AMD Ryzen 5 5500 3.6 GHz AM4 16 MB Cache 65 W İşlemci en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
www.n11.com
Anakartın bu ise yanında yazan bios sürümüyle ryzen 5500 desteklediğini görebilirsin.
''for now'' diyor bu eski bir topic. şuan için güncel bios sürümü ile kullanabilirsiniz. Fakat Core Performance Boost açamazsınız veya overclock yapamazsınız. stok hali ile kullanabilirsiniz
''for now'' diyor bu eski bir topic. şuan için güncel bios sürümü ile kullanabilirsiniz. Fakat Core Performance Boost açamazsınız veya overclock yapamazsınız. stok hali ile kullanabilirsiniz
Ya seni nerede görsem iyi şeylere kötü diyorsun ne alaka ? 5000 serisi 3600 den kat kat iyi milleti yanlış yönlendirip durma lütfen bu kaçıncı oldu. Geçen gün Tuf serisi rtx 3000 lere kötü dedin zaten.
Ya seni nerede görsem iyi şeylere kötü diyorsun ne alaka ? 5000 serisi 3600 den kat kat iyi milleti yanlış yönlendirip durma lütfen bu kaçıncı oldu. Geçen gün Tuf serisi rtx 3000 lere kötü dedin zaten.
Asus TUF Serisine genel olarak kötü deme sebebim TUF Serisi ekran kartlarında ciddi seviyede ısınma sorunu olmasıydı. RTX Serisinde gördüğüm kadarıyla bu sorun yokmuş ki bunu birkaç kişiye sorup anca öğrenebildim ve o konunun altında belirttim zaten.
İşlemci kısmında d bahsettiğim seri 4xxx serisi idi bir yanlışlık yapmışın o konuda özür dilerim. bir kaç konuma bakarsan zaten 5500 ve 5600 serisini önerdiğimi görebilirsiniz. Bahsini ettiğim seri işlemciler Ryzen 3 4100 ve Ryzen 5 4500 idi. Bu kadar katı olmanıza gerek yok zaten hatamı kabul ediyorum fakat asus tuf serisinde ki belli başlı kartlarda ki ısınma sorununu siz de inkar edemezsiniz sanırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
TUF serisi NVIDIA kartlardan GTX 1650, GTX 1660 ve GTX 1660 Ti'da; AMD kartlardan RX 5600XT ve RX 5700 XT'de çok ciddi seviyede ısınma sorunu var. ASUS bunun farkına varıp TUF GTX 1650 Super ve TUF GTX 1660 Super modellerini piyasaya çıkartırken RX 5600XT ve RX 5700 XT modellerinin de soğutmasını yenileyip bu 2 AMD karta "Evo" ibaresini koyarak piyasaya sürdü. Yani bu son bahsettiğim 4 kartta ısınma problemi giderilmiş. NVIDIA'nın Super kartları ilk çıkış olarak soğutması geliştirilerek, AMD'nin 2 kartı ise yenilenip soğutması değiştirilerek piyasaya sürülmüş. Kaynakçamda belirttiğim yerlerde 1650 Super yük altında 67-75 dereceleri arasında geziyor. İyi bir kasa soğutmasıyla 70 derecenin üzerine çıkacağını sanmıyorum. Sistemi kurunca testlerini yapıp konu açarım.
Özetleyecek olursak:
Isınma sorunu olan ekran kartları
- ASUS TUF GTX 1650
- ASUS TUF GTX 1660
- ASUS TUF GTX 1660 Ti
- ASUS TUF RX 5600XT
- ASUS TUF RX 5700 XT
Isınma sorunu olmayan ekran kartları
- ASUS TUF GTX 1650 Super
- ASUS TUF GTX 1660 Super
- ASUS TUF RX 5600XT "Evo"
- ASUS TUF RX 5700 XT "Evo"