Neler Yeni

1080p monitörü 4K kullanmak?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,293
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
En basit şekilde cevap vericeğim. İki resmide yeni sekmede aç ve lamborghini yazısına yakınlaş. Sonra bu yazdıklarını tekrar oku.
Resimleri gördüm görüntü güzelleşmiş bunun açıklamasını neye bağlıyorsun peki, mantıklı bir açıklaman var mı? old.nu sanmıyorum. Nvidia teknolojisi ya da oyunun bir özelliğin olabilir. Nvidia`da bu özellik var zaten oyunu 4K scale edip 1080P işleme ama bu gerçek 4K değil. Normalde 1080P monitörde 4K görüntü işlemen mümkün değil. Ya monitörün 4K ya da 4K işlenmiş 1080P görüntü başka açıklaması yok ayrıca attığın görüntü 4K olmaktan çok uzak dostum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Abdullah
Resimleri gördüm görüntü güzelleşmiş bunun açıklamasını neye bağlıyorsun peki, mantıklı bir açıklaman var mı? old.nu sanmıyorum. Nvidia teknolojisi ya da oyunun bir özelliğin olabilir. Nvidia`da bu özellik var zaten oyunu 4K scale edip 1080P işleme ama bu gerçek 4K değil. Normalde 1080P monitörde 4K görüntü işlemen mümkün değil. Ya monitörün 4K ya da 4K işlenmiş 1080P görüntü başka açıklaması yok ayrıca attığın görüntü 4K olmaktan çok uzak dostum.
Birincisi ben de biliyorum geçek 4 k olamdığını. Ancak hiçbir fark yok saçmalık diyen bazı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişilere itaben paylaştım fotoğrafları. Ayrıca soru amacı bu şekilde kullanmak ileride sorun olur mu idi. AMD ekran kartında sorun oldu. NVIDIA da ise denemediğim için bilgi almak için bu konuyu açmıştım.

abcdefg1234

80+ Silver
AMD nin VSR özelliğiyle 1080P Monitörde 2k veya 4k oyun oynamayı test ettim.

Fark yok diyen arkadaşlar için söylüyorum denemeden yorum yapmayın derim :)

Devasa fark yok ve bu özellikler native 2k veya 4k kaltiesi vermiyor ama kesinlikle uzak cisimlerde 1080P den bariz daha iyi görüntü kalitesi sunuyor. Ayrıca mesela ETS2 de görüntü titremesi mi deniyor ne deniyor artık bilmiyorum ama 2k veya 4k ya aldığınızda bu titreme olayı çok azalıyor.

Kendi çektiğim karşılaştırmalarla örnek veriyim

FH5 te 1080P Zoom yapılmış görüntü ;
1080P ZOOM.jpg

VSR ile 4k çözünürlükte zoom yapılmış görüntü
4k zoom.jpg

ETS2 Native 1080P
ets2 1080p zoom.jpg

ETS 2 VSR 4K
ets2 4k zoom.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Abdullah
AMD nin VSR özelliğiyle 1080P Monitörde 2k veya 4k oyun oynamayı test ettim.

Fark yok diyen arkadaşlar için söylüyorum denemeden yorum yapmayın derim :)

Devasa fark yok ve bu özellikler native 2k veya 4k kaltiesi vermiyor ama kesinlikle uzak cisimlerde 1080P den bariz daha iyi görüntü kalitesi sunuyor. Ayrıca mesela ETS2 de görüntü titremesi mi deniyor ne deniyor artık bilmiyorum ama 2k veya 4k ya aldığınızda bu titreme olayı çok azalıyor.

Kendi çektiğim karşılaştırmalarla örnek veriyim

FH5 te 1080P Zoom yapılmış görüntü ;
Alıntıyı görüntüle

VSR ile 4k çözünürlükte zoom yapılmış görüntü
Alıntıyı görüntüle

ETS2 Native 1080P
Alıntıyı görüntüle

ETS 2 VSR 4K
Alıntıyı görüntüle
Kanki amd ekran kartımda deneyip pişman olmuş birisi olarak diyorum. AMD ekran kartını bu şekilde kullanmak ileride pixel hatalır vermişti bende. Uzun kullanımda sorun olmuştu başka forumda bir kaç kişide de. Ama çok güzel duruyor iyi oyunlar :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,446
Üyeler
166,212
Son üye
Comiryo
Top Bottom