Neler Yeni

10 metre kablo çekmeye gerek var mı?

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,840
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Arkadaşlar bugün sistemin bütün parçalarını sipariş ettim. R 5 5500, RX 5700 XT, Gigabyte B550M DS3H olmak üzere. Bu zaman kadar hep laptop kullandım o yüzden Wi-Fi işi nasıl olacak bilmiyorum. Elimde bir adet TP-Link Wi-Fi adaptör mü ne deniyorsa USB'den takilan var ya ondan var. Sistemime modem 10metre uzaklıkta ölçtüm. Cidden 10 metre kablo alıp döşemeye ihtiyaç var mı? Wi-Fi adaptör yeter mi?

Uğur Karabulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Uğur Karabulut
Arkadaşlar bugün sistemin bütün parçalarını sipariş ettim. R 5 5500, RX 5700 XT, Gigabyte B550M DS3H olmak üzere. Bu zaman kadar hep laptop kullandım o yüzden Wi-Fi işi nasıl olacak bilmiyorum. Elimde bir adet TP-Link Wi-Fi adaptör mü ne deniyorsa USB'den takilan var ya ondan var. Sistemime modem 10metre uzaklıkta ölçtüm. Cidden 10 metre kablo alıp döşemeye ihtiyaç var mı? Wi-Fi adaptör yeter mi?

Wifi adaptörlerde genelde ping çıkıyor anlık kaliteli değilse kablolu her zaman tercihimdir

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
907
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek

dostum bir elektrikçi çağır iç tesisattan çeksin odana kadar çok memnun kalırsın

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,840
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum bir elektrikçi çağır iç tesisattan çeksin odana kadar çok memnun kalırsın
Hocam çekmesine babamla çekerimde kirada oturuyoruz. Ne ile sabitleyeceğimi bulamadim.

sncnalhn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Alihan Şencan
Hocam çekmesine babamla çekerimde kirada oturuyoruz. Ne ile sabitleyeceğimi bulamadim.
Ben olsam modemi bilgisayarın olduğu odaya çekerdim. DSL kablosu daha ufak olduğu için tavan köşelerine kroşe ile sabitleyerek odama kadar getirdim kabloyu ve modemi odama taşıdım. Ethernet kablosu biraz kalın oluyor ve şekil alması zor olduğu için çok göze batar.

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,840
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Ben olsam modemi bilgisayarın olduğu odaya çekerdim. DSL kablosu daha ufak olduğu için tavan köşelerine kroşe ile sabitleyerek odama kadar getirdim kabloyu ve modemi odama taşıdım. Ethernet kablosu biraz kalın oluyor ve şekil alması zor olduğu için çok göze batar.
Hocam hani tv'ye giren beyaz kablo var ya, modeme ondan bağlanıyor internet. Oda sadece antrede

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
907
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
modemin oldugu odada hangi priz tileri var eğer kullanmadıgınız priz veya anten veya telefon kablosu gibi prizler varsa birini sökün

bununla değiştirin

sonra odanda aynı seyi yap , tesşsatı tamamla

evin değerini arttırır evsahibinin hiçbişe diyeceğini sanmam aksine mutlu olacagını düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

modemin oldugu odada hangi priz tileri var eğer kullanmadıgınız priz veya anten veya telefon kablosu gibi prizler varsa birini sökün

bununla değiştirin

evin değerini arttırır evsahibinin hiçbişe diyeceğini sanmam aksine mutlu olacagını düşünüyorum

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,840
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol

bununla değiştirin

Hocam internet bundan gelmiyorki

IMG_20230825_013756.jpg

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
907
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
Discord
.arsek
Hocam internet bundan gelmiyorki

Alıntıyı görüntüle
az önce attıgım ve anlattıgım seyi şöyle düşün modemden normal bir internet kablosunu alıp modeme en yakın prize monte ettiğin ( sana attıgım şeye) takacasın sonra kendi odanada taktıgın şeye yine bir kablo bağlayıp kasana bağlıcaksın böylece ortalıkta kablo göükmeyecek

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,840
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Altyapı olarak kablonet ve TT varmış. O attığım beyazdan geliyor. Normal internet kablosundan gelse benim odaya yapacağım zaten ancak Uydudan mi ne geliyormuş.

az önce attıgım ve anlattıgım seyi şöyle düşün modemden normal bir internet kablosunu alıp modeme en yakın prize monte ettiğin ( sana attıgım şeye) takacasın sonra kendi odanada taktıgın şeye yine bir kablo bağlayıp kasana bağlıcaksın böylece ortalıkta kablo göükmeyecek
Odamda 2 priz var biri uzakta biri pc'nin dibinde. Bunun için yer yok 😃😃😃

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
907
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
Discord
.arsek
Altyapı olarak kablonet ve TT varmış. O attığım beyazdan geliyor. Normal internet kablosundan gelse benim odaya yapacağım zaten ancak Uydudan mi ne geliyormuş.

Odamda 2 priz var biri uzakta biri pc'nin dibinde. Bunun için yer yok 😃😃😃
eğer modemin orda uygun yer varsa ilk attıgımı yapıp odanızdaki prizinaltından kabloyu sarkıtıp bunla kısa bir bağlantı sağlıyabilirsiniz (kabloyu sarkıtırken pirizin alt kısmınındaki sıvadan çok az delerseniz priz hiç çıkarılmamış gibi olur )

eğer modemin orda uygun yer varsa ilk attıgımı yapıp odanızdaki prizinaltından kabloyu sarkıtıp bunla kısa bir bağlantı sağlıyabilirsiniz (kabloyu sarkıtırken pirizin alt kısmınındaki sıvadan çok az delerseniz priz hiç çıkarılmamış gibi olur )
ya da bunu alıp priz yerini genişletirsiniz kiracınız bir şey demez mutlu olur adamın evine iç ethernet tesisati çekiyorsnuuz bedavaya

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Çağdaş Alkan

Wifi genişletici alıp ona da ethernet kablosunu takabilirsin ama masraf olur öyle, al kabloyu güzelce kablo kanalı ile pc olan yere çek

Top Bottom