Neler Yeni

Yardım 1 TB SSD Önerisi - MP600 PRO XT vs vs MP600 PRO vs MP600 Core vs Tavsiyeniz

VuVuzela

80+
Bütçe
3000
Merhaba,

1 TB disk almayı planlıyorum ancak çok fazla bilgi sahibi değilim. Aşağıda verdiğim 3 ssd arasındaki fiyat farkına değer mi? Hepsini alabilirim fark etmez. Sadece aldıktan sonra sorun yaşamayayım yeter.

Farklı bir ürün tavsiyeniz olursa lütfen paylaşın.

1 ;

2;

3;

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
R5 4650G pcı-e 4.0 desteklemiyor bildiğim kadarıyla yani aldığınız bu gen4 ssd'leri vaad edilen hızlarda kullanamazsınız. 3500 mb/sn'nin altında değerler olur. Kısacası ileride işlemciyi yükseltme amacınız yoksa bu kadar para vermek yerine kaliteli bir gen3 alabilirsin.
Kaldı ki attığın ürünler yurt dışı ürünü extra vergi de çıkar sepette.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Merhaba,

1 TB disk almayı planlıyorum ancak çok fazla bilgi sahibi değilim. Aşağıda verdiğim 3 ssd arasındaki fiyat farkına değer mi? Hepsini alabilirim fark etmez. Sadece aldıktan sonra sorun yaşamayayım yeter.

1 ;

2;

3;
Kullanım amacı ne olacak?

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Merhaba,

1 ;

2;

3;
Merhabalar,

Sahibinden üzerinden MSI SPATİUM M480 1TB 7000 MB/6500MB modellerine bakabilirsiniz. 3 ay önce 1300₺ ye almıştım ve halen kullanıyorum, çok iyi bir ssd. Şuan 2000₺ civarlarında satılmakta.

VuVuzela

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
R5 4650G pcı-e 4.0 desteklemiyor bildiğim kadarıyla yani aldığınız bu gen4 ssd'leri vaad edilen hızlarda kullanamazsınız. 3500 mb/sn'nin altında değerler olur. Kısacası ileride işlemciyi yükseltme amacınız yoksa bu kadar para vermek yerine kaliteli bir gen3 alabilirsin.
Kaldı ki attığın ürünler yurt dışı ürünü extra vergi de çıkar sepette.
Hepsi vergi dahil fiyatlar. Kolay olduğu için amazondan attım TR araştırması yapılır problem değil. Benim atladığım ve asıl değindiğiniz nokta şu ki işlemciyi kısa süre içerisinde yükselteceğim. 3060ti ile biraz daha orantılı bir işlemci alacağım.

Kullanım amacı ne olacak?
Mekanik tasarımcı olarak çalıştığım için yüksek boyutlu datalar ile montaj, mühendislik hesaplamaları ve animasyonlar yapıyorum. İşim kadar önemli diğer amaç ise forumun çoğunluğu gibi oyun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şöyle bir şey önersem
Sebebini sorsam?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hepsi vergi dahil fiyatlar. Kolay olduğu için amazondan attım TR araştırması yapılır problem değil. Benim atladığım ve asıl değindiğiniz nokta şu ki işlemciyi kısa süre içerisinde yükselteceğim. 3060ti ile biraz daha orantılı bir işlemci alacağım.

Mekanik tasarımcı olarak çalıştığım için yüksek boyutlu datalar ile montaj, mühendislik hesaplamaları ve animasyonlar yapıyorum. İşim kadar önemli diğer amaç ise forumun çoğunluğu gibi oyun.
Önerim, şu SSD'yi alıp kısa süre içinde işlemcinizi satın. 5 5600'e geçin. çok rahatlarsınız. hem yüksek hız değerleri alırsınız.

VuVuzela

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Önerim, şu SSD'yi alıp kısa süre içinde işlemcinizi satın. 5 5600'e geçin. çok rahatlarsınız. hem yüksek hız değerleri alırsınız.
Evet, 5600 yada 5600x niyetim var. Peki tavsiye ettiğiniz ssd için soğutucu gerekli mi? Anakart üzerinde çift slot m2 mevcut ancak sadece birinde soğutucu blok var. Mevcut olanı da atmayıp ek depolama yaparım düşüncesinde olduğum için soğutucu bloğu olan ürünlere yoğunlaşmıştım.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Evet, 5600 yada 5600x niyetim var. Peki tavsiye ettiğiniz ssd için soğutucu gerekli mi? Anakart üzerinde çift slot m2 mevcut ancak sadece birinde soğutucu blok var. Mevcut olanı da atmayıp ek depolama yaparım düşüncesinde olduğum için soğutucu bloğu olan ürünlere yoğunlaşmıştım.
Soğutucu bloğuna gerek yok. ama takabilirsiniz isterseniz. diğer SSD'nizi soğutucu olmayan yere takarsınız.

Top Bottom