13 yaşımdayım fitness yapabilirmiyim?

16 yaş altı kişilerin yapması saçma şahsi fikrim. zaten herhangi bir salonda aile bireyin olmdan senı kayıt etmez. belki yaştan dolayı ailende gelse senı kayıt etmez bılındık yerler(merdıven altına gıdebılırsın). bence evde yapacağın temel hareket ve bir çift dambıl ile kaslarını çalıştırman daha mantıklı dambıllarla lunge yapabilir kol omuz göğüs çalışabilirsin şınav mekik squat gibi hareketlerlede diğer bölgeleri
Dumbell ve mekik şınav yapıyorum.
Dumbell ile 1000 sol 1000 sağ yapıyorum ama pek fayda etmiyor. Nizami yapıyorum.

Daha yaşın çok küçük dostum.
Başlamanı önermem değil de biraz daha bekleyip öyle başlamanı öneririm. Zaten pandemi dönemi sıkıntılı

Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Kas kütlemi arttırmak için ve yağlarımı eritmek için fitness düşündüm ama yaş sınırı var mı yada sağlığıma zararı var mı bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?
Yapabilirsin.
Ergenlik çağında olduğun için beslenmen, uyku düzenin düzelir.
Ben yapmanı öneriyorum.

Dumbell ve mekik şınav yapıyorum.
Dumbell ile 1000 sol 1000 sağ yapıyorum ama pek fayda etmiyor. Nizami yapıyorum.
sallıyor gibi geldin 1000 tekrar ne :D kaldı ki çok tekrar az kilo sıkılaşma ve incelme sağlar yani büyümek istiyorsan yüksek kilo düşük tekrar misal

5kg ile 20 tekrar yapacağına
20kg ile 5 tekrar yapıp güç ve hacim antrenmanı yaparsın. neyse fazla kafa yorulcak bir şey değil senın yaş ufak keyfıne bak ilerde ararsın bu gunlerı

Hiç bir şey olmaz, yapabilirsin. Hatta testosteron ve growth(büyüme) hormonunda artış olur. Buda fiziki gelişimini olumlu yönde etkiler. Sadece bacaklara ve omurgaya baskı uygulayan squad, deadlift, gibi hareketlerden uzak dur. Mental performansını etkilenmemesi için iyi beslendiğinden emin ol.

Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Kas kütlemi arttırmak için ve yağlarımı eritmek için fitness düşündüm ama yaş sınırı var mı yada sağlığıma zararı var mı bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?
Yaparsın ama tavsiye etmem onun yerine yüzmeye gitmeni tavsiye ederim. Fitness'a 16 yaşlarında başlasan çok daha iyi olur.

sallıyor gibi geldin 1000 tekrar ne :D kaldı ki çok tekrar az kilo sıkılaşma ve incelme sağlar yani büyümek istiyorsan yüksek kilo düşük tekrar misal

5kg ile 20 tekrar yapacağına
20kg ile 5 tekrar yapıp güç ve hacim antrenmanı yaparsın. neyse fazla kafa yorulcak bir şey değil senın yaş ufak keyfıne bak ilerde ararsın bu gunlerı
Hocam sabah 8 de 250 öğle 2 de 250 akşam yemekten sonra 500 yapıyorum 3kg Dumbell. Sağolun hocam

Tabii ki yapılır ama merdiven altı biyerde yapma. Senin yaşına kasına göre antrenman beslenme yapman lazım. Güzel prof ve bu işin eğitimini almış kişilerden destek alarak yapmanı öneririm.

Tp de soramıyormusunuz galiba konuyu onaylamamışlar yada sabır edemedin veya cümlenin sonuna nokta koymayı unuttun 3 saat ceza verdiler. Orası daha iyi sonuçta değil mi orda sorun. İşte nedenini bilmediğim technopat farkı.
Yazım kurallarına dikkat etmek harika bir şey. Şu an burası yazım açısından hiç hoşuma gitmiyor. Ayrıca tp daha büyük kitleye sahip sorular hemen yanıtlanıyor bu yüzden.

Yapabilirsin.
Kendini fazla zorlama.

Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Dostum sporun yaşı olmaz imkanın varsa başla ve bir daha sakın bırakma. Ben şuan onun acısını çekiyorum. Senin yaşlarındayken spor yaptım. 2 sene sonra bıraktım. Şuan belimde ve boynumda fıtık var. Bırakırsan bile kondisyon kaybetme. Spordan pek fazla anlamam ama bu dediklerimi yapmadığım için bu sıkıntıları çekiyorum. Kaslarının yok olmasına fırsat verme. Sporu bıraksan bile kendin vücudunu dirençli tut. Sağlık önemli.

Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Kanka ağırlık işine girme boyun zaten 1.68 daha uzaman lazım onun harici koş futbol oyna vb jimnastik yap

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,843
Üyeler
187,256
Son üye
enesg.28
Geri