100.000 liralık sistem yükseltmesi

Neden sadece msi ve asus?Marka takintisi yapip fahis fiyat veriyorsunuz ozellikle asus markasina.Muadil markalar varken yuksek fiyattan vermenizi tavsiye etmem.Konunuza gelirsek kasa psu sogucutu ve ssd harici upgrade olur.Monitorunuzu secip ona gore yukseltme yapmak daha mantıklı olur.Oled 2k monitor veya 4k monitorlere baktiniz mi
Evet aslında marka takıntılığı da almışken onla devam etmek istiyorum alternatif olarak ne önerirsiniz peki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet aslında marka takıntılığı da almışken onla devam etmek istiyorum alternatif olarak ne önerirsiniz peki.Monitör konusunda da evet baktım ama pahalı oldukları için karar veremedim gerekli mi diye

2K 165 Hz monitör bence şuan yeterli, size Ekran kartı işlemci ram Anakart upgrade lazım
Peki anakart illa upgrade edilmesi lazım mı bu anakartla devam edemez miyim

monitör yeterli fakat illa yükselticem diyorsan ekran kartı ram işlemci yükseltip monitörü 4k ya çıkarabilirsin
psu yuda sisteminin tdp değerine göre karar verebilirsin

üst seviye işlemci amd ye geçiceksende am5 tarafına dönmen gerekli

monitör yeterli fakat illa yükselticem diyorsan ekran kartı ram işlemci yükseltip monitörü 4k ya çıkarabilirsin
psu yuda sisteminin tdp değerine göre karar verebilirsin

üst seviye işlemci amd ye geçiceksende am5 tarafına dönmen gerekli
Kusura bakmayın bu donanım konusuna pek hakim değilim am5 nedir ve tdp değerine nasıl bakabilirim.

alacağın parçaların özelliklerinde watt değeri yazar ören veriyorum ekran kartında 200w tdp yazıyorya onların hesaplayıcıları var internette
onları toplayıp çıkan değerin üstünü alman gerekli

mesela tüm parçaları toplayıp 700-800w tdp elde ettin ya 1000-1200 watt alman gerekir

am 5 de bu yeni çıkan amd işlemcileri için soket tipi ddr5 anakartlarda amd anakartlarının am4 e göre üst seviyesi

ayrıca ramlerine ve ram uyumuna göre anakartlara dikkat etmen gerekli DDR 5 sistemlerde

alacağın parçaların özelliklerinde watt değeri yazar ören veriyorum ekran kartında 200w tdp yazıyorya onların hesaplayıcıları var internette

mesela tüm parçaları toplayıp 700-800w tdp elde ettin ya 1000-1200 watt alman gerekir

am 5 de bu yeni çıkan amd işlemcileri için soket tipi ddr5 anakartlarda amd anakartlarının am4 e göre üst seviyesi

ayrıca ramlerine ve ram uyumuna göre anakartlara dikkat etmen gerekli DDR 5 sistemlerde
Tamamdır teşekkürler açıkladığınız için

Rica ederim sorunuz olursa sorabilirsiniz cevaplarım

Peki hazır sistem alma konusunda ne diyorsunuz itopya da falan 150bin 200bine 5090 lı sistemler dolaşıyor bu sistemi komple satıp onu alsam mantıklı olur mudur

itopyada genelde dengeli uyumlu sistem oluyor olabilir ama link olarak paylaşırsanız daha iyi cevap verebilirim fiyatı ve performansına göre

itopyada genelde dengeli uyumlu sistem oluyor olabilir ama link olarak paylaşırsanız daha iyi cevap verebilirim fiyatı ve performansına göre

Mesela bu sistem güzel bir sistem gibi görünüyor

Hazır sistem olarak değilde kendiniz toplarsanız daha mantıklı olur
Onu yapmak istiyorum ama o zaman çok pahalı oluyor o yüzden onu eğer parça upgrade ediceksem yapmak istiyorum komple değiştirmek yerine

5090 çok sıkıntı çıkarıyor bu aralar tavsiyem uğraşmaman için 5070 5080 gibi bir ekran kartı alıp
işlemci ram depolama ve tabii ki monitör üzerine olsun sistem

ama çıkarırmı orasını allah bilir
özellikle ram ve anakart uyumlu olsun DDR 5 te etkisi büyük

birde monitörü 4k yada 2k al zaten 1080p de gereksiz göremeyeceğin kdr fazla fps alırsın

Hazır sistem olarak değilde kendiniz toplarsanız daha mantıklı olur.
birde o fiyatlara daha mantıklı olabilir arkadaşın dediği gibi uğraşmak isterseniz parçaları temin edip itopya tarzı mağzalarda toplatabilirsiniz

5090 çok sıkıntı çıkarıyor bu aralar tavsiyem uğraşmaman için 5070 5080 gibi bir ekran kartı alıp
işlemci ram depolama ve tabii ki monitör üzerine olsun sistem

ama çıkarırmı orasını allah bilir
özellikle ram ve anakart uyumlu olsun DDR 5 te etkisi büyük

birde monitörü 4k yada 2k al zaten 1080p de gereksiz göremeyeceğin kdr fazla fps alırsın

birde o fiyatlara daha mantıklı olabilir arkadaşın dediği gibi uğraşmak isterseniz parçaları temin edip itopya tarzı mağzalarda toplatabilirsiniz
Tamamdır bir bakıyım o zaman bir kendim toplayıp bir bakıyım nasıl oluyor teşekkürler herkese

rica ederim bu arada hangi ildesiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,158,217
Üyeler
183,962
Son üye
v3ys7
Geri