Neler Yeni

11. SINIFA GİDEN ARKADAŞLAR DAL HAKKINDA TAVSİYE VEREBİLİRMİ

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Yiğit Ertaş
Ben 10. Sınıfım(bilişim bölümü).Dal seçimleri başlamış.Okulumuzda;
Ağ işletmeciliği
Web programcılığı
Veri tabanı programcılığı
Dalları var bu dallara giden arkadaşlar bana neler gördüklerini zorluklarını/kolaylıklarını anlatabilirmi?

alex jensen

80+ Silver
bence web

wass

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
Kayra
İlgilendiği Kategoriler
HipHop
Twitter
wass015
Discord
wass#0315
Ben veri tabanı proglamcılığı seçerdim.

Oğuzhan Dündar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Oğuzhan
web programcılığı iyi seçenek gibi gözüküyor

SharpDagger

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
SharpDagger
Ben oyun programliyicam benim için hangisi iyi olur ?

war20anty

80+ Bronze
Ağ işletmeciliği
Web programcılığı
Dalları var bu dallara giden arkadaşlar bana neler gördüklerini zorluklarını/kolaylıklarını anlatabilirmi?
Şu an Web programcılığı iyi gibi. Udemy dersler veriliyor diye biliyorum hatta çoğu zaman.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Yiğit Ertaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Mustafa Akbulut
Ağ işletmeciliği
Web programcılığı

Ağ işletmeciliği
Web programcılığı
11. Sınıf veri tabanı okuyorum. İyimi veriye gitmemişim. Bence veri tabanına yönel yazılım oku. Zaten ilerde dallar birleşiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ağ işletmeciliği
Web programcılığı
"Bence" diyenlere takılma onların ne yaptığı seni ilgilendirmez. Sen kendine hangisine daha yakın gorursan ona git. Eğer ben kod yazabilirim diyorsan veri tabanina git yoksa web tasarım oku.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Ağ işletmeciliği
Web programcılığı
Lisede Web Tasarım, Ünide mühendislik okudum. Üniversitede hiçbirinin önemi yok. Meslek seçiminde ve uzmanlık alanı seçimi bu. A yı da seçsen, b'yi de kapı hep aynı yere açılıyor fakat seninle o kapıdan geçen bilgiler değişiyor. Senin ne istediğin önemli. Başkasının önerileri ile hareket etme. Kendi sevdiğin şeyi yap. Hedefin ne mesela? Ne yapmak, ne olmak istiyorsun? Nerede çalışmak, neler gerçekleştirebilmek istiyorsun?

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Yiğit Ertaş
Lisede Web Tasarım, Ünide mühendislik okudum. Üniversitede hiçbirinin önemi yok. Meslek seçiminde ve uzmanlık alanı seçimi bu. A yı da seçsen, b'yi de kapı hep aynı yere açılıyor fakat seninle o kapıdan geçen bilgiler değişiyor. Senin ne istediğin önemli. Başkasının önerileri ile hareket etme. Kendi sevdiğin şeyi yap. Hedefin ne mesela? Ne yapmak, ne olmak istiyorsun? Nerede çalışmak, neler gerçekleştirebilmek istiyorsun?
Benim hedefim bu okula gelip otomasyon bölümüne girip otomobil gazeteciligi alanında okumak istiyordum.Lise seçerken çok bilgisizdim 9. Sınıfta ortalamam otomasyona yetmedi.Bende 2. İlgi alanım olan teknoloji ile ilgili bölüme girdim buda bilişim bölümü oldu.Şuan istediğim ucu otomobile değinicek bir yerde işe girmek fabrikada olabilir.Ben bursada yaşıyorum okulumun tam karşısında tofaş otomobil fabrikası bulunmakta.Duyduğum söylentiler lise 4 te mezun olunca bizim okuldan torpille o fabrikada iş sahibi olunabileceği yönündeydi ama sadece söylenti.Kodlamayı pek sevmem ilgi alanım değildir zorunda kalmasam öğrenmem diyebilirim

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Benim hedefim bu okula gelip otomasyon bölümüne girip otomobil gazeteciligi alanında okumak istiyordum.Lise seçerken çok bilgisizdim 9. Sınıfta ortalamam otomasyona yetmedi.Bende 2. İlgi alanım olan teknoloji ile ilgili bölüme girdim buda bilişim bölümü oldu.Şuan istediğim ucu otomobile değinicek bir yerde işe girmek fabrikada olabilir.Ben bursada yaşıyorum okulumun tam karşısında tofaş otomobil fabrikası bulunmakta.Duyduğum söylentiler lise 4 te mezun olunca bizim okuldan torpille o fabrikada iş sahibi olunabileceği yönündeydi ama sadece söylenti.Kodlamayı pek sevmem ilgi alanım değildir zorunda kalmasam öğrenmem diyebilirim
Otomobil üretim işlerinde kalkıp, kalıp ustası yada boya ustası olmayı düşünmüyorsun diyerek mekatronik mühendisliği olarak kabul ediyorum. Bunun için kodlama bilginin hat safhada olması gerekiyor. Teknik bilgi ve motor becerilerinde yüksek olmalı. Herhangi birşeye ilgin yok yada sevmiyorsan, işe girişme. Olmak istediğin mesleğin ne olduğuna karar vermelisin. Anladığım kadarıyla ona da karar verememişsin. Zor değil. Sevdiğin, ilgini çeken şeyleri sırala. Aklına yatan meslekte hangileri var gerçekten diye sorgula.

Mesleğini sevmezsen Dünya sana zehir olur. Seversen Dünyalar senin olur.

Top Bottom