Neler Yeni

10.000TL Monitör Önerisi

Antaeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ömer Emre Uysal
Bütçe
10000
Merhabalar 10.000TL gibi bir bütçem var monitör için hem oyun oynamak hem de dizi film izlemek için kullanacağım. Güzel renk/görüntü kalitesine sahip olması benim için önemli o yüzden tercihen %99srgb monitörlere pek yanaşmak istemiyorum. 2k 1080p farketmez 4060 laptop kullanıyorum 2k dlss açık halde çoğu AAA oyunu oynattığı söyleniyor ama yine de 4000 5000 daha ucuza aynı renkler yakın görüntü kalitesinde bir 1080p monitör önerirseniz kesinlikle hayır demem. Şuana kadar benim bulduklarım şunlar:

Bunların arasından hangisini seçerdiniz ya da başka bir monitör mü seçerdiniz tavsiye verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Yucx.meow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Yücel
odyssey g65b öneririm VA panel evet ama diğer VA paneller gibi değil renk kalitesi ips panel ile yakın artı olarak siyahlar çok güzel gözüküyor. 1ms tepki süresi,2K 240hz ekran yenileme hızı pivot özelliği curved olması ve en önemlisi bu fiyattaki bir monitörün Tv özelliğinin bulunması baya fp ürün yapıyor bu modeli. yanında gelen kumandası ile pcniz kapalı olsa bile monitörü açıp youtube amazon netflix gibi platformlardan dizi,film izleyebilir internet sitelerinde dolaşabilirsiniz.

almoin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yusuf

İps panel zaten en iyi paneldir canlılık ve renk açısından. Sadece bunu geçtim asus kalitesi der susarım. rekabetçi oyun oynuyorsan belki hertz düşük gelebilir. valoda sıkıntı olmaz fps olarak ama cs falan oynuyorsan 4060 laptopla zaten valo kadar yüsek fps almazsın o yüzden cs de yüksek hertzle sıkıntı yaşabilirsin. Alacaksanda kesinlikle 2k almanı öneririm ileride masaüstü geçersende işini görecektir geleceğe dönük bir yatırım olur.
ayrıca yüksek hertz istersende bütçe olarak çıkarsan birazdaha bunuda önerebilirim. https://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-tuf-gaming-vg27aqml1a-1ms-260hz-2k-ips-gaming-monitor.html

Antaeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ömer Emre Uysal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

İps panel zaten en iyi paneldir canlılık ve renk açısından. Sadece bunu geçtim asus kalitesi der susarım. rekabetçi oyun oynuyorsan belki hertz düşük gelebilir. valoda sıkıntı olmaz fps olarak ama cs falan oynuyorsan 4060 laptopla zaten valo kadar yüsek fps almazsın o yüzden cs de yüksek hertzle sıkıntı yaşabilirsin. Alacaksanda kesinlikle 2k almanı öneririm ileride masaüstü geçersende işini görecektir geleceğe dönük bir yatırım olur.
ayrıca yüksek hertz istersende bütçe olarak çıkarsan birazdaha bunuda önerebilirim. https://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-tuf-gaming-vg27aqml1a-1ms-260hz-2k-ips-gaming-monitor.html
Bu modelle rog arasındaki fark nedir peki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

odyssey g65b öneririm VA panel evet ama diğer VA paneller gibi değil renk kalitesi ips panel ile yakın artı olarak siyahlar çok güzel gözüküyor. 1ms tepki süresi,2K 240hz ekran yenileme hızı pivot özelliği curved olması ve en önemlisi bu fiyattaki bir monitörün Tv özelliğinin bulunması baya fp ürün yapıyor bu modeli. yanında gelen kumandası ile pcniz kapalı olsa bile monitörü açıp youtube amazon netflix gibi platformlardan dizi,film izleyebilir internet sitelerinde dolaşabilirsiniz.
Benim de gönlümden geçen o ama kullanmayacaşım bir akıllı tv özelliğine 2000 fazladan vermiş hissi yaratıyor nedense.

almoin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yusuf
Asus'un tuf ve rog serisi farklı seriler. Rog serisi ikiside ips olsa bile bi tık daha tuf serisine göre daha iyi renk verir. Bu monitörerin farkları bu zaten neredeyse başka fark yok. İki monitörde ips panel ve renkleri istemediğin kadar yetecektir. kullanım alanına göre ayırabilirsin. Örneğin ips panel zaten iyi olmasına rağmen renkler en iyisinin iyisi olsun dersen ve 180hz bana yeter dersen Asus Rog serisi daha mantıklıdır. Eğer aynı özellikleri olsun renkleri zaten ips panel olduğu için yeterli ben hertz istiyorum dersen Tuf serisi attığım 260hz monitörüde düşünebilirsin. (benim tercihimi merak edersen de Rog serisine daha içim ısınık ondan devam edebilirdim)

Antaeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ömer Emre Uysal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Attığınız monitor %90 dci p3 bildiğim kadarıyla adobe rgb ve p3 diğer skalalara göre daha geniş kapsamlı diğer attığım monitörler 95 96'ymış %6 lık fark hissedilir mi?

almoin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yusuf
%6 lık fark büyük bir fark değil. Zaten şöyle bir durum var her türlü ips panele geçeceksin. binevi tofaştan inip her türlü mercedese ya da bmw ye bineceksin öyle düşün. İkiside kaliteli araba. biri sadece diğerinden daha hızlı gidiyor diğeride daha konforlu gibi düşünebilirsin. Eğer rekabetçi oyun oynuyorsan %6 lık farkı göz ardı edebilirsin diye düşünüyorum ben. (bu arada tekrar belirteyim ben her ne kadar cs falan oynasamda yinede asus rog serisinden devam ederdim hertzi daha düşük olsa bile. Bunun sebebi 4070 olmasına rağmen cs de fps bazen smoke falan çok olduğunda üstüne birde kayıt açık olduğunda yer yer 240ın altına düşebiliyorum. (Valorant oynuyorsan tabi böyle bi sorun yaşamazsın) Birde hikayeli oyunlarda zaten 240fps-240hz almak mümkün olmuyor. benim için ASUS ROG Strix XG27ACS daha dengeli olurdu hem renk hemde akıcılık açısından karar senin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,239
Üyeler
161,416
Son üye
aleko41
Top Bottom