Neler Yeni

Yardım 13,80 Seviyesinden Dolar Alınır mı?

victreX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet
TL olarak duran param her geçen gün eriyor. Amacım kar etmek değil en azından paramın değerini koruyabilmek. Ama zararda etmek istemiyorum. Dolar bu seviyeden alınır mı? Asgari ücret açıklanınca düşecek diyorlar doğru mu? Yani şu an dolar almak ne kadar mantıklı?

Deaton

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Fatih B
TL olarak duran param her geçen gün eriyor. Amacım kar etmek değil en azından paramın değerini koruyabilmek. Ama zararda etmek istemiyorum. Dolar bu seviyeden alınır mı? Asgari ücret açıklanınca düşecek diyorlar doğru mu? Yani şu an dolar almak ne kadar mantıklı?
Rez al güzel kardeşim şimdi olmasa bile seneye 16 yı görücek .
Görmemesi imkansız çünkü iğrenç yönetilen bir ülkeyiz mevcut şartlarda bile normalde 15 16 17 seviyelerine çıkardı ama araplara arazi satarak aklımızca rezerv satıp bir süre boyunca sabit tutuyoruz düşmesine imkan yok haberin olsun 16 aralıkta yükselmeye devam edicek faiz kararıyla karar senin . Bu sene o rakamlara çıkmasa bile seneye kesin çıkıcak paran her halbukarda döviz olsun çünkü bu ülkede kimseye güvenilmez

Deaton

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Fatih B
Normalde bir şey yükselirken satın alınmaz ve yatırım yapılmaz düşükten alacaktın ama doların düşeceği de yok uzun vadede alınabilir YTD
Doğru. Fakat yükselecek zaten faiz düşmeye devam edeceği için güncel rezervlerimizdede karşılayacak kadar olmadığı için 8 TL sabitte kaldığı dönemle aynı şeyler yaşanacak belli bir süre sonra bir anda fırlayacak şuan gördüğümüz gibi

Techno08

80+ Gold
Doğru. Fakat yükselecek zaten faiz düşmeye devam edeceği için güncel rezervlerimizdede karşılayacak kadar olmadığı için 8 TL sabitte kaldığı dönemle aynı şeyler yaşanacak belli bir süre sonra bir anda fırlayacak şuan gördüğümüz gibi

seçim falan olursa dolar kısa süreli düşer hükümet değişirse güven de olacağı için düşecektir ama yeni hükümet yine aynı kafayla ekonomi yönetirse şu anki günleri mumla ararız, ha eğer yeni hükümet fabrika açarsa üretim yaparsa yatırımcı da güven kazanır ve kur sabitlenir, uzun vadede de düşer. En azından ben öyle düşünüyorum

Deaton

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Fatih B
seçim falan olursa dolar kısa süreli düşer hükümet değişirse güven de olacağı için düşecektir ama yeni hükümet yine aynı kafayla ekonomi yönetirse şu anki günleri mumla ararız, ha eğer yeni hükümet fabrika açarsa üretim yaparsa yatırımcı da güven kazanır ve kur sabitlenir, uzun vadede de düşer. En azından ben öyle düşünüyorum
Hükümet değişirse bu halk 2.5 sene pandemiden çıktıktan sonra faiz düşmesi kararıyla zaten parasızken birde elimizdeki paranın değerinin düşürülmesi bu mevcut hükümetin düşüncesizliği ve umursamamazlığı yeni gelecek hükümetin ne şartta olursa olsun böyle olmayacağını düşünüyorum ekstra olarak hani keşke öyle olsa ama maalesef erken seçimin uygulanacağını düşünmüyorum malum ülke halkın kararına göre yönetilmiyor artık tek gerçek seninde dediğin gibi böyle günleri mumla arayacağız çünkü daha kötü günler geliyor her gün zam geliyor ve hala ekonomi iyi diyen insan toplulukları var dolar isterse 50 TL olsun diyenler var.... Doların mevcut iktidarla düşmesi imkansız korkunç gibi gelebilir ama böyle yaptırımcı bir politikayla devam ederlerse borsa bilgim olduğu için söylüyorum 2022 Haziranında 20 Tl yi bile görebilir uygulanan politika inanılmaz geri dönüşü olmayacak bir durum ve maalesef zararlı çıkan Türk Halkı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hükümet değişirse bu halk 2.5 sene pandemiden çıktıktan sonra faiz düşmesi kararıyla zaten parasızken birde elimizdeki paranın değerinin düşürülmesi bu mevcut hükümetin düşüncesizliği ve umursamamazlığı yeni gelecek hükümetin ne şartta olursa olsun böyle olmayacağını düşünüyorum ekstra olarak hani keşke öyle olsa ama maalesef erken seçimin uygulanacağını düşünmüyorum malum ülke halkın kararına göre yönetilmiyor artık tek gerçek seninde dediğin gibi böyle günleri mumla arayacağız çünkü daha kötü günler geliyor her gün zam geliyor ve hala ekonomi iyi diyen insan toplulukları var dolar isterse 50 TL olsun diyenler var.... Doların mevcut iktidarla düşmesi imkansız korkunç gibi gelebilir ama böyle yaptırımcı bir politikayla devam ederlerse borsa bilgim olduğu için söylüyorum 2022 Haziranında 20 TL yi bile görebilir uygulanan politika inanılmaz geri dönüşü olmayacak bir durum ve maalesef zararlı çıkan Türk Halkı
Ama şuan ki yönelim 15 16 TL yi net göreceğimize işaret eğer ülke yeniden arazi satıp rezervlerini boşaltıp halkı susturmak için doları bir süre sabitlemeye çalışmazsa ....

victreX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Zaten alınca 3 yıl satmamayı düşünüyorum 3 yıl içinde de 12 nin altına düşmesi imkansız gibi bir şey. Sürekli yükseliyor çünkü.

ALADDİN ÇAKICI

80+ Silver
Al sen

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Bu sırada dolar 13.60 TL.

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Eren Kurtuluş
Dostum ben kendi fikrimce değerlendirmek istiyorum. Doları bu seviyeden almak bence kısa sürede kaar getirecek. Fed toplantısı var ayın 14 ünde yani tam 7 gün sonra. Fed varlık alımlarını azaltacağını duyurdu ve 15 milyar dolar da azalttı. Bu piyasaya akan para musluklarının kısılması demek. Bir şey piyasada az bulunursa değeri artar yani dolar değer kazanır. Üstüne üstlük faizi yükseltme ihtimalleri yüksek faizde yükselirse yine piyasadaki para azalır ve dolar yine değer kazanır. Türkiye şartlarında ise ayın 16sında para politikası kurulu toplanıyor yanılmıyorsam. Bizde de faiz indirimi olacak çok net tayyip bağıra bağıra söyledi. Yani dolar değer kazanırken TL değer kaybedecek ve bence bu ay sonu 16 civarını göreceğiz. Eğer kaar dersen ben olsam dolar alırım ki elimde az bir miktar para var onu dolara yatıracağım bugün. Ha yok param değerini korusun dersen altın alabilirsin. Altın sigortadır paranı korur.

TheEdenProject

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Yunus Emre
Önümüzdeki hafta çok büyük ihtimalle 15 lira dolar ytd

Top Bottom