Neler Yeni

Çözüldü✓ 1 uzun 2 kısa bip sesi her açılışta

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Arkadaşlar ben rtx 3060 ve amd ryzen 7 5700x kullanıyorum 2 aylık pc, parçaları ve kasayı vatan bilgisayardan aldım ekran kartını gaming gen tr den aldım, bilgisayarım her açılışta 1 uzun 2 kısa bip sesi veriyor ama her şey düzgün çalışıyor ama arıza sesi vermesi normal değil diyerek vatan bilgisayara 2 farklı zamanda götürdüm tüm testleri yapıldı hiç bi sorun görünmüyor ayrıca vatan bilgisayarda açılışta bip sesi de yok eve getirip takıyorum bip sesi var evde ki akım yetersiz geliyorsa diye başka eve götürüp taktım yine aynı bip sesi var ama mağaza elektriğinde bu sorun yok bunun çözümünü ve arızanın neden kaynaklandığını bilen var mı?
Daha önce sistem topladığımda yine böyle ses çıkıp sistem açılmıyordu sonra rami tam oturtamadığımı farkettim,sistem özelliklerinden bütün ramlerin çalışıp çalışmadığına bakar mısınız ? Birde ramlerin çentiğine biraz bastırır mısınız ? (üst ve alt kısmında olan rami sabitleyen şey)

brksteel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
burak çelik
Daha önce sistem topladığımda yine böyle ses çıkıp sistem açılmıyordu sonra rami tam oturtamadığımı farkettim,sistem özelliklerinden bütün ramlerin çalışıp çalışmadığına bakar mısınız ? Birde ramlerin çentiğine biraz bastırır mısınız ? (üst ve alt kısmında olan rami sabitleyen şey)
denedim ayrıca ramler oturmazsa görüntü alamam bende böyle bi sorun hiç olmadı ve tüm sistem sorunsuz çalışıyo

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
denedim ayrıca ramler oturmazsa görüntü alamam bende böyle bi sorun hiç olmadı ve tüm sistem sorunsuz çalışıyo
İşte o yüzden sistemden kontrol etmenizi söylüyorum ikiside çalışıyor mu diye,bendede tek ram çalışıp biri çalışmadığı olmuştu önceden.

brksteel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
burak çelik
İşte o yüzden sistemden kontrol etmenizi söylüyorum ikiside çalışıyor mu diye,bendede tek ram çalışıp biri çalışmadığı olmuştu önceden.
ikiside çalışıyor ramleri tek tek takarak da denedim ramler faal ama uyarı devam ediyor

baran'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
525
İsim
İsmail baran
Instagram
ismail.baranq
anakart msi ayrıca hiç bi aksesuar bağlı olmadan tek başına kasayı prize takıp çalıştırınca da aynı sesi veriyo
Mesaj otomatik birleştirildi:

öyle de tüm parçalar test edildi vatan bilgisayarda arızalı parça yok dendi ve sistem tam parformans çalışıyor ben elektriksel bişey olduğunu düşünüyorum ama ispatlayamıyorum
Başka bir yerde daha deneme şansın varsa denersen daha iyi olur

brksteel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
burak çelik
Başka bir yerde daha deneme şansın varsa denersen daha iyi olur
3 farklı mahallede ki 3 evde denedim pc uyarı veriyor arızalı diye vatana götürüyorum teknik serviste fişe takıp çalıştırıyoruz ötmüyor adamlara da yalancı konumuna düşüyordum en son video çekip gösterdim yine de sorun bulamadılar

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,611
İsim
Deniz Bey
ses çıkan o buzer mı ne onu söküver duymazsın sesi görünürde bişeyi yok

brksteel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
burak çelik
ses çıkan o buzer mı ne onu söküver duymazsın sesi görünürde bişeyi yok
ama speakerı sökersem ilerde başka bi arıza verirse de duyamam ayrıca bu ses ileriye dönük bi arızanın habercisi de olabilir sistem 40 bin lira değerinde garanti dışı kalacak bi arıza olursa çok pahalıya patlar arıza vermeden çözüm bulmam gerek

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,611
İsim
Deniz Bey
ama speakerı sökersem ilerde başka bi arıza verirse de duyamam ayrıca bu ses ileriye dönük bi arızanın habercisi de olabilir sistem 40 bin lira değerinde garanti dışı kalacak bi arıza olursa çok pahalıya patlar arıza vermeden çözüm bulmam gerek
anakart üzerinde arıza ledleri var zaten onlar yanınca hangisinde arıza oldugunu anlarsın cpu ram gpu boot diye

brksteel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
burak çelik
anakart üzerinde arıza ledleri var zaten onlar yanınca hangisinde arıza oldugunu anlarsın cpu ram gpu boot diye
ya ben benzer bi arıza yaşayan birinin forumda çözümü bulduğunu okudum o şahıs biostan csm kapatmış sorunu düzelmiş alakası nedir acaba fikriniz var mı

brksteel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
burak çelik
sistem özelliklerini yazabilir misin
asus geforce dual rtx 3060 v2 oc 12gb gddr6 ekran kartı - amd ryzen7 5700x işlemci - msi b450 gaming plus max anakart - g.skill ripjaws v ddr4 3600mhz cl18 1.35v dual kit ram 2x8gb - samsung 1tb 980 nvme m2 ssd 3500-3000 okuma-yazma
işletim sistemi win11
monitör asus vg259qm 280hz 1 ms 24.5 inch

Top Bottom