10 k altı tercihen A-B+ tier 750W-850W PSU Önerisi

Reaksiyon skoru
3
Bütçe
10000
Daha öncesinde şehir dışında okumam ve sabit bir yerde olmadığımdan hep laptop kullandım ve sonunda daha sabit bir hayata başlayınca eve masaüstü aldım.

meder v11 (yaklaşık 1 ay önce aldığımda fiyat 59.000 civarıydı ve taksit seçeneği olduğundan buradan aldım mecburen, kasa değişimi v.s yapamadım.)

Çoğu hazır sistemlerin ucuz kasalarında olduğu gibi içindeki PSU kötü "Frisby 750W 80+ bronze"
Ne psu tier listelerinde ne de 80+ sertifikası veren kuruluşun sitesinde bir bilgi bulunmuyor. Bu yüzden bu sertifikayı nereden aldıklarını bile anlayamadım.

2 ay kadar idare edip sonrasında iyi bir PSU almak istiyorum. Öneri olarak link atabilirseniz sevinirim.

Daha öncesinde şehir dışında okumam ve sabit bir yerde olmadığımdan hep laptop kullandım ve sonunda daha sabit bir hayata başlayınca eve masaüstü aldım.

meder v11 (yaklaşık 1 ay önce aldığımda fiyat 59.000 civarıydı ve taksit seçeneği olduğundan buradan aldım mecburen, kasa değişimi v.s yapamadım.)

Çoğu hazır sistemlerin ucuz kasalarında olduğu gibi içindeki PSU kötü "Frisby 750W 80+ bronze"
Ne psu tier listelerinde ne de 80+ sertifikası veren kuruluşun sitesinde bir bilgi bulunmuyor. Bu yüzden bu sertifikayı nereden aldıklarını bile anlayamadım.

2 ay kadar idare edip sonrasında iyi bir PSU almak istiyorum. Öneri olarak link atabilirseniz sevinirim.
geçen hafta cuma incehesaptan gaming gecesinde aldım bu gece de olacak indirime girerse bekleme çek bi tane.
seçenek olsun dersen buda olabilir teknobiyotiğin sitesinden alacağına hepsiburadadan al bi sorun olursa daha az uğraşırsın. 300 tl farkla aynı psu yu hepsiburadanın kendisi de satıyo onu da tercih edebilirsin

Son düzenleme:
geçen hafta cuma incehesaptan gaming gecesinde aldım bu gece de olacak bu fiyata bile alınır bide indirime girerse bekleme çek bi tane.
seçenek olsun dersen buda olabilir teknobiyotiğin sitesinden alacağına hepsiburadadan al bi sorun olursa daha az uğraşırsın. 300 tl farkla aynı psu yu hepsiburadanın kendisi de satıyo onu da tercih edebilirsin
Giga
Gigabyte o fiyattan alınabilecek bir güç kaynağı değil. Cratos varken hiç mi hiç alınası değil. 4200TL'ye düşerse ancak belki alınabilir.

Gigabyte o fiyattan alınabilecek bir güç kaynağı değil.
tam modüler son nesil 850w 80+ gold sertifikalı güvenlik özellikleri yeterli niye alınmasın ne alaka. piyasanın da en uygun modellerinden

tam modüler son nesil 850w 80+ gold sertifikalı güvenlik özellikleri yeterli niye alınmasın ne alaka
Onlar olunca alınabilir bir güç kaynağı olmuyor. İç bileşenleri iyi değil. Performansıda aynı şekilde hiç iyi değil.

Son düzenleme:
Onlar olunca alınabilir bir güç kaynağı olmuyor. İç bileşenleri vasat. Performansıda aynı şekilde hiç iyi değil.
7800x3d ve 5070ti ile kullanıyorum gayette iyi memnunum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pg5 modeli bu yenilenmiş belki düz 850gm ile karıştırdınız o kötü haklısınız

7800x3d ve 5070ti ile kullanıyorum gayette iyi memnunum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pg5 modeli bu yenilenmiş belki düz 850gm ile karıştırdınız o kötü haklısınız
Hayır, iki modelde o şekilde karıştırma gibi bir durum yok. Memnun olunmasıylada iyi bir PSU olmuyor yeniden. Zaten güç kaynağına berbat demiyorum. O fiyattan alınmaz diyorum.

Hayır, iki modelde o şekilde karıştırma gibi bir durum yok. Memnun olunmasıylada iyi bir PSU olmuyor yeniden. Zaten güç kaynağına berbat demiyorum. O fiyattan alınmaz diyorum.
valla kafanıza göre kötü demeyle de kötü olmuyo. kullandığım ve muadili model önerdim bi kaynağın varsa buyur at ve kötü diyosan öneriye kendin öner

valla kafanıza göre kötü demeyle de kötü olmuyo. kullandığım ve muadili model önerdim bi kaynağın varsa buyur at ve kötü diyosan öneriye kendin öner
Kullanıyorsunuz ama iç tasarımını biliyor musunuz? Performansı nasıl? %200 transient response testinde ne sonuç veriyor? Ripple değerleri ne durumda? Tüm hatlardaki regülasyon değerleri nasıl? Bunların cevabını verebilirseniz öneride bulunabilirim. 🙂

Sadece “kullanıyorum ve memnunum” demek bir güç kaynağını iyi yapmaz. Bu, “çalışıyor olduğu sürece sorun yok” demeye benzer. PSU’nun önerilip önerilemeyeceği tamamen teknik ölçümlere bağlı. Kişisel deneyimler 5. veyahut 6. planda.

Ayrıca bu konuda referans verebileceğim bir sürü kaynak da mevcut.

1000W’lık versiyonun durumu ortada. Performansı hiçbir şekilde üst seviyede değil. Filtrelemedeki kapasitörler de yüksek kalite değil; özellikle Lelon, önde gelen bir kapasitör üreticisi sayılmaz. 3–5 yıl içinde herhangi biri arızalanırsa, tamir ettirmekle uğraşmak zorunda kalırsınız.

Yukarıda atılan raijintek cratos daha üstün bir model.

Ki zaten ben güç kaynağına kötü demiyorum. Kendi fiyatında alınabilecek bir model değil. Yukarıda da 2 kere belirttim aynı şeyi.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,624
Üyeler
184,956
Son üye
goteca
Geri