RTX 3060 için öerilen psu watt değeri 550W. Senin belirtmiş olduğun PSU gold sertfikalı olduğu için daha iyi kartlarıda besleyeceğini düşünüyorumArkadaşlar msi 650w mpg a650gf gold PSU düşünüyorum bu ikili için 750 W gerekir mi?
Sertifikayla onun pek bir ilgisi yok.RTX 3060 için öerilen psu watt değeri 550W. Senin belirtmiş olduğun PSU gold sertfikalı olduğu için daha iyi kartlarıda besleyeceğini düşünüyorum
Şu şekilde bağlantısı var bildiğim kadarıyla. 80+Gold sertfika alınan enerjinin veriminin %90 civarında kullandığı anlamına gelir , bronze ise %60 civarında verimli kullanılma olayı oluyordu. Gold sertfika ile bronze sertfika arasındaki verimin aynı olduğu varsayılmaz. gold sertfika stres altında aynı verimi koruyabilme eğilminde değil miSertifikayla onun pek bir ilgisi yok.
O sertifika belli bir güç için çekilen gücün kullanılan güce oranına göre belirleniyor. Yani atıyorum bi 80+ bronz bir de 80+ gold psu olsun, ikisi de 100w kullanırken biri daha çok w çeker ama ikisi 100w verir.Şu şekilde bağlantısı var bildiğim kadarıyla. 80+Gold sertfika alınan enerjinin veriminin %90 civarında kullandığı anlamına gelir , bronze ise %60 civarında verimli kullanılma olayı oluyordu. Gold sertfika ile bronze sertfika arasındaki verimin aynı olduğu varsayılmaz. gold sertfika stres altında aynı verimi koruyabilme eğilminde değil mi
Teşekkürler bilgi içinO sertifika belli bir güç için çekilen gücün kullanılan güce oranına göre belirleniyor. Yani atıyorum bi 80+ bronz bir de 80+ gold psu olsun, ikisi de 100w kullanırken biri daha çok w çeker ama ikisi 100w verir.
Ben de öğrenmiş oldum sağ olun.O sertifika belli bir güç için çekilen gücün kullanılan güce oranına göre belirleniyor. Yani atıyorum bi 80+ bronz bir de 80+ gold psu olsun, ikisi de 100w kullanırken biri daha çok w çeker ama ikisi 100w verir.