktiniz da her sey daha mi iyiye gitti? hicbir sey olmadi cunku siz hemencecik pes ettiniz...'' bahsettiğim bu süreç lise zamanlarımdı yani 1, 2 yıl boyunca olabildiğince özgüvenli olmaya çalıştım, ''ozguvenli olmayi belki birakmasaydiniz da hayatinizda yararini gorseydiniz'' hayatımda yararını göremedim ve pekte göremeyeciğimi anladım o kadar süreden sonra içimdeki sosyallik isteğide azalmıştı zaten bu süreçten sonra okuluda bıraktım ve şuan bu durumdayım sanırım böyle öleceğimi kabullendim bu karamsarlık değil gerçeği kabul etmek.bakın sizin dediğiniz cümle tam olarak şu ''boş zamanlarında yapacak bir şey bulamayıp fast foodunu kolanı alıp tüm gün açıp bir film dizi izliyorsun böyle böyle yıllar geçtikçe obezde oluyorsun belli bir zamandan sonra akıl sağlığını korumakta zorlanmaya başlıyorsun'' bu sizin kendi bedeninize bilerek yaptiginiz bir sey ve bunu inkar edemezsiniz her ne kadar cirkin olsaniz bile siz bunu duzeltmek yerine en basta pes ettiginiz icin midenizi doldurdunuz 2-3 dopamin kırıntısı kazanmak icin az mutlu olayım dusuncesi ile... sadece kizacaksaniz kendinize de biraz kizin... ''yalnızlık nereye kadar'' diyorsunuz da ben size hayatınız boyunca yalnız da olun demedim sadece zorbalik gormekten daha iyi oldugunu soyledim ve siz gercekten hobilere yogunlasmanin gerceklikten insani koparacagina mi inaniyorsunuz? bunu cidden soylediniz mi? thomas keller, ricky gervais, bryan cranston bu insanlarin hepsi hobileri sayesinde bu konumdalar diyeceksiniz ''ee ama benim kendimi bu kadar gelistirecegim ne malum? bu insanlar yakisikli oldugu icin bu haldeler zaten...'' ses sanatcisi, ressam veya yazarlik insanlar seni bu islere alirken %100 tipe bakmiyorlar sen bu seyleri yaparken egleniyorsan zaten sorun yok kimse sana bu hobileri gerceklikten kacmak icin kullan da demiyor, ''beni anlayacak insanlar aramak istemiyorum bu isler yorucuyorucu, insanlar bunu caba gostermeden yapiyor'' nasil caba gostermiyor ya? birisinin yanina gidip tanismak icin 2-3 cumle bile agzinizdan cikmiyor ve bunu cok yorucu buluyorsaniz bu tamamen sizin sorununuz ve bu konu hakkinda sikayet edemezsiniz bayagi kendi agzinizla cok yoruldum ya biraz da onlar bana gelsin diyorsunuz sizce hayat o kadar kolay olabilir mi? kim ugrasmadan okulda calistigi iste felan sosyallesebiliyor boyle bir insan tiplemesi oldugunu sanmiyorum yani tabii ki biraz yakisikli olup da konusulan insanlar vardir boyle ama siz sanki dunyadaki butun yakisikli erkeklere butun guzel kizlara herkes ask teklifi ile geliyor gibi anlatiyorsunuz ''görünüşün sana zaten özgüven verir'' kesinlikle ama sadece dis gorunusle kalmiyor ki bu... size bunlari yazan kisinin kilosu 3 basamaklara dayanmak uzere hani o kadarini diyeyim :3 bir lucutik face'e sahip degilim genel guzellik algilarinin hicbiri yoktur bende mesela... size birisi burada bakimli olmakla ilgili bir yorum atti ama siz cirkin oldugunuzu bildiginiz icin hemen isi gucu birakip abur cubur yemeye baslamissiniz insanin alacagi kilodan tabii ki verecegi kararlar degisiyor ama sanki obeziteniz allah vergisi olarak inmis gibi konusuyorsunuz,
size oldugu gibi ben de kotu gunler gecirdim hatta ortaokul anilarimi burada anlatsam bagis toplarlar ama yine de kotu gunlerin sonunda verilebilecek 2 karar var; ya pes edip delirirsin ya da bir sekilde yoluna devam edersin ben bence devam ediyorum ama sizin kullandiginiz kelimelerin altinda buyuk karamsarlik yatiyor ve tek diyebilecegim bu hic hos degil... artik suratinizin dokundugu her seyi etkiledigi dusuncesinden vazgecin bunun faydasi olmadigini goruyorsunuz ''özgüvenli olmayı denedimde ne oldu.'' biraktiniz da her sey daha mi iyiye gitti? hicbir sey olmadi cunku siz hemencecik pes ettiniz... sizi asagilamak gibi bir amacim yok ama o kadar kendinizi gommeye meyillisiniz ki aklima ne gelirse yaziyorum o ozguvenli olmayi belki birakmasaydiniz da hayatinizda yararini gorseydiniz fakat sizde o cesaretin tanesi bile yok... madem bir seyleri degistirmek istiyorsunuz cabalayacaksiniz suyunuz cikana kadar. bazilari anasinin karnindan ekstra sansli doguyor olabilir ama butun gun aglayacaksaniz bizim cok uzun isimiz var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
keşke olabilsemÇirkinsen zengin ol