Neler Yeni

0x00000113 Mavi Ekran Sorunu

yasyuko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Doğan Yalman
Oyun oynarken 0x00000113 kodlu hata yüzünden mavi ekran alıyorum bunun sebebini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Minidump dosyası aşağıdadır

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,973
İsim
Emre Zengin
Oyun oynarken 0x00000113 kodlu hata yüzünden mavi ekran alıyorum bunun sebebini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Minidump dosyası aşağıdadır

Ekran kartından kaynaklı bir şey görünüyor. Sürücüyü kaldırıp kur bakalım:
1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/237783/) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.

yasyuko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Doğan Yalman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartından kaynaklı bir şey görünüyor. Sürücüyü kaldırıp kur bakalım:
1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/237783/) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.
Dediklerinizi harfiyen uyguladım yine aynı mavi ekran hatasını aldım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,973
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,973
İsim
Emre Zengin
Gene aynı mavi ekranı vermiş. Donanımsal bir sorun olabilir ekran kartında. Eğer cihazında önemli bilgilerin yoksa bir format atmayı dener misin?

yasyuko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Doğan Yalman
Gene aynı mavi ekranı vermiş. Donanımsal bir sorun olabilir ekran kartında. Eğer cihazında önemli bilgilerin yoksa bir format atmayı dener misin?
Format da attım defalarca onla da ilgili değilse dediğiniz gibi donanımsal olabilir. Şarj cihazıyla alakalı olabilir mi hocam çünkü bir temassızlık var gibi çok hareket edince kapanıyor bataryası yok bu arada

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,973
İsim
Emre Zengin
Format da attım defalarca onla da ilgili değilse dediğiniz gibi donanımsal olabilir. Şarj cihazıyla alakalı olabilir mi hocam çünkü bir temazsızlık var gibi çok hareket edince kapanıyor bataryası yok bu arada
Oyunlarda ekran kartı kullanımı kaçları görüyor çökmeden önce? Telefon ile video kaydı alma şansın var mı?

yasyuko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Doğan Yalman
Oyunlarda ekran kartı kullanımı kaçları görüyor çökmeden önce? Telefon ile video kaydı alma şansın var mı?
deniyorum hocam da çok ısınmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

deniyorum hocam da çok ısınmıyor

Hocam böyle oldu açılıp kapandı mavi ekran verdi bazen hiç vermiyor ama ekran kartını kapatıyor normal kullanım sırasında veriyor o an vermediği mavi ekranı. Bazen de bilgisayarı yeniden başlata bastığımda açık programları falan kapattığı anın hemen sonrasında veriyor

Son düzenleme:
Top Bottom