Neler Yeni

12 Ada Konusunda İsmet İnönü'nün yaptığı hatalar.(3 ada aldı!? Cevap)

Excator23cm

80+ Gold
Bu cümle başlı başına öznel ve taraflı bir cümle bu cümlede ne nesnellik var ne tarafsızlık buna senin kafanda tasarladığın gerçek desek daha mantıklı olur
Konu neden açılıdı?
Senin İsmet 3 ada aldı bu mu başarısızlık tarzı bir sözüne karşılık açıldı.
Konuya cevaben cidden 3 ada aldığımız için "İYİ" mi olmuş oluyor diye başlamam kadar doğal bir şey olduğunu zannetmiyorum.
Ayrıca kendi gerçeklerim değil her" olay"resmidir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Senin ne tip bir insan olduğunu biliyorum :D
O gün 12 ada alınsaydı Atina neden alınmadı derdin...
Hatalar burda açık keşke yapılmasaydı demek yerine ne güzel olurdu derdim.
Konu sadece 12 adadan ibaret değil meis adasında da hata var.

Avolay

80+ Gold
Konu neden açılıdı?
Senin İsmet 3 ada aldı bu mu başarısızlık tarzı bir sözüne karşılık açıldı.
Konuya cevaben cidden 3 ada aldığımız için "İYİ" mi olmuş oluyor diye başlamam kadar doğal bir şey olduğunu zannetmiyorum.
Ayrıca kendi gerçeklerim değil her" olay"resmidir.
Dönemin şartlarını gözardı ediyorsun. Aradan geçen süre zarfında ne oldu ne olmadı bakmıyorsun , üstüne üstlük Heyet bunu unuttu diyecek kadar öznel bakıyorsun.

Excator23cm

80+ Gold
Heyet bunu unuttu diyecek kadar öznel bakıyorsun.
?
"Heyet bunu unuttu" öznellikten kastın nedir? Heyette bir tek İsmet paşa yok.
Ayrıca gerçekten unutulmuştur. Sonradan farkedilerek müttefikler taradından eklenmiştir.

mortah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
Yakup Efe Sarıkaya
Geri almayan osmalıda sıkıntı yok Lozqanda alıanmayınca sıkıntı var .
Osmanlinın o dönemde onu geri alabilmesinin imkani yok çünkü tbmm den geçmesi lazım osmanlı onu alabilirmiydi bilmiyorum ama alabilecegi zaman yetki tbmm deydi sevr de bu yüzden kabul edilmedi. Araya 1. Dünya savaşı girdiği için 1. Dünya savaşı bitmeden de geri alamazdi ki italya zaten sonradan taraf değiştirip tarihin en büyuk ters köşelerinden birini yaptı. Kısaca ismet inönü o anlasmayı görmeden evet demesi adalar icin büyük bi kayıp

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,918
İsim
Mert Can Ergün

12 Ada alsaydik erdoğan satardi katarlara yani değişen bir şey olmaz di​

mortah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
Yakup Efe Sarıkaya
Osmanlinın o dönemde onu geri alabilmesinin imkani yok çünkü tbmm den geçmesi lazım osmanlı onu alabilirmiydi bilmiyorum ama alabilecegi zaman yetki tbmm deydi sevr de bu yüzden kabul edilmedi. Araya 1. Dünya savaşı girdiği için 1. Dünya savaşı bitmeden de geri alamazdi ki italya zaten sonradan taraf değiştirip tarihin en büyuk ters köşelerinden birini yaptı. Kısaca ismet inönü o anlasmayı görmeden evet demesi adalar icin büyük bi kayıp
İsmet 4 Şubat 1923 tarihinde müttefiklere gönderdiği mektupta şöyle dedi;
"Konferansın gündeminde şimdiye kadar yer almamış ve hiçbir görüşmeye konu olmamış bulunan 12 adaya ilişkin teklifide tümüyle kabul ediyoruz"
En büyük hata bu oldu.
Bu büyük bir diplomatik hatadir sağcı solcu demeden bunu kabul etmeliyiz

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Tarih ciddi biçimde çok sıkıcı ya :( normalde tartışmaları okumayı çok severim de ortada 2 3 tane belge var onlar tartışılıyor.
Okumaya devam edeyim birax bilgilenirim belki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Brrrrrrraaah

Thomas Angelo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sıkıntı şurda sen trablusgarp ile alaksız 12 adayı sözde geçici neden veriyorsun ?

Excator23cm

80+ Gold
İsmet 4 Şubat 1923 tarihinde müttefiklere gönderdiği mektupta şöyle dedi;
"Konferansın gündeminde şimdiye kadar yer almamış ve hiçbir görüşmeye konu olmamış bulunan 12 adaya ilişkin teklifide tümüyle kabul ediyoruz"
En büyük hata bu oldu.
Bu büyük bir diplomatik hatadir sağcı solcu demeden bunu kabul etmeliyiz
Sabahtan beri birisinin profilinde vergi diye birine bunu anlatmaya çalışıyorum Çokça İsmet geçtiği için metinde saygısız oldum bu arada

mortah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
Yakup Efe Sarıkaya

Erdoğan dönemine kadar geldigini düşünürsek oradan gelcek turizim geliri yuzünden öyle bir şey olmazdı. Adamı desteklemiyorum ama ulkenin seçilmiş cb sine bu madar beceriksiz mis gibi bakılması yanlış tarafsiz bir gözle bakılınca 8 yillık iktidarinda birçok doğru hareketi dr var

Avolay

80+ Gold
Türk İstiklal Savaşı sonrası imzalanan 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Barış Antlaşması’nın 15. maddesi ile bu fili durum hukuken de tescil edildi; 12 Adalar İtalya egemenliğinde kaldı. Ekleyelim ki aynı antlaşma ile Türkiye Mısır (ve hatta Sudan) üzerindeki tüm haklarından vazgeçmiş (Madde 17) ve Kıbrıs’taki İngiliz egemenliğini tanımıştır (Madde 20). Yani bu adalar ve topraklardan Lozan’da bahsedilmiş olması sadece “malumun ilamı” olmuştur. Zira tıpkı Mısır ve Kıbrıs gibi 12 Adalar da artık zaten bizim değildi.

Adalar bizde değildi o sıra :D
Zaten bir daha saldırmadan İstanbul ve Doğu Trakyayı aldık bir de adaları mı alacaktık?

Erikli Damacanası

80+ Bronze
Erdoğan dönemine kadar geldigini düşünürsek oradan gelcek turizim geliri yuzünden öyle bir şey olmazdı. Adamı desteklemiyorum ama ulkenin seçilmiş cb sine bu madar beceriksiz mis gibi bakılması yanlış tarafsiz bir gözle bakılınca 8 yillık iktidarinda birçok doğru hareketi dr var
O kadar beceriksiz yalan mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,037,407
Üyeler
164,488
Son üye