Sistemimi Yükseltmek İçin Önerilerinizi Bekliyorum

noxx

80+
Reaksiyon skoru
138
Bütçe
25000
Keyifli forumlar dilerim. Sistemime bazı dokunuşlar yapmak istiyorum. İhtiyaçtan ziyade biraz keyfi bir upgrade olacak. Her türlü fikre açığım. Bütçe için 20-25k diyelim ancak 100 liralık fikirlerinize dahi açığım. Performans haricinde görselliği artırmak için de fikirlerinizi bekliyorum. Yükselteceğim parçanın veya parçaların eskisini satıp mevcut bütçeye ekleyeceğim için bütçeyi ona göre planlayabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Ryzen 5 7600X
MSI B650M Gaming Plus WIFI
Galax RTX 4070 TI Super
XPG Lancer RGB 2x16 6000Mhz CL30
XPG Gammix S70 Blade
Deepcool LT520-WH
FSP HYDRO K PRO 850W

Ana monitör: ROG XG27AQDMG

Ekler

• WhatsApp Image 2025-05-23 at 19.24.27.webp
    WhatsApp Image 2025-05-23 at 19.24.27.webp
    347.2 KB · Hit: 22
Son düzenleme:
Soğtucu 360mm yapılabilir daha estetik durur ayrıca monitörlerin için ambiyans ışılklandırmaları ekleyebilirsin. Performans istersende 9800x3d veya 9700x

• Beğen
Reaksiyonlar: noxx
Sıkıntıdan para harcayacak yer arıyosun. Git altın al birikim yap ne gerek var. Sistem zaten her şeyiyle yeterli ve üst düzey

Soğtucu 360mm yapılabilir daha estetik durur ayrıca monitörlerin için ambiyans ışılklandırmaları ekleyebilirsin. Performans istersende 9800x3d veya 9700x
Teşekkür ederim. 9800x3d geçme fikrim var dediğiniz gibi ancak o bütçeye kartı satıp yükseltebilirim diye emin olamıyorum.

Upgrade etmeye değecek bir parça yok bence. Upgrade para israfı olur. Performans olarak sizi üzmüyorsa oyunları akıcı oynuyorsanız olduğu gibi kalsın

Oynatamayacağı oyun yok zaten sistemin. Boşuna para israf etmeye gerek yok bence.
Mouse, klavye, kulaklık gibi ekipmanların modelleri neler?
Konuyla alakasız ama buzdolabının redbull olması ilgimi çekti F1 izliyor musun? Bir de sansürlediğin kısımlar da ne var :D

• Beğen
Sıkıntıdan para harcayacak yer arıyosun. Git altın al birikim yap ne gerek var. Sistem zaten her şeyiyle yeterli ve üst düzey
Ayıp ve saygısızlık ediyorsunuz. Boğazımdan kısıp buna yatırım yapmıyorum. Kendimce hobim için ayırdığım bütçelerle zaman zaman harcama yapıp kendimi ödüllendiriyorum. Yatırım tavsiyenize ihtiyacım yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oynatamayacağı oyun yok zaten sistemin. Boşuna para israf etmeye gerek yok bence.
Mouse, klavye, kulaklık gibi ekipmanların modelleri neler?
Konuyla alakasız ama buzdolabının redbull olması ilgimi çekti F1 izliyor musun? Bir de sansürlediğin kısımlar da ne var :D
Hocam benim çok fazla müsriflik yaptığım hususlar yok. O yüzden pc için ihtiyaç dışında harcama yapmak istiyorum bazen. Konuda da belirttim zaten keyfi diye.
Ekipman olarak scyrox v8, royal kludge n80 ve arctis 7p+ kullanıyorum şu an.
F1 izlemiyorum maalesef :D Dolabın olma sebebi ailemden birinin Red Bull ile ilişiği olması. Sansürlediğim şeylerin biri çöp biri kupa. Kimliğimi gizlemek için sansürledim kupayı.

Son düzenleme:
Ayıp ve saygısızlık ediyorsunuz. Boğazımdan kısıp buna yatırım yapmıyorum. Kendimce hobim için ayırdığım bütçelerle zaman zaman harcama yapıp kendimi ödüllendiriyorum. Yatırım tavsiyenize ihtiyacım yok.

Hocam benim çok fazla müsriflik yaptığım hususlar yok. O yüzden pc için ihtiyaç dışında harcama yapmak istiyorum bazen. Konuda da belirttim zaten keyfi diye.
F1 izlemiyorum maalesef :D Dolabın olma sebebi ailemden birinin Red Bull ile ilişiği olması. Sansürlediğim şeylerin biri çöp biri kupa. Kimliğimi gizlemek için sansürledim kupayı.
MaşAllah aga sistem çok iyiymiş neyse ekran kartı bence rx 7700 xt'ye upgrade edilebilir daha rahat olursun ekran kartı açısından

MaşAllah aga sistem çok iyiymiş neyse ekran kartı bence rx 7700 xt'ye upgrade edilebilir daha rahat olursun ekran kartı açısından
7700 XT, 4070 Ti Super'den daha kötü

Bunların hiçbirini yükseltmeye gerek yok bence. Koltuktan memnun musun? Kumaş koltuğa geçebilirsin belki. Scyrox V8'den memnun musun ben de düşünüyorum da almayı. Bir de soldaki rafta bir mouse daha var onu niye bıraktın.

• Beğen

Bunların hiçbirini yükseltmeye gerek yok bence. Koltuktan memnun musun? Kumaş koltuğa geçebilirsin belki. Scyrox V8'den memnun musun ben de düşünüyorum da almayı. Bir de soldaki rafta bir mouse daha var onu niye bıraktın.
Pardon benim gözüm yanlış görmüş ekran kartını 4070 ti super yerine 4060 ti sanmışım kusura bakmayın

Keyfi upgrade yapacaksanız 9800x3d yanına da bi 5080 gider. Daha da keyfi bir şey isterseniz güzel bir custom klavye alın derim.

• Beğen
Koltuğu değiş hocam :D

• Beğen

Koltuktan ilk 2 yıl çok memnundum ancak 3. yılını doldurmadan oturma açısını ayarlayan mekanizma bozuldu. Ayrıca arkaya çok yatırınca kendi kendine dönmeye başladı. Öneriniz varsa bakabilirim. Scyrox güzel mouse, tasırımı ve hafifliği tatmin etti. Eksi yönü 8k'de şarjı çok hızlı bitiyor. alalı 1 ay oldu ancak sensöründe nadiren de olsa takılmalar oluyor. Muhtemelen ayıplı. Garantiye göndereceğim. Diğer mouse Aerox 3 2022. Çıktığı dönem almıştım memnundum. Sensörü teklemeye başladığı için değiştirdim.

Keyfi upgrade yapacaksanız 9800x3d yanına da bi 5080 gider. Daha da keyfi bir şey isterseniz güzel bir custom klavye alın derim.
Ya işlemciyi alabilirim ya da kartımı satıp 5080'i alabilirim. 5080 yanında bir noktada 4k iyi gideceği için ve oledi de bırakmak istemeyeceğim için ekstradan fazla masraf çıkıyor. O yüzden şimdilik 5080 istememeye çalışıyorum.

Koltuğu değiş hocam :D
Öneriniz var mı hocam?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,605
Üyeler
183,861
Son üye
sehzadex
Geri