Neler Yeni

100 dereceyi gören 12400f için kule tipi soğutucu önerisi

wh1te

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,249
İsim
özgür küçükdoğan
İlgilendiği Kategoriler
kripto paralar,mining,OC/soğutma,donanım,borsa
Instagram
ewq_wh1te_qwe
Twitter
KucukdoganOzgur
Facebook
ozgur.kucukdogan.39
Discord
wh1te#4220

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,967
İsim
Orkun
Kasanın hava akışı iyi değilse kule tipi değil de sıvı soğutma taksan daha iyi olur.
Kasanın ön paneli mesh değilse direk sıvı soğutma.
Radyatörü takabileceğin bir yer mevcut mu kasada?

Tilsch

80+ Bronze
yaratmaz size attığımı alın orcus daha iyi
Tamam hocam ben bir değerlendireyim.Monitör de alacağım,fırsat falan denk gelirse bakarım.Sıvı veya kule tipi indirimi görüp de aklınıza gelirsem etiketlerseniz sevinirim.Daha şimdi almayacağım 2-3 haftaya almış olurum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasanın hava akışı iyi değilse kule tipi değil de sıvı soğutma taksan daha iyi olur.
Kasanın ön paneli mesh değilse direk sıvı soğutma.
Radyatörü takabileceğin bir yer mevcut mu kasada?
Kasamın önü mesh.Üstüne radyatör takabilirim.

Aynı işlemci ben de var da ben sıvı soğutma almayı planlıyorum 240mm gibi. Siz ce sıvı soğutma mı yoksa kule tipi mi daha etkili?
Hocam arctic freezer esports duo kullananlar memnun.Birkaç arkadaş vardı bu forumda kullanan etkili olduğunu söylüyorlar.Snowman T6 da övülüyordu,bakın onlara isterseniz.Ben de yeni yeni bakmaya başladım.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,967
İsim
Orkun
Kasamın önü mesh.Üstüne radyatör takabilirim.
O zaman kesinlikle sıvı soğutma takmalısın. Günümüzde kule tipi fanlar bile dünya para olmuş. Ortalama üstü bir kule tipi fan takmaya kalksan en az 500 600TL gözden çıkarman gerek. Bütçen var ise 1000-1500 bandında güzel bir sıvı soğutma alabilirsin. Hem sıvı soğutma taktığında ekran kartı da daha serin çalışır kasanın içerisindeki ortalama sıcaklık düşeceği için.

Tilsch

80+ Bronze
O zaman kesinlikle sıvı soğutma takmalısın. Günümüzde kule tipi fanlar bile dünya para olmuş. Ortalama üstü bir kule tipi fan takmaya kalksan 500 600TL gözden çıkarman gerek. Bütçen var ise 1000-1500 bandında güzel bir sıvı soğutma alabilirsin. Hem sıvı soğutma taktığında ekran kartı da daha serin çalışır kasanın içerisindeki ortalama sıcaklık düşeceği için.
Dediğiniz gibi ekran kartının da serin çalışmasını sağlıyorsa mantıklı.Kasam sadece önden değil üstten de ahava alıyor.Hava akışı konusunda zerre sorun yok.Ama şu işlemcinin stok fanı çok berbat,başka sorun yaşamadım şimdilik

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,967
İsim
Orkun
Dediğiniz gibi ekran kartının da serin çalışmasını sağlıyorsa mantıklı.Kasam sadece önden değil üstten de ahava alıyor.Hava akışı konusunda zerre sorun yok.Ama şu işlemcinin stok fanı çok berbat,başka sorun yaşamadım şimdilik
Tabi ki ekran kartı daha serin çalışır. Kule tipi fan işlemcideki sıcaklığı direk kasanın içerisine pompalıyor. Sıvı soğutma taktığında radyatör kasanın üst tarafından dışarı atar. Böylelikle kasa içerisindeki sıcaklık düşer.

Tilsch

80+ Bronze
Tabi ki ekran kartı daha serin çalışır. Kule tipi fan işlemcideki sıcaklığı direk kasanın içerisine pompalıyor. Sıvı soğutma taktığında radyatör kasanın üst tarafından dışarı atar. Böylelikle kasa içerisindeki sıcaklık düşer.
280mm e kadar radyatör desteği varmış.Ben bir düşüneyim uygun birşeyler denk gelirse ayarlayabilirim sağ olun

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
758
İsim
Caner
O işlemciyi çok zorlamayı düşünüyorsanız kule tipi hava sogutucu almanızı öneririm. Ben ryzen 5 5600 ile id cooling se 224xt kule tipi hava sogutucusunu kullanıyorum ve içinden çıkan termal macuna voltajını yükseltip, frekansını oc yaptıktan sonra ağır stres testlerinde 70-78c programdan programa değişen sıcaklıklar gördüm. Ortlama oyunlarda 50c ağır oyunlarda max 60c çıktı. Ryzen 5 5600 ile i 5 12400f arasında sıcaklık konusunda çok bi fark olmadığı için sizinde alicaginiz sonuçlar hemen hemen aynı olur. Bide kağıt üstünde id cooling se 224xt den iyi olan ve fiyatı zaman zaman 700-800tl düşen SilverStone Hydrogon d120 öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Semih Soydan
Bütçe konusunda şimdilik bir kısıtlama yok.Aklıma yatan ve verdiğim paraya değecek bir soğutucu arıyorum,önerilerinizi bekliyorum.
Bütçen de bir kısıtlama yok ise Cooler Master MaterLiquid ML120L V2 öneririm i5-11400F ile kullanıyorum memnunum

Tilsch

80+ Bronze
O işlemciyi çok zorlamayı düşünüyorsanız kule tipi hava sogutucu almanızı öneririm. Ben ryzen 5 5600 ile id cooling se 224xt kule tipi hava sogutucusunu kullanıyorum ve içinden çıkan termal macuna voltajını yükseltip, frekansını oc yaptıktan sonra ağır stres testlerinde 70-78c programdan programa değişen sıcaklıklar gördüm. Ortlama oyunlarda 50c ağır oyunlarda max 60c çıktı. Ryzen 5 5600 ile i 5 12400f arasında sıcaklık konusunda çok bi fark olmadığı için sizinde alicaginiz sonuçlar hemen hemen aynı olur. Bide kağıt üstünde id cooling se 224xt den iyi olan ve fiyatı zaman zaman 700-800tl düşen SilverStone Hydrogon d120 öneririm.
İşlemciyi zorlamayı düşünmüyorum.Oyun oynamak amaçlı kullanacağım ve OC işinden pek anlamam.Attığınız fanda lga1700 desteği bulunmuyor.Kendim kiti alıp takarak uyum sağlayabilir miyim?

Bütçen de bir kısıtlama yok ise Cooler Master MaterLiquid ML120L V2 öneririm i5-11400F ile kullanıyorum memnunum
120mm 1250tl 240mm 1800 tl fiyat biçmişler.Alacak olursam bakarım.Cooler masterın sıvı soğutmaları yeterince iyi değil diyorlardı.Yenilendi herhalde.V1 hakkında bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Semih Soydan
İşlemciyi zorlamayı düşünmüyorum.Oyun oynamak amaçlı kullanacağım ve OC işinden pek anlamam.Attığınız fanda lga1700 desteği bulunmuyor.Kendim kiti alıp takarak uyum sağlayabilir miyim?

120mm 1250tl 240mm 1800 TL fiyat biçmişler.Alacak olursam bakarım.Cooler masterın sıvı soğutmaları yeterince iyi değil diyorlardı.Yenilendi herhalde.V1 hakkında bilginiz var mı?
V1 hakkın da bilgim yok bende yeni aldım iki hafta oldu şuan bir sıkıntısını göremedim yük altın da 56 57 dereceler de masaüstü boş halde 30 35 dereceler de

Tilsch

80+ Bronze
V1 hakkın da bilgim yok bende yeni aldım iki hafta oldu şuan bir sıkıntısını göremedim yük altın da 56 57 dereceler de masaüstü boş halde 30 35 dereceler de
Çok iyi sıcaklıklar hocam.O sıcaklıkları göreceksem almaya değebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Semih Soydan

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    191.4 KB · Hit: 27
  • Valorant Screenshot 2022.08.31 - 00.45.25.75.png
    Valorant Screenshot 2022.08.31 - 00.45.25.75.png
    3.9 MB · Hit: 24