Arkadaşlar ben taşınıyordum pc söktüm taşınacağım eve götürdüm taşındıktan sonra açtım ve böyle bir hatayla karşılaştım ne yaptıysam olmadı lütfen yardım edin neden olmuş olabilir.
Arkadaşlar ben taşınıyordum pc söktüm taşınacağım eve götürdüm taşındıktan sonra açtım ve böyle bir hatayla karşılaştım ne yaptıysam olmadı lütfen yardım edin neden olmuş olabilir.
Hocam sorunun çozümunu pek bilmiyorum açıkçası. Ama bunu uygulayarak sonuca ulaşabilirsiniz. Bunu donanimhaber.com un sitesinden alıntıladım.
"Başıma gelen bir sorunu ve nasıl çözdüğümü paylaşmak istedim eğer aynı sorunu yaşayan olursa bu konudan faydalanabilir.Sorun şu, eğer uefi sistem kullanıyorsanız ve windows 11 kurmak için secure boot, amd cpu ftpm ayarlarını biosdan enabled yaptıysanız aynı zamanda anakartınız gigabyte marka bir anakart ise bilgisayarınızı sorunsuz kullanırken bir sabah ansızın mavi ekran ile karşılaşabilir file: \windows\system32\winload.efi error code : 0xc00000e9 hatasını karşınızda görebilirsiniz.
Windows başlangıç onarımı için çeşitli yönlendirmeler sunsada malesef bu hiçbir işe yaramıyor ve her seferinde bu hatayla karşılaşıyorsunuz bilgisayarınız açılmıyor.Sorunun şuan için sadece gigabyte marka anakartlarda yaşandığını çeşitli yabancı forumlardan okuyarak öğrendim.Sorunu çözmek için yapmanız gerekenler şunlar, öncelikle bilgisayarın açılması için bios ayarlarından amd cpu ftpm ayarını disable yaparak kaydedin.
Bilgisayarınız sorunsuz bir şekilde açılacaktır, sonrasında bilgisayarınızda eğer herhangi bir GIGABYTE yazılımı mevcutsa ( gigabyte appcenter vb. ) bütün bu yazılımları bilgisayarınızdan kaldırın.Ardından eğer tekrar cpu ftpm ve secure boot aktif şekilde bilgisayarınızı kullanmak için fat32 biçiminde biçimlendirilmiş boş bir usb belleğe anakartınızın üreticisi tarafından sağlanmış en son bios sürümünü web sitesinden indirip zip dosyasının içindekileri usb belleğe kopyalayarak bios ayarlarından flashlayıp en son bios sürümünü kurun.
Eğer zaten sizde en son bios sürümü kuruluysa halihazırda, yine aynı şekilde en son bios sürümünü tekrar flashlamanız gerekiyor.Sanırım gigabyte anakartlarda bir bug gibi bir şey bu, cpu ftpm açık olduğu zaman pc açılmıyor winload.efi hatası veriyor yoksa.Biosu tekrar flashladıktan sonra istediğiniz gibi yeniden secure boot ve amd cpu ftpm özelliğini aktif ederek bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz."
Yazan kişinin nicki de bu. Guest-BC4848342
Hocam sağol ben deniceğim taşınma evresindeyim internet yok o yüzden biosu nasıl indircem onu düşünüyorum. Asus a320m f var bende hocam benimkinin biosu günceldi.