Unity.exe virüsü acil yardım

xthepatates

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
346
Malwarebytes taramasında system dahil toplam 6 yerde olan unity.exe. İlk olarak görev yöneticisinde denk geldim, görevi sonlandırınca mavi ekran verdi. Ardından malwarebytes ile tarattım ve tehditleri kaldırmaya çalıştım fakat yine mavi ekran verdi ve beraberinde yararlı olan ama virüs olarak algıladığı chrome_proxy.exe dosyasını da sildi. Şuanda bilgisayarın internete erişimi yok ve dns hatası veriyor. Tam sıvamışken bir de ne göreyim, unity virüsü hala arka planda çalışıyor. Ne yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz?

Şu oyun motoru olan Unity mi?

Hocam sorun şu ki internet bağlantısı da yok bilgisayarın. Chrome_proxy.exe dosyası da silindiği için.
interneti unity.exe engelliyorsa diski silince sorun cıkarmayacak ki.
pc dogal seklinde normal formatlıyacak. daha once formatlarda wifi/ethernet sorunu almıyorsaydın aynı sekilde formatlayacak pc

interneti unity.exe engelliyorsa diski silince sorun cıkarmayacak ki.
pc dogal seklinde normal formatlıyacak. daha once formatlarda wifi/ethernet sorunu almıyorsaydın aynı sekilde formatlayacak pc
Hocam formatta sorun yok atabilirim fakat bilgisayarın içinde yüzlerce önemli scriptler, dosyalar, yazılımlar vb. var. Sadece lisanslı yazılımlar bile toplamda 5-6 bin tl yi geçer. Lisanslara ve maillere de erişimim yok. Onlar gitti desek bile diğer dosyaları flash belleğe attığım zaman virüs flasha geçecek mi bilmiyorum. Herhangi farklı bir şekilde şuanda chrome_proxy.exe uygulama/dosya yı geri getirebilme şansım var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğerki internete geri erişim sağlayabilirsem belki bir şekil virüsü temizlemeyi başarabilirim.

Merhaba,
Aslında çokça kez yazdım.
Lakin konu açıp yönlendirmek daha doğru olacak sanırım.
Hafta sonu derlerim.

İlk yoneteminiz windows +r tuşu MRT.exe
İkincisi defender çevrim dışı tarama.
Üçüncüsü USB üzerinden Kaspersky veya dr.web live disk.
Dahası var.

Windows powershell açılıyorsa oradan komutla Edge yükleyebilirsiniz.

Veya powershell üzerinden:
iwr -useb https://christitus.com/win | iex
ile uygulamayı seçip yüklersiniz

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,158,068
Üyeler
183,943
Son üye
Emirhanx016