Neler Yeni

1 Gbps İnternetim Var, Wifi İle Max 300-400 Mbps Alabiliyorum

husobabba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
hüse yin
Merhabalar Turktelekom 1 Gbps İnternetim Var, Wifi İle Max 300-400 MBPS görüyorum kablolu kullanamıyorum ofis içi olduğundan.

Bana modemi takan ekip wifi ile test etmenden kaynaklı bu şekilde hız alıyorsun, senin cihazının içinde ki port max onu destekler. Kablolu test edersen o zaman 1 Gbps hız alabilirsin demişti. Acaba wifi ile bu hızı almamın bir yolu var mı bilgisi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim.

Ayrıca bu wifi ile 1 Gbps alamama olayı uydurma mı yoksa gerçekten böyle mi.

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Kağan UĞURLU
Gerçek kablolu 1000mb e en yakın değeri verir. Bende wifi ile kullanıyorum 500-700mb arası değişiyor.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Semih Boran
Merhabalar Turktelekom 1 Gbps İnternetim Var, Wifi İle Max 300-400 MBPS görüyorum kablolu kullanamıyorum ofis içi olduğundan.

Bana modemi takan ekip wifi ile test etmenden kaynaklı bu şekilde hız alıyorsun, senin cihazının içinde ki port max onu destekler. Kablolu test edersen o zaman 1 Gbps hız alabilirsin demişti. Acaba wifi ile bu hızı almamın bir yolu var mı bilgisi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim.

En az Wi-Fi 6 bir kart lazım. Ben Intel AX211 ve 8 Gen 2'li Tab S9+ ile Wi-Fi 6 üzerinde stabil bir şekilde 1 Gbps alabiliyorum.

auditoree

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
Özer

Hayır gerçek. Ancak indirme hızlarında gigabit'e yakın alıyorsun. Yani çok da dert değil. Bir oyun ha 5 dkda inmiş ha 7 dkda. Çok da takılma derim :D

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Semih Boran
İnanmıyorsanız hemen atayım delillerini:
Ekran görüntüsü 2023-08-24 115429 (1).png

Ekran görüntüsü 2023-12-01 081815.png

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Hocam router'in modelini yazmamışsınız.
EFI Shell arkadaşın dediği gibi wifi6 router ve wifi6 cihazla hızınızı daha yüksek alırsınız.
Hız testini Openspeedtest, Wifiman, Nperf, Speedcheckers 'de yapın.

husobabba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
hüse yin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam router'in modelini yazmamışsınız.
EFI Shell arkadaşın dediği gibi wifi6 router ve wifi6 cihazla hızınızı daha yüksek alırsınız.
Hız testini Openspeedtest, Wifiman, Nperf, Speedcheckers 'de yapın.

Router dediğiniz modem mi oluyor çok detaylı bilgim yok ama telekomun verdiği modemi kullanıyorum ismi şu "TP-LİNK EX20V AX1800"

Şuan laptop kullanıyorum ve laptopta denedim, masaüstü ilede wifiye bağlanmam gerekecek onun içinde acaba wifi 6 olan bir adaptör alsam 1 gbps hıza ulaşmam mümkün mü modem destekler mi?

Top Bottom