11.Sınıfta TYT'yi Nasıl Bitiririm ?

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
10,103
Reaksiyon skoru
8,104
Arkadaşlar Biliyorsunuz Ki 11.Sınıf Zor , TYT İle Beraber Zor Gidiyor , TYT'yi Bu Yıl Nasıl Bitirebilirim ? 11.Sınıf Notlarım Düşsün İstemiyorum Ama.
 
En İyi Cevap
Hocam Sorduğunuz Soruların Hepsi Kafamı Karıştıran Sorular ,
Kullanmam Gereken Kaynaklar , Kaç Saat Çalışmam Gerektiği , Kaç Soru Çözmem Gerektiği , Öncelikli Dersler , Tyt-Ayt Dengesi, Nasıl Program Kurmam Gerektiği
Hepsi Kafamı Çok Kurcalıyorlar. Aydınlatırsanız Çok Memnun Olurum.
Evet, kafanın karışmasını anlıyorum.

İlk önce kaynaklardan başlayayım.
* Bilgi Sarmal
* Merkez
* Hız ve Renk
* Çap
* Paraf
* Benim Hocam

Kaç saat çalışmana gelecek olursak TYT'ye yalnızca bir saat ayırman yeterli olacaktır. Burada asıl önemli olan husus her gün devamlı bir şekilde çalışmak.
Tembel birisi olmadığını fark ettim. Bu yüzden 20 Soru paragraf, 10 soru dil bilgisi, 15 soru da problemler çözebilirsin. İlk başlarda bu soruları çözmek...​
Pomodoro taktiğinden bahsediyorsunuz. Benim tavsiyem en az iki saat hiç ara vermeden ders çalışmak daha sonra yarım saat teknolojik aletlerden uzak bir ortamda ara vermek ve tekrardan iki saat ders çalışmak. Bu şekilde günde altı saat çalışmak fazlasıyla yeterli olacaktır. Neden iki saat boyunca ara vermeden çalışmanın daha iyi olacağına gelirsek TYT sınavı iki saat on beş dakika. Bu sınav esnasında sıkılıp konsantrasyon bozukluğu meydana geliyor. Konsantrasyon bozukluğunda gelecek olursak modem gibi yüksek radyasyon dağıtan aletleri kapatıp uyumanı öneririm. Bozuk süt (kefir) içmek de gayet faydalı oluyor.
Çok Teşekkür Eder , İyi Geceler Dilerim.
 
Arkadaşlar Biliyorsunuz Ki 11.Sınıf Zor , TYT İle Beraber Zor Gidiyor , TYT'yi Bu Yıl Nasıl Bitirebilirim ? 11.Sınıf Notlarım Düşsün İstemiyorum Ama.
valla ben 12 yim ben daha hiç birine bakmadım çizim sınavına gireceğim diye barajı geçsem yeter de çok zor mudur barajı geçmek?
 
Geri
Top