Neler Yeni

1080P OYUNCULUK VE MONİTÖR

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Enes Mesut Özgeldi
Dostlar selam
1080p oyunculuk için 27” monitör mü yoksa 24” monitör mü kullanılmalı bu konu hakkında kimileri 27” görüntüde çamurlaşma ve pikselleşme yapıyor derken bazılarıda işin böyle olmadığını gayet iyi ve sıkıntısız olduğunu söylüyor. İki büyüklüğüde normal şartlarda değerlendirirsek sizin yorumlarınız ne olur ? Bilgili ve kullanıcı deneyimi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Teşekkürler

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Ramazan İşbilen
Dostlar selam
1080p oyunculuk için 27” monitör mü yoksa 24” monitör mü kullanılmalı bu konu hakkında kimileri 27” görüntüde çamurlaşma ve pikselleşme yapıyor derken bazılarıda işin böyle olmadığını gayet iyi ve sıkıntısız olduğunu söylüyor. İki büyüklüğüde normal şartlarda değerlendirirsek sizin yorumlarınız ne olur ? Bilgili ve kullanıcı deneyimi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Teşekkürler
24" monitörün ppi(Pixel Per İnch yani İnç Başına Pixel) oranı yüksek olduğundan dolayı daha net görüntü alırsın.
Mesela 18.5" 1080p monitör ile 24" 2k monitör aynı sayılır herzaman küçük olan iyidir bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

24" monitörün ppi(Pixel Per İnch yani İnç Başına Pixel) oranı yüksek olduğundan dolayı daha net görüntü alırsın.
Mesela 18.5" 1080p monitör ile 24" 2k monitör aynı sayılır herzaman küçük olan iyidir bence
Daha net görüntü alırsın derken 27"e göre daha net alırsın yani 27" kötü dwğil ama benim tercihim 24" den yana olurdu

ibobaran6333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
ibrahim baran
Dostlar selam
Teşekkürler
eğer ki online oyunlar oynuyosan hele ki fps oyunları senin için 24'' daha yararlı olacaktır

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Enes Mesut Özgeldi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
eğer ki online oyunlar oynuyosan hele ki fps oyunları senin için 24'' daha yararlı olacaktır
Genellikle lol ve Pubg oynuyorum ama 27” monitör ün büyüklüğünüde yaşamak istiyorum açıkçası. O seviyelerde 27” 2k monitörler çok uçuk olduğu için 1080p 144hz ve ıps panel ile işi kurtarabileceğimi düşünüyorum.

ibobaran6333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
ibrahim baran
Genellikle lol ve PUBG oynuyorum ama 27” monitör ün büyüklüğünüde yaşamak istiyorum açıkçası. O seviyelerde 27” 2k monitörler çok uçuk olduğu için 1080p 144hz ve ıps panel ile işi kurtarabileceğimi düşünüyorum.
yani knk kendini geliştirip online oyunlarda bir yere gelmek istiyosan 24'' al ama zevkine casual hızlı maçlar atıp çıkıyorum ya da ağırlıklı story oyunları oynuyosa 27'' senin için daha iyi olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Arda
Birkaç konuda daha yazdım. Yakın zamanda AOC 27G2U aldım, bildiğiniz gibi 27 inc 1080p bir monitör. Görüntü gerçekten keskinlikten uzak. Büyüklük ile ambians yakalayayım derken bu kez piksel görmekten ve keskin olmayan görüntü nedeniyle daha fazla kayıp yaşıyorsunuz. Ben de bir çok olumlu yorum görüp şansımı denemek istemiştim ancak iade ile sonuçlandı benim maceram. Bence 1080p için 24 inc sınır, üstüne çıkılacaksa 2k'ya geçiş yapılmalı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Enes Mesut Özgeldi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yani knk kendini geliştirip online oyunlarda bir yere gelmek istiyosan 24'' al ama zevkine casual hızlı maçlar atıp çıkıyorum ya da ağırlıklı story oyunları oynuyosa 27'' senin için daha iyi olur
Benimki tamamen zevk meselesi bro
üst seviye işler kovalamıyorum ama yinede o konuda 27 den de 24 kadar olmasada yakın performans alırım diye düşünüyorum. Sonuçta 144hz 1 ms kötü değerler değil bu bulanık ve pikselleşme olayını 27 inçte abartılcak seviyede büyütüyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birkaç konuda daha yazdım. Yakın zamanda AOC 27G2U aldım, bildiğiniz gibi 27 inc 1080p bir monitör. Görüntü gerçekten keskinlikten uzak. Büyüklük ile ambians yakalayayım derken bu kez piksel görmekten ve keskin olmayan görüntü nedeniyle daha fazla kayıp yaşıyorsunuz. Ben de bir çok olumlu yorum görüp şansımı denemek istemiştim ancak iade ile sonuçlandı benim maceram. Bence 1080p için 24 inc sınır, üstüne çıkılacaksa 2k'ya geçiş yapılmalı.
Acaba sizdeki monitörde bi sıkıntı çıkmış olabilir mi çünkü o monitörü kullanan arkadaşlarım var ve böyle bir sıkıntı olmadığını söylüyorlar diğer kullanıcılardan aldığım yorumlar da bu şekilde çok nadir sizin gibi söyleyen çıkıyor açıkçası

Top Bottom