10.000 TL civarında 9800x3d için Anakart Önerisi

batuhan0088

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
317
Kullandığım 7600X işlemciyi satıp 9800x3D veya 9950x3D işlemci ile değiştirmeyi düşünüyorum. Kullandığım MSI B650-P Wi-Fi modeli gen 4 mimarisini desteklediği için gen5 bir anakart almak istedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şu anakart saat 10 da 9k ya düşerse al.
Wifi 6e olmasından dolayısı ile ben wifi7 olan B850 modelini tercih ettim bunun. Yine bunun yerine bence tercih edilebilir. Tabii aynı anda 2 tane yüksek hızlı M2 kullanılacaksa bu daha iyi bir model. Ayrıca fazları da daha iyi ama bu seviyede hepsi zaten yeterlinin bile çok üstünde oldugu için farketmez. Bu fiyatla beni bile acaba iade etsem mi diye düşündüren bir model alırken de alsam mı diye düşündürüyordu. Ama Wifi 6 ve 6E arasında fark olmaması ve eskiden kullandıgım b550 de bile wifi6 olmasından dolayı Wifi 7' ye öncelik verdim.

Wifi 6e olmasından dolayısı ile ben wifi7 olan B850 modelini tercih ettim bunun. Yine bunun yerine bence tercih edilebilir. Tabii aynı anda 2 tane yüksek hızlı M2 kullanılacaksa bu daha iyi bir model. Ayrıca fazları da daha iyi ama bu seviyede hepsi zaten yeterlinin bile çok üstünde oldugu için farketmez. Bu fiyatla beni bile acaba iade etsem mi diye düşündüren bir model alırken de alsam mı diye düşündürüyordu. Ama Wifi 6 ve 6E arasında fark olmaması ve eskiden kullandıgım b550 de bile wifi6 olmasından dolayı Wifi 7' ye öncelik verdim.
Ben sanırım Wifi 7 ye bu kadar öncelik vermezdim. 9k dan satıldı 2 gün önce. Dün de bakmadım ama 9k ya düşmüş olabilir webe özel %10 ile. Aralarında çok bir fark yok aslında. 15 faz da az değil B850 deki. Her türlü iş yapar. Wifi 7 önemliyse senin için iyi yapmışsın bence. Güncel soket olması da iyi. M2 slotu bir tık profesyonel iş yapanlar için önemli olabilir. Normal bir kullanıcının ne işine yarar ki ?

Beyaz olacaksa arada 10kya asrock x870 pro rs düşüyor

Kullanıyorum fazlari baya kötü konudakine göre ama kötü demem seni yanıltmasın 9950x3d yi bile sonuna kadar zorlamaya yeterli o yüzden bence tercih sebebi olarak öne çıkmaz, tüm M2 slotlarinda soğutma olması ve 1 M2 fazlası tercih sebebi ama bu kadar M2 ye ihtiyacım olmadığı için ve wifi7 bence daha önemli olduğu için ben bu attığını aldim

Kullandığım 7600X işlemciyi satıp 9800x3D veya 9950x3D işlemci ile değiştirmeyi düşünüyorum. Kullandığım MSI B650-P Wi-Fi modeli gen 4 mimarisini desteklediği için gen5 bir anakart almak istedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben 9700X ile kullanıyorum anakartın hiç bir uyumsuzluğunuz görmedim ne işlemci ne ramler nede başka bir parça ile. Ramleri 7200mhz de kullanmaktayım hiç bir problem yok. Burada benim konumda 6000mhz öneren arkadaşlarada bilgilendirme yapayım veya merak edenlere. Tabi ki yinede şans işide olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,213
Üyeler
175,180
Son üye
laptopdannefretedenadam
Geri