Neler Yeni

1 - 2 TB M2 SSD Önerisi

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,325
İsim
Hakan
İlgilenirseniz buna da bakabilirsiniz. Kendim de aynısını kullanıyorum.
1800TL için pahalı sıfır 980 PRO veya XLR3040-AORUS alır TLC Nand var onlarda.

K@dir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
KADİR-CEYLAN
Merhabalar, 1 veya 2 tb m2 ssd almayı düşünüyorum fiyatı mantıklı olursa 2 tb alabilirim kronik sorunu ve ısınma sorunu olmayan sağlam ssd lazım bütçe konusunda sıkıntım yok uzun yıllar beni götürsün yeter.
Çok fazla m2 ssd var fakat bazı modellerde kronik sorun veya ısınma sorunu mevcut. Bilgisayarımda bir m2 ssd var windows ve programlarım kurulu bu oyun ve video/grafik tasarım dosyalarım için kullanılacak. Ona göre öneri verirseniz iyi olur şimdiden teşekkürler.
eger bütce problemin yoksa samsung 980 pro tavsiye ederim 1ve 2tb olanlari.1TB lik kendimde de var. zaten,samsung bu konuda en iyisi diyebiliriz.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
1800TL için pahalı sıfır 980 PRO veya XLR3040-AORUS alır TLC Nand var onlarda.
Sıfırına baktın mı kardeşim kaç para? Bilmediğin SSD'ler hakkında konuşmasan mı ? Force mp600'de 3D TLC nand yok mu? +Soğutucu blok farkı var marka farkı var. Ayrıca 980 pro o kadar iyi değil 970 serisine göre. O yüzden 1 TB'ının 600 TBW ömrü var. Tek bir büyük dosya değil de bir çok küçük dosyayı okuyup yazarken de rakiplerine göre hızı çok daha fazla düşüyor. Amacım diğer ürünleri kötülemek değil alternatif sunmak ama gelip de hiç bir bilgin olmadan ezbere yorum yapma.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,325
İsim
Hakan
Sıfırına baktın mı kardeşim kaç para? Bilmediğin SSD'ler hakkında konuşmasan mı ? Force mp600'de 3D TLC nand yok mu? +Soğutucu blok farkı var marka farkı var. Ayrıca 980 pro o kadar iyi değil 970 serisine göre. O yüzden 1 TB'ının 600 TBW ömrü var. Tek bir büyük dosya değil de bir çok küçük dosyayı okuyup yazarken de rakiplerine göre hızı çok daha fazla düşüyor. Amacım diğer ürünleri kötülemek değil alternatif sunmak ama gelip de hiç bir bilgin olmadan ezbere yorum yapma.
128L NAND var dostum, Firecuda 530 bile 136L yeni geçti, senden iyi biliyorum dostum fazlaca ssd inceledim.
4950/4250, Firecuda 520'den daha düşük ayrıca 1M/1M IOPS'u var 980 Pro'nun, TBW gerçek ömrü değil.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Gerçek ömrü diyen yok zaten. Samsung en iyi SSD'sine 600 TB yazma garantisi veriyor bu demek. Yani bu kadar güvenebiliyor ürününe. Bu sayılar boşuna verilmiyor. 600 TB veri yazdıktan sonra bozulma ihtimali yüksek de ondan. Normal kullanıcıların bu değerlere ulaşması zor zaten sorun değil ama arkadaş uzun ömürlü arıyorum dediği için bunu alacağına 1800 TBW ya da daha yüksek olanları alır. Marka bazında Türkiye pazarında Corsair diğer markalara göre daha güvenilir.
TBW nasıl ki gerçek ömrü değilse Sequential okuma yazma hızları da SSD'nin gerçek hayat performansını yansıtmıyor.
Asıl demek istediğim ürünün piyasa fiyatından haberdar olmamana rağmen verdiğim fiyata pahalı demen. Bir de sanki diğer ürünlerde TLC nand varda force mp600'de yokmuş gibi yanlış bilgi vermen... Dersin ki F/P açısından diğerleri daha iyi ya da MP600 bu fiyatları haketmiyor o zaman sıkıntı yok. Bana kalırsahiç birisi bu fiyatları haketmiyor ama yapacak bir şey yok.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,325
İsim
Hakan
Dersin ki F/P açısından diğerleri daha iyi ya da MP600 bu fiyatları haketmiyor o zaman sıkıntı yok. Bana kalırsahiç birisi bu fiyatları haketmiyor ama yapacak bir şey yok.
Dostum anlatılmak istenen bu, baştan beri bunu söylüyorum. Okuma Yazma ve IOPS da daha kötü.

Kazmacı basi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,325
İsim
Hakan

PixDraw

80+ Bronze
İnşallah PNY'nin ısınma sorunu yoktur 500 gb a2000 var onda öyle sorun yok normal değerlerde geziyorda PNY f/p açısından epey iyi gibi m2 de tek korktuğum ısı :/

Top Bottom