Neler Yeni

11 Bin TL Kaliteli Laptop

Avolay

80+ Gold
Ben işlemci olarak bakıyorum ryzen 4800h i7 10870h işlemcisinden güçlü + olarak monster malzeme kalitesi genellikle önerilmiyor.
Monster değil attığım? Şu durumda ASUS daha mantıklı gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu attığınız da 8gb ram var ama. 10750h ile 870h arasında ne kadar fark var bilmiyorum ama bu işler için ram de önemli
Bütçe içerisinde eklenebilir bence :unsure:

QİKUA

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,935
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Monster T7 V20.2 öneririm ancak stokta bulunmamakta ,
Demişsiniz ancak stokta olmadığını belirtmişsiniz orayı görmedim ancak yinede önermişsiniz. Şimdi diğerine geçelim asus laptop'da gayet güçlü ancak ryzen 4800h işlemcisinden güçlü değil konu sahibi mühendislik işlerinde kullanacakmış oyüzden işlemcinin güçlü olmasını lazım bence + olarak hp omen laptopta ssd depolaması daha iyi konu sahibinin isteklerine göre kendisi asus mu? hp omen mı? diye karar verecektir isteklerine göre bi de unutmadan sizin önerdiğiniz laptopta ekran kartı güçlü konu sahibi kendi isteklerine göre ikisinden birini alabilir.(kötü yazmış olabilirim kusura bakayın :) ) 8gb ram var 16gb olması daha iyi olurduartık 8gb yetmiyor

Avolay

80+ Gold
Demişsiniz ancak stokta olmadığını belirtmişsiniz orayı görmedim ancak yinede önermişsiniz. Şimdi diğerine geçelim asus laptop'da gayet güçlü ancak ryzen 4800h işlemcisinden güçlü değil konu sahibi mühendislik işlerinde kullanacakmış oyüzden işlemcinin güçlü olmasını lazım bence + olarak hp omen laptopta ssd depolaması daha iyi konu sahibinin isteklerine göre kendisi asus mu? hp omen mı? diye karar verecektir isteklerine göre bi de unutmadan sizin önerdiğiniz laptopta ekran kartı güçlü konu sahibi kendi isteklerine göre ikisinden birini alabilir.(kötü yazmış olabilirim kusura bakayın :) ) 8gb ram var 16gb olması daha iyi olurduartık 8gb yetmiyor
RAM olayı bütçe içerisinde çözülebilir zaten :) , mühendislikte ekran kartı da önemli değil mi? Bilmediğimden soruyorum çünkü 10870H son derece güçlü , 4800H ile ne kadar farkı var bilmem ama Ekran karı da önemliyse 1660Ti o farkı kapatmaz mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Karakaplan
Şimdi 4800 diğerinden %40 civarı daha güçlü, 1660ti da diğerine göre %50 daha güçlü galiba. Tabi bu farklar çok büyük farklar ama ekran kalitesi, parlaklığı, klavye ve şase kalitesi için ikisinden birinden vazgeçebilirim. Buna göre şimdi hangisi daha mantıklı?

QİKUA

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,935
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
RAM olayı bütçe içerisinde çözülebilir zaten :) , mühendislikte ekran kartı da önemli değil mi? Bilmediğimden soruyorum çünkü 10870H son derece güçlü , 4800H ile ne kadar farkı var bilmem ama Ekran karı da önemliyse 1660Ti o farkı kapatmaz mı?
Tabi ekran kartı arayı kapatabileceğini düşünüyorum iki laptop arasında 150 200 tl kadar fark var ben burada mühendislik uygulamalarında işlemcinin daha çok kullanılıcağını düşünüyorum(tahmin genellikle böyle uygulamalarda işlemci ön plana çıkar) omen da 16gb ve 1tb ssd var şahsen ekran kartı güçlü diye ben vermem(oyun oynamayacaksam tabi) ancak konu sahibinin istekleri önemli ona göre artık kendisi seçebilir :) Zaten 16gb ve bi 512gb ssd eklesek + 700 800 kadar yukarı çıkmaz mı asus laptop konu sahibini okadarını karşılayabilecekse alabilir asusu.

Avolay

80+ Gold
Tabi ekran kartı arayı kapatabileceğini düşünüyorum iki laptop arasında 150 200 TL kadar fark var ben burada mühendislik uygulamalarında işlemcinin daha çok kullanılıcağını düşünüyorum(tahmin genellikle böyle uygulamalarda işlemci ön plana çıkar) omen da 16gb ve 1tb ssd var şahsen ekran kartı güçlü diye ben vermem(oyun oynamayacaksam tabi) ancak konu sahibinin istekleri önemli ona göre artık kendisi seçebilir :) Zaten 16gb ve bi 512gb ssd eklesek + 700 800 kadar yukarı çıkmaz mı asus laptop konu sahibini okadarını karşılayabilecekse alabilir asusu.
8 GB Ram alıp takılsa mis gibi aslında :D

QİKUA

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,935
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Şimdi 4800 diğerinden %40 civarı daha güçlü, 1660ti da diğerine göre %50 daha güçlü galiba. Tabi bu farklar çok büyük farklar ama ekran kalitesi, parlaklığı, klavye ve şase kalitesi için ikisinden birinden vazgeçebilirim. Buna göre şimdi hangisi daha mantıklı?
Malzeme kalitesinin omende iyi olduğunu söylemişsiniz daha doğrusu söylemişler siz de buraya yazmışsınız sizin için malzeme kalitesi 16gb ram + 1tb ssd önemli ise omen alabilirsiniz ancak asus'da gayet güçlü 8gb ram ve ssd ekleyebilecekseniz asus alabilirsiniz

Avolay

80+ Gold
ASUS MIL-STD-810H Askeri Sağlamlık testinden geçmiş , malzemesi bunun da iyi , kötü değil yani
Malzeme kalitesinin omende iyi olduğunu söylemişsiniz daha doğrusu söylemişler siz de buraya yazmışsınız sizin için malzeme kalitesi 16gb ram + 1tb ssd önemli ise omen alabilirsiniz ancak asus'da gayet güçlü 8gb ram ve ssd ekleyebilecekseniz asus alabilirsiniz
Konu shaibi için yazıyorum , sen biliyosundur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,715
Üyeler
163,706
Son üye
batugkc
Top Bottom