Neler Yeni

13 yaşında kas yapmak boy uzamasını engeller mi?

KaRa BeLa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ege Ünal
Yaşım 13 kilom 55. Biraz yapilanmak istiyorum . Kaldiramayacagim ağırlıkları yapmıyorum haberiniz olsun. Arkadaşlarım bu yaşta yaparsam boyumun uzamayacagini söylüyorlar. Boyum ise 1.63 içime kurt düşürdüler. Bı sıkıntı olur mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
LuciFeriaNx
Yaşınız daha 13. Spor yapmak boy uzamasına olumsuz etki etmez. Aksine daha düzgün daha sağlıklı bir postür gelişimi göstermenize faydası olur.​

Barissta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Barış
Boyuna engel olmaz ama en azından 16 yaş iyidir. İllaki birkaç ay sonra ağır girersin ve kemik gelişiminde sıkıntı çıkabilir

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
ben 15 yaşındayım yakında başlamayı düşünüyorum sen de 15-16 yaşları gibi başla bence o kas işlerine boy uzamayla alakası yok işin ama ergenliğin tam ortası olduğu için 15 yaşı çok daha uzun çevik ve dayanıklı bir hale geliyorsun o yüzden kas yaparken aletleri daha kolay kullanırsın
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim düşüncem bu şahsen

Yanlış Bilgilendirme
Yaşım 13 kilom 55. Biraz yapilanmak istiyorum . Kaldiramayacagim ağırlıkları yapmıyorum haberiniz olsun. Arkadaşlarım bu yaşta yaparsam boyumun uzamayacagini söylüyorlar. Boyum ise 1.63 içime kurt düşürdüler. Bı sıkıntı olur mu?
ağırlık kaldırmak kemikleri basar uzamaya olumsuz etkisi var

KaRa BeLa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ege Ünal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ocakta 14 yaşına geçeceğim. Bazi arkadaşlar yapma diyor tam karar veremedim.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ergenlik biranda girilip biten bir dönem değil. Sırası kişiye göre değişebilir ama ses kalınlaşır, kıllanma artar, kas miktarı artar, boy uzar gibi sırayla gerçekleşir.
Yaşın daha küçük olduğundan kas oranındaki artış veya uzama daha gerçekleşmemiş olabilir. Kimi insan 17 18 yaşında 10 12 cm uzayabiliyor.
Ergenliğin bitişi 20-22'ye kadar sürebildiğinden aceleci davranma.

Kaldıramayacağım ağırlıkları yapmıyorum demişsin. Zaten kas yapmak için önemli olan hareketi düzgün yapabilmektir. Body buildingciler, seti düzgünce tamamlayabileceği max veya maxa yakın ağırlığı kaldırarak çalışır. Bazen show amaçlı çok daha ağır ağırlıklar altında 1 2 tekrar yapıp bırakabilirler ama bu normal antrenmanları olmaz.
Kardiyo çalışması yapar gibi 2-5 kg gibi ağırlıklarla spor yapman hiç yapmamaktan iyidir. Boy uzamasınada engel olmaz. Veya kendi ağırlığınla yapabileceğin hareketleri tercih edebilirsin. Şınav, mekik gibi

Son düzenleme:

lydran

80+
Yaşınız daha çok küçük, eklemleriniz daha çok yumuşak durumda. Yüzme Gibi Sporlar Daha uygun olur. 16 Yaşında Başlarsınız.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut

123kral14

80+ Silver
Boyla fitness in bir alakası yok etkilemez

Top Bottom