KasapBey
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,212
EyvBende ayara yapmadan direk 4k seçeneği çıkmıştı. Ama eğer sende yoksa bir ufak araştırma yapabilirsin.![]()
EyvBende ayara yapmadan direk 4k seçeneği çıkmıştı. Ama eğer sende yoksa bir ufak araştırma yapabilirsin.![]()
Evet aksini yazmadim zatenTamamen saçmalık , tek değişen şey sistemi yorması olacak kalite olarak bir şey değişmeyecek fpsin düşer sadece 4kda oynatıyor gibi gözükeceği için.
Gözüne farklı gelebilir , görsel sıkıştırmalardan dolayı daha net gözükebilir belki fakat öyle belli bir fark bile olmaz dostum bu birazda psikolojik.Alacağın performans düşüklüğü yanında bir şey olmaz. 1080'den fazlasını veremez monitör fakat 2 veya 4K görsel sıkıştırmalarından dolayı çok az daha olumlu görüntü farklılıkları olacaktır.
Hiç fark olmaz diyen arkadaşlar gerçek bir 4K video açıp karşılaştırsın![]()
Tamamen saçmalık , tek değişen şey sistemi yorması olacak kalite olarak bir şey değişmeyecek fpsin düşer sadece 4kda oynatıyor gibi gözükeceği için.
İllaki çıkar göster diyorsunuzGözüne farklı gelebilir , görsel sıkıştırmalardan dolayı daha net gözükebilir belki fakat öyle belli bir fark bile olmaz dostum bu birazda psikolojik.
Eskiden kuzenim 720p monitörde 4k video açıp oha felan yapıyordu tamamen psikolojik bu
Sal gelsinİllaki çıkar göster diyorsunuzHem 1080p hem 4k fotoları salıcam buraya.
En basit şekilde cevap vericeğim. İki resmide yeni sekmede aç ve lamborghini yazısına yakınlaş. Sonra bu yazdıklarını tekrar oku.Bazı monitörlerde özellikle 240Hz monitörlerin hepsinde 1080P olmasına rağmen 4K çözünürlüğü de seçebilirsiniz ama arkadaşım dediği gibi görüntü güzelleşmez aksine bozulur. Bu kendinden büyük bir cismi içine almaya çalışmak gibi bir şey, oluru yok. Bazı arkadaşlar Youtu.be`da 4K seçince fark oluyor demiş, doğru demiş ama o ile bu birbirinden farklı onda videoyu 4K yapıyorsunuz masaüstünü 4K yapmıyorsunuz, ikisi aynı şey değil.
Şuan kullandığım Aoc ve ViewSonic 240Hz monitörlerimde aynı şekilde 1080P 240Hz olmalarına rağmen 4K seçilebilir ama dediğim gibi görüntü iyileşmek yerine değişik triplere giriyor.