Yardım 1050Ti Satıp hangi ekran kartını alabilirim ?

Yusuf B.

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
115
Merhabalar. TERTEMİZ bir Msi GTX 1050Ti 4GB Vram var. Furmark testi 1080p 33-34 fps ve sıcaklıklar gayet normal.
3D için yeni bi karta geçicem fakat 3060 gibi bir kart biraz pahalı geliyor. o yüzden bu gpu yu KAÇA satabilirim ? üstüne 2-5 bin tl ekleyebilirim ama işlemcide yükseltmem lazım

0 alacaksan nvdia öneririm çünkü eski amd gpu larının üretimi azaldığından fiyatları uçuk.
2. el alacaksan yakınındaki ürünlere ve internetteki testlere göre rx6600, rx6600xt, rx6700, rx6700xt alabilirsin.

bütçene ve aralarındaki fps farklarına göre karar verirsin :)

not 3d performanslarında farkları bilmiyorum ben klasik güce göre önerdim, detaylı 3d araştırmasını yapabilirsiniz.

Merhabalar. TERTEMİZ bir Msi GTX 1050Ti 4GB Vram var. Furmark testi 1080p 33-34 fps ve sıcaklıklar gayet normal.
3D için yeni bi karta geçicem fakat 3060 gibi bir kart biraz pahalı geliyor. o yüzden bu gpu yu KAÇA satabilirim ? üstüne 2-5 bin tl ekleyebilirim ama işlemcide yükseltmem lazım
kaçtan vereceksiniz hocam ekran kartını?

0 alacaksan nvdia öneririm çünkü eski amd gpu larının üretimi azaldığından fiyatları uçuk.
2. el alacaksan yakınındaki ürünlere ve internetteki testlere göre rx6600, rx6600xt, rx6700, rx6700xt alabilirsin.

bütçene ve aralarındaki fps farklarına göre karar verirsin :)

not 3d performanslarında farkları bilmiyorum ben klasik güce göre önerdim, detaylı 3d araştırmasını yapabilirsiniz.
3d amd almayın diyor herkes
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kaçtan vereceksiniz hocam ekran kartını?
yani çok anlamıyorum o yüzden burda sordum sizce kaça satmalıyım diye. furmarkta sıfırla aynı performansları veriyor

ekran kartı olarak amd alamayın diyorlar. 3D de işlemci hiç kullanmıyor pc açıp bakıyorum performansa full GPU güç harcıyor
amd intel fanboyluğa gerek yok ikisiininde iyi kötü işlemcileri var işlemciden işlemciye değişir detaylı bi araştırma yapman gerekli.

amd intel fanboyluğa gerek yok ikisiininde iyi kötü işlemcileri var işlemciden işlemciye değişir detaylı bi araştırma yapman gerekli.
abi anlamadın heralde ? amd intel ile ilgili bir şey yok burda sadece EKRAN kartı harcıyor 3D de istersen işlemcini sen kendin yap yine çoğunluk yük GPU da olacak. o yüzden amd almayın derken AMD nin ekran kartlarıda var. o ekran kartlarından bahsettim ve araştırdım o konuyu amd ekran kartları nvidia ya göre oyunda aynı/düşük fakat 3D de berbat oluyorlar

abi anlamadın heralde ? amd intel ile ilgili bir şey yok burda sadece EKRAN kartı harcıyor 3D de istersen işlemcini sen kendin yap yine çoğunluk yük GPU da olacak. o yüzden amd almayın derken AMD nin ekran kartlarıda var. o ekran kartlarından bahsettim ve araştırdım o konuyu amd ekran kartları nvidia ya göre oyunda aynı/düşük fakat 3D de berbat oluyorlar
bikaç şeyle uğraşıyordum tam anlmamaışım kusura bakma :D
evet öyle amd daha kas gücü ve performans arttırarak ilerliyor teknoojileri berbat :D
3d konusunda nvdia kesinlikle.

ben işlemci olarak anlamıştım :)

bikaç şeyle uğraşıyordum tam anlmamaışım kusura bakma :D
evet öyle amd daha kas gücü ve performans arttırarak ilerliyor teknoojileri berbat :D
3d konusunda nvdia kesinlikle.

ben işlemci olarak anlamıştım :)
sorun yok bazen bende yanlış anlayabiliyorum. ama sanırım 1080 alıcağım. hala idare eder seviyede gibi

Asus Cerberus 1050ti yi 2100tlye ilana koyduğum gün sattım. Ancak çok temiz kutu içeriği vs. hep duruyordu. Bi tık üstüne koyup pazarlıkla satabilirsin diye düşünüyorum.

Düşünürsen elimde Asus tuf 5600xt var. Mining yapılmadı zamanında Donanım Arşivi hazır sistemle almıştım. Kutusu faturası duruyor. Yük altında 73 dereceyi geçmedi. Vidanın üstündeki yapışkan hala duruyor. İçi hiç açılmadı. Termal ped ve macun değiştirmek istedim ancak içini açmak istemedim. Sen değiştirirsen daha iyi sıcaklıklar da alabailirsin.

3d amd almayın diyor herkes
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yani çok anlamıyorum o yüzden burda sordum sizce kaça satmalıyım diye. furmarkta sıfırla aynı performansları veriyor
Hocam ikinci el 1060 araştırıyordum, ortalama 2.5 - 3k aralığında fiyatları var. Tabi 1050 ti ile karşılaştırdığımda, 1060 ile arasında neredeyse performans olarakta yarı yarıya bir performans farkı var. Fiyat olarakta yarı yarıya diyebiliriz. Açıkçası siz de benim yerimde olsanız 2-3k gibi bir para verecek olsanız, aynı fiyata 1050 ti almak yerine daha çok performans veren 1060 alırsınız. Ekran kartı nasıl kullanıldı, çok oyun oynandı mı, oynandıysa hangi oyunlar oynandı, kutu fatura mevcut mu, tamir,fan değişimi vs oldu mu,macun bakımları yapıldı mı? İstanbulda mısınız? Ona göre bir fiyat rica edeyim, elden alabilirsem kargoya boşuna 300 400 tl ödemek zorunda kalmam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,658
Üyeler
183,454
Son üye
lilkub
Geri