Leurox
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Ram? Ssd?Laptop olduğu için upgrade yapacak parçası yok.
Ram? Ssd?Laptop olduğu için upgrade yapacak parçası yok.
dostum zor bir şey yok arka kasanın vidalarını sök bitti hatta bir telefon koy videoya al sonra aynı şeyi tersrten yaparsın kendine güven bilgisayarcının süreceği macum 5 tl ye 30 gr lık macun olacaktır tecrübeliyim güven bana kendin yaparsın zor bir şey değil sadece bunun için değil ileride buna benzer bir sıkıntı olursa tecrübe edinmiş olursunBilemiyorum hocam ya cidden elimde kalmasından korkuyorum. O 100 TL'yi tamirciye vermesem yine macuna verecektim. Elimden aynı para çıkacak aslında.
Biraz daha ekler alırsınız hocamRAM yeterli 8 yetiyor. 100 TL ye SSD varsa ona yatırım yaparım
Bilgisayarcı Arctic mk4 sürdüğünü söylüyor. En kaliteli macun olduğunu iddia ediyor. Sizce yalan mı söylüyor.dostum zor bir şey yok arka kasanın vidalarını sök bitti hatta bir telefon koy videoya al sonra aynı şeyi tersrten yaparsın kendine güven bilgisayarcının süreceği macum 5 TL ye 30 gr lık macun olacaktır tecrübeliyim güven bana kendin yaparsın zor bir şey değil sadece bunun için değil ileride buna benzer bir sıkıntı olursa tecrübe edinmiş olursun
Pazarlık yapıp indirim yaptir öğrenciysem öğrenciyim de filanArkadaşlar merhaba,
Bilgisayarımı temizlettirmeye karar verdim. Çünkü baya ısınıyor oyunlarda ateş gibi oluyor altı. Eskiden böyle olmazdı. Bunun için en iyi yolun bilgisayarcıya götürmek olduğuna karar verdim. Biliyorum bilgisayarcılar fahiş fiyatlara işlem yapıyorlar ve çoğuna güven olmuyor. Ancak bir yer buldum araştırdığım kadarıyla güvenilir bir yer. Bilgisayarcıya götürmemin sebebi kendim yapacak hem bilgiye hem ekipmana sahip değilim. Kasa olsa A'dan Z'ye söküp temizleyebilirim ama söz konusu laptop olunca daha dikkatli olmak gerekiyor. Açıkçası hayatımda hiç laptop açmadım ve elimde kalmasından korkuyorum.
Bilgisayarcının yaptığı işlemlere geçersek;
-Detaylı iç temizlik (Fan temizliği, soketlerin fırça ile temizlenmesi, klavye temizliği)
-Menteşelerin yağlanması
-Arctic MX-4 macun uygulanması
-Kapıdan teslim
Tüm parçaları ayırıp temizlediklerini, kompresör tutup geçmediklerini söylediler. Kurumuş macunu alkol ile temizlediklerini söylediler. Fanın iç kapağına kadar söküp temizlediklerini söylediler. Öncesi ve sonrası şeklinde fotoğraf attıklarını söylediler. 100TL'ye yaptırayım mı sizce değer mi ?
mk4 güzeldir onda sıkıntı yok ama dediğim gibi tecrübe kazanman açısından kendin dene derim hiç güvenemiyorsan yapacak bir şey yok oda güzelce temizleyip verecektir mx4 de yeterlidirBilgisayarcı Arctic mk4 sürdüğünü söylüyor. En kaliteli macun olduğunu iddia ediyor. Sizce yalan mı söylüyor.
Kendimi iyi hazırlamam lazım yapacaksam. Korkum elimde kalması. Yani yanlış bir şey yaparım geri toplayamam falan o zaman 100 TL değil 500 TL kaybederim. Youtube'da videolar vardır sanırsam benim laptopla ilgili.mk4 güzeldir onda sıkıntı yok ama dediğim gibi tecrübe kazanman açısından kendin dene derim hiç güvenemiyorsan yapacak bir şey yok oda güzelce temizleyip verecektir mx4 de yeterlidir
Bilgisayarın tüm parçalarına kadar en ince detayına kadar not et, garantisi bittiyse ve kapına getiriyorlarsa gönül rahatlığıyla temizlettir.Arkadaşlar merhaba,
Bilgisayarımı temizlettirmeye karar verdim. Çünkü baya ısınıyor oyunlarda ateş gibi oluyor altı. Eskiden böyle olmazdı. Bunun için en iyi yolun bilgisayarcıya götürmek olduğuna karar verdim. Biliyorum bilgisayarcılar fahiş fiyatlara işlem yapıyorlar ve çoğuna güven olmuyor. Ancak bir yer buldum araştırdığım kadarıyla güvenilir bir yer. Bilgisayarcıya götürmemin sebebi kendim yapacak hem bilgiye hem ekipmana sahip değilim. Kasa olsa A'dan Z'ye söküp temizleyebilirim ama söz konusu laptop olunca daha dikkatli olmak gerekiyor. Açıkçası hayatımda hiç laptop açmadım ve elimde kalmasından korkuyorum.
Bilgisayarcının yaptığı işlemlere geçersek;
-Detaylı iç temizlik (Fan temizliği, soketlerin fırça ile temizlenmesi, klavye temizliği)
-Menteşelerin yağlanması
-Arctic MX-4 macun uygulanması
-Kapıdan teslim
Tüm parçaları ayırıp temizlediklerini, kompresör tutup geçmediklerini söylediler. Kurumuş macunu alkol ile temizlediklerini söylediler. Fanın iç kapağına kadar söküp temizlediklerini söylediler. Öncesi ve sonrası şeklinde fotoğraf attıklarını söylediler. 100TL'ye yaptırayım mı sizce değer mi ?
Bu arada ben pc ciğerlerine mx4 sipariş ettim yaklaşık 2.5 hafta oldu hala gelecekÖğrenciyim desem yer aslında küçük gösteriyorum
daha önce masaütü söktünmü bilmiyorum ama mantık aynı dış kapağı çıkar soğutucu vidasını sök bitti bende 10 yaşımda falan kasamı hep götürürdüm bilgisayarcıya virüs temizlik vs sonra kendim parçalayıp tak yapınca anladım bir şey yok en son bi tamirciye gideli 7 8 yıl olmuştur şuan (youtube dan biraz videoda izle iyice anlarsın)Kendimi iyi hazırlamam lazım yapacaksam. Korkum elimde kalması. Yani yanlış bir şey yaparım geri toplayamam falan o zaman 100 TL değil 500 TL kaybederim. Youtube'da videolar vardır sanırsam benim laptopla ilgili.
Bilgisayar 7 yaşında. Benim de bir korkum bu. Hepimiz bilgisayarcıların RAM çaldıklarına şahit olduk. Hepsinin fotoğrafını çekerim elimde kanıt olur eğer öyle bir şey olursa ama sanmıyorum ya çok eskide kaldı artık insanlar daha bilgili kolay kolay parça çalamazlar.Bilgisayarın tüm parçalarına kadar en ince detayına kadar not et, garantisi bittiyse ve kapına getiriyorlarsa gönül rahatlığıyla temizlettir.
Kasa çok söktüm onda sıkıntı yok. Laptop olması beni endişelendiriyor.daha önce masaütü söktünmü bilmiyorum ama mantık aynı dış kapağı çıkar soğutucu vidasını sök bitti bende 10 yaşımda falan kasamı hep götürürdüm bilgisayarcıya virüs temizlik vs sonra kendim parçalayıp tak yapınca anladım bir şey yok en son bi tamirciye gideli 7 8 yıl olmuştur şuan (youtube dan biraz videoda izle iyice anlarsın)
PC ciğerleri ?Bu arada ben pc ciğerlerine mx4 sipariş ettim yaklaşık 2.5 hafta oldu hala gelecek