Neler Yeni

10 senelik masaüstüne hangi RAM önerirsiniz?

cuneytk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Cüneyt
10+ senelik masaüstü bilgisayara 8GB ram alıcam fakat marka farkeder mi en uygunu bu ikisi gibi görünüyor. Hangisini önerirsiniz?
NOT: Bilgisayarda takılı olan 4gb ram başka bilgisayara takılacak onu göz ardı edebilirsiniz.

1- Kingston
2- G.Skill

Fiyatı düşürmek için 2x4gb şeklinde mi alsam diye düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir?

Ekler

• ram.jpg
    ram.jpg
    158.3 KB · Hit: 76

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Anakart sekmesini de ss atar mısın?

cuneytk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Cüneyt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart sekmesini de ss atar mısın?
Zamanında teamviewer ile girip bu ekranı çekmiştim şuan söylediğini yapmam mümkün değil. Anakart 8gb destekliyor.
İntel işlemci ve eski olduğu için çift kanal ram'in artısı olacağını sanmıyorum fakat fiyatı düşürmek için tercih edilebilir mi acaba

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Zamanında teamviewer ile girip bu ekranı çekmiştim şuan söylediğini yapmam mümkün değil. Anakart 8gb destekliyor.
İntel işlemci ve eski olduğu için çift kanal ram'in artısı olacağını sanmıyorum fakat fiyatı düşürmek için tercih edilebilir mi acaba
Ne kadar eski olduğuna bağlı çift kanal teknolojisi çok uzun zamandır var ve DDR3 olduğuna göre çok eski olduğunu zannetmiyorum. Yani büyük ihtimalle çift kanal destekliyordur. Anakartı bilseydik ona göre RAM önermemiz daha doğru olurdu. Çünkü her anakart her RAM'i desteklemeyebiliyor.

cuneytk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Cüneyt
Ne kadar eski olduğuna bağlı çift kanal teknolojisi çok uzun zamandır var ve DDR3 olduğuna göre çok eski olduğunu zannetmiyorum. Yani büyük ihtimalle çift kanal destekliyordur. Anakartı bilseydik ona göre RAM önermemiz daha doğru olurdu. Çünkü her anakart her RAM'i desteklemeyebiliyor.
Öğrenince buraya mesaj olarak gönderirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

cuneytk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Cüneyt
Kontrol eder misiniz durum nedir?

Ekler

• anakart.jpg
    anakart.jpg
    129.2 KB · Hit: 68

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3

cuneytk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Cüneyt
Çift kanal çalışıyor olarak görünüyor. İki tane mi RAM takılı bilgisayarınızda?
Aktif olarak 1x4gb ram kullanılıyor. Bunun yerine 1x8gb veya 2x4gb ram alıcam. Şuanda takılı olan ram başka masaüstü bilgisayara takılacak.

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Aktif olarak 1x4gb ram kullanılıyor. Bunun yerine 1x8gb veya 2x4gb ram alıcam. Şuanda takılı olan ram başka masaüstü bilgisayara takılacak.
2x2 GB RAM takılı olarak görünüyor. 16 GB'a kadar destekliyor isterseniz 2x8 GB da takabilirsiniz.

cuneytk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Cüneyt
2x2 GB RAM takılı olarak görünüyor. 16 GB'a kadar destekliyor isterseniz 2x8 GB da takabilirsiniz.
8gb yeterli olacaktır. Yeğenim ders ve günlük kullanım amacıyla kullanacak.
Bu alınır mı?
hangisini önerirsiniz?

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
8gb yeterli olacaktır. Yeğenim ders ve günlük kullanım amacıyla kullanacak.
Bu alınır mı?
hangisini önerirsiniz?
ECC bir RAM desteklemiyor sisteminiz. Bir de ram'ler 1066MHz CL7 olarak çalışıyor. Yine aynı değerlerde bir ram almanız daha iyi olur.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,561
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
kingston alın geçin hocam