Neler Yeni

13 yaşımdayım fitness yapabilirmiyim?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Doruk Efe Yiğitgüden
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha. Profesyonel birine sorup veya internette araştırman senin yararına olacaktır burda denilenlere göre karar verme çünkü bu sefer söz konusu klavye mouse değil insan sağlığı
çok haklısın

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
16 yaş altı kişilerin yapması saçma şahsi fikrim. zaten herhangi bir salonda aile bireyin olmdan senı kayıt etmez. belki yaştan dolayı ailende gelse senı kayıt etmez bılındık yerler(merdıven altına gıdebılırsın). bence evde yapacağın temel hareket ve bir çift dambıl ile kaslarını çalıştırman daha mantıklı dambıllarla lunge yapabilir kol omuz göğüs çalışabilirsin şınav mekik squat gibi hareketlerlede diğer bölgeleri
Dumbell ve mekik şınav yapıyorum.
Dumbell ile 1000 sol 1000 sağ yapıyorum ama pek fayda etmiyor. Nizami yapıyorum.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Daha yaşın çok küçük dostum.
Başlamanı önermem değil de biraz daha bekleyip öyle başlamanı öneririm. Zaten pandemi dönemi sıkıntılı

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Kas kütlemi arttırmak için ve yağlarımı eritmek için fitness düşündüm ama yaş sınırı var mı yada sağlığıma zararı var mı bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?
Yapabilirsin.
Ergenlik çağında olduğun için beslenmen, uyku düzenin düzelir.
Ben yapmanı öneriyorum.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,248
İsim
Berkecan Ergin
Dumbell ve mekik şınav yapıyorum.
Dumbell ile 1000 sol 1000 sağ yapıyorum ama pek fayda etmiyor. Nizami yapıyorum.
sallıyor gibi geldin 1000 tekrar ne :D kaldı ki çok tekrar az kilo sıkılaşma ve incelme sağlar yani büyümek istiyorsan yüksek kilo düşük tekrar misal

5kg ile 20 tekrar yapacağına
20kg ile 5 tekrar yapıp güç ve hacim antrenmanı yaparsın. neyse fazla kafa yorulcak bir şey değil senın yaş ufak keyfıne bak ilerde ararsın bu gunlerı

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Emre
Hiç bir şey olmaz, yapabilirsin. Hatta testosteron ve growth(büyüme) hormonunda artış olur. Buda fiziki gelişimini olumlu yönde etkiler. Sadece bacaklara ve omurgaya baskı uygulayan squad, deadlift, gibi hareketlerden uzak dur. Mental performansını etkilenmemesi için iyi beslendiğinden emin ol.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Kas kütlemi arttırmak için ve yağlarımı eritmek için fitness düşündüm ama yaş sınırı var mı yada sağlığıma zararı var mı bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?
Yaparsın ama tavsiye etmem onun yerine yüzmeye gitmeni tavsiye ederim. Fitness'a 16 yaşlarında başlasan çok daha iyi olur.

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
sallıyor gibi geldin 1000 tekrar ne :D kaldı ki çok tekrar az kilo sıkılaşma ve incelme sağlar yani büyümek istiyorsan yüksek kilo düşük tekrar misal

5kg ile 20 tekrar yapacağına
20kg ile 5 tekrar yapıp güç ve hacim antrenmanı yaparsın. neyse fazla kafa yorulcak bir şey değil senın yaş ufak keyfıne bak ilerde ararsın bu gunlerı
Hocam sabah 8 de 250 öğle 2 de 250 akşam yemekten sonra 500 yapıyorum 3kg Dumbell. Sağolun hocam

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Tabii ki yapılır ama merdiven altı biyerde yapma. Senin yaşına kasına göre antrenman beslenme yapman lazım. Güzel prof ve bu işin eğitimini almış kişilerden destek alarak yapmanı öneririm.

Besim Tibuk

80+ Gold
Tp de soramıyormusunuz galiba konuyu onaylamamışlar yada sabır edemedin veya cümlenin sonuna nokta koymayı unuttun 3 saat ceza verdiler. Orası daha iyi sonuçta değil mi orda sorun. İşte nedenini bilmediğim technopat farkı.
Yazım kurallarına dikkat etmek harika bir şey. Şu an burası yazım açısından hiç hoşuma gitmiyor. Ayrıca tp daha büyük kitleye sahip sorular hemen yanıtlanıyor bu yüzden.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Dostum sporun yaşı olmaz imkanın varsa başla ve bir daha sakın bırakma. Ben şuan onun acısını çekiyorum. Senin yaşlarındayken spor yaptım. 2 sene sonra bıraktım. Şuan belimde ve boynumda fıtık var. Bırakırsan bile kondisyon kaybetme. Spordan pek fazla anlamam ama bu dediklerimi yapmadığım için bu sıkıntıları çekiyorum. Kaslarının yok olmasına fırsat verme. Sporu bıraksan bile kendin vücudunu dirençli tut. Sağlık önemli.

Yavuz KAYIŞ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Yavuz KAYIŞ
Arkadaşlar boyum 1.68
Kilom 69.
Kanka ağırlık işine girme boyun zaten 1.68 daha uzaman lazım onun harici koş futbol oyna vb jimnastik yap

Top Bottom